21 Μαΐ 2020

Σχέδιο «ΧΑΜ» - Ηθελημένος συμβολισμός ή απλές συμπτώσεις; Ἡ πλάστιγξ κουφίζεται μετέωρος.

ΣΧΕΔΙΟ «ΧΑΜ» - ΗΘΕΛΗΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ  Ή ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ; Ἡ πλάστιγξ κουφίζεται μετέωρος.
Ο κ.Υφυπουργός επέλεξε να δώσει μια επιπρόσθετη συνθηματολογική διάσταση στην από 4ης Μαϊου νέα φάση αντιμετώπισης του COVID, αυτή της σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων, πάντα σε ευθυγράμμιση με την σαφή τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ότι «δεν υπάρχει επιστροφή στην προ κορωνοϊού πραγματικότητα» (διάγγελμα ΚΜ 28/4).

Η συνθηματολογία είναι γενικά αποτελεσματική και πολλοί την προτιμούν, όταν θέλουν να χειραγωγήσουν ένα πλήθος που θεωρούν ως ανώριμο. 
Έτσι ο κ.Χαρδαλιάς, έκανε λόγο για Σχέδιο ΧΑΜ, για να διευκολύνει, όπως είπε, την απομνημόνευση των λέξεων Χέρια-Αποστάσεις-Μάσκα από τον πληθυσμό κατά το δεύτερο στάδιο μέτρων, που όπως διευκρινίστηκε (28/4), «δεν είναι ο επίλογος της περιπέτειας».
Μια εναλλακτική σύνθεση των ίδιων γραμμάτων για τις ίδιες λέξεις, θα μπορούσε να είναι ΜΑΧ: θα διευκόλυνε εξίσου τη μνήμη, παραπέμποντας όμως επιπλέον και σε ‘μάχη’, κάτι που θα ταίριαζε συνθηματολογικά με την προβαλλόμενη και διαφημιζόμενη εθνική προσπάθεια κατά της ασθένειας, ή ακόμα και ‘Max’ μια λέξη που, αν και ξενόγλωσση, έχει καθιερωθεί ότι προβάλλει ένα θετικό μήνυμα (όπως σε διάφορα προϊόντα). 
Όμως όχι, δεν επιλέχτηκε το ΜΑΧ από τον αρχηγό της Πολιτικής Προστασίας, που με τον τρόπο αυτό, απομακρύνθηκε από την παραπάνω ευοίωνη αναγωγική νοηματοδότηση.
Επιλέχτηκε το ΧΑΜ, που όπως ήδη επισημάνθηκε από άρθρο του θεολόγου Ι.Τάτση, παραπέμπει στο γνωστό πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης και υιό του Νώε. Με το πρίσμα αυτό, το σύνθημα της Π.Π. αποκτά όμως αρνητική νοηματοδότηση, καθώς ο Χάμ στιγματίστηκε για την ασεβή στάση του (παῖς οἰκέτης).
Εκτός από το ακατάλληλο ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, και σαφώς υποδεέστερο έναντι του εναλλακτικού ΜΑΧ ή ακόμη και ενός ουδέτερου τρίτου συνδυασμού, συνθηματολογικό φορτίο του αρκτικόλεξου ΧΑΜ, θα θέλαμε να καταδείξουμε και μια παραπέρα πιθανότητα ερμηνείας που ανοίγεται μπροστά μας από την επιλογή Χαρδαλιά.
Ως «γῆ Χάμ» αναφέρεται στους Ψαλμούς η Αίγυπτος, «καὶ εἰσῆλθεν Ἰσραὴλ εἰς Αἴγυπτον, καὶ Ἰακὼβ παρώκησεν ἐν γῇ Χάμ» (104, 23).
Λαμβάνοντας δε επιπλέον υπόψη και :
 τα αναφερόμενα στο γνωστό από το 1925 ως Σχέδιο Coudenhove-Kalergi*, ότι η ευρωπαϊκή γη προορίζεται κατὰ αυτόν τον «κοινωνικό σχεδιαστή» και τους εμπνευστές του, να κατοικηθεί από μια μελαμψή φυλή με τα χαρακτηριστικά των αρχαίων Αιγυπτίων [δηλαδή από τη γη ΧΑΜ], που όμως δεν θα είναι πρωτογενής, αλλά μιγάς δηλαδή θα έχει προκύψει από επιμειξία
  τον συνεχιζόμενο εποικισμό της Ελλάδας από πάσης προελεύσεως αλλότριο και ποικίλο πληθυσμό (ο αριθμός συλληφθέντων αλλοδαπών για παράνομη είσοδο στη χώρα, κατά τα έτη 2006-2019 ανήλθε σε 2.310.500 άτομα, στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ), στη συντριπτική πλειοψηφία τους αρρένων, με κοινό χαρακτηριστικό ότι δεν ανήκουν στη λευκή φυλή, πλέον τον ανεπίτρεπτο ‘εκσυγχρονισμό’ -γράφε αλλοίωση- της έννοιας ελληνική ιθαγένεια, αλλά και τις διαρκώς εκτοξευόμενες απειλές από Τουρκία για επικείμενη δραματική κλιμάκωση στον αριθμό των προωθούμενων προς Ελλάδα μεταναστών
 το μείζον πρόβλημα που κατ’ επανάληψη έχει επισημανθεί από πολλούς και δημιουργείται από τον εκρηκτικό συνδυασμό υπογεννητικότητας-εκτρώσεων γήρανσης του ελληνικού πληθυσμού.
Μετά τα παραπάνω,δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον ακόλουθο συνειρμό: 
ότι πιθανά, το ΣΧΕΔΙΟ ΧΑΜ που ανακοινώθηκε, να σχετίζεται –αδιάφορο, αν αυτό είναι σε επίγνωση του κ. Χαρδαλιά ή όχι– με το σχεδιασμό που έχει εξαγγελθεί ήδη από το 1925 από τον προρρηθέντα Coudenhove-Kalergi, η διάνοια του οποίου τιμάται τόσο πολύ από την Ε.Ε. ώστε να θεσπίσει ειδικό ευρωπαϊκό βραβείο στο όνομά του* και σκιαγραφήσαμε παραπάνω, δηλαδή τη στοχευόμενη παραγωγή νέου ευρωπαϊκού πληθυσμού μιγάδων – φελλάχων. 
Άλλωστε, η πιθανολογούμενη εδώ διαπλοκή μέτρων COVID & αλλοίωσης του πληθυσμού ενισχύεται και από το γεγονός της θέσπισης ακριβώς στις 23 Μαρτίου, δηλαδή πάνω στην πιο κρίσιμη περίοδο των πρώτων μέτρων, 28 νέων δομών μεταναστών στην ενδοχώρα και έπεται συνέχεια.
Φυσικά, όλα αυτά μπορεί να είναι απλές ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ και ο κ.Χαρδαλιάς απλά να «εκτελεί εντολές», σε κάποιες από τις οποίες όμως, πρέπει να σημειώσουμε, ότι επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο, και συγκεκριμένα, στο μπλοκάρισμα της διανομής του Αγίου Φωτός, παρόλο που αυτή είχε αρτιότατα οργανωθεί να γίνει από δήμους. 
Το αποτέλεσμα ήταν τελικά, να δοθεί μειωμένη σημασία σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, καθώς όλοι οι Ελληνορθόδοξοι σεμνύνονται, ότι το Ἀγιο Φως το έχει εμπιστευτεί ο Ίδιος ο Κύριος στο «Γένος των Ὀρθοδόξων Ρωμαίων» (από τη μνημειακή επιγραφή που κοσμεί τον Πανάγιο Τάφο Του στα Ιεροσόλυμα).
* Από το blog Κόκκινος Ουρανός [σ.σ.] : Στο βιβλίο του Praktischer Idealismus, ο Coudenhove - Kalergi δηλώνει ότι οι κάτοικοι των μελλοντικών "Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης" [που τις ονομάζει Pan-Europa] δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς  Ηπείρου, αλλά ...θα προέρχονται από επιμιξία. Δηλώνει ξεκάθαρα, ότι θα πρέπει οι λαοί της  Ευρώπης να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη.
Ο Coudenhove- Kalergi διακηρύσσει την κατάργηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών και, στη συνέχεια, την εξάλειψη των εθνών μέσω των εθνοτικών αυτονομιστικών κινημάτων ή την μαζική μετανάστευση. Προκειμένου η Ευρώπη να είναι ελεγχόμενη από μία ελίτ, θέλει να μετατρέψει τους ομοιογενείς λαούς σε  μία  μικτή φυλή μαύρων, λευκών, και Ασιατών… [συγκεκριμένα αναφέρει] «O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Η ευρωασιατική νεγροειδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων**.
Προς τιμήν του [έχει θεσπιστεί] το ευρωπαϊκό βραβείο Coudenhove-Kalergi, με το οποίο βραβεύονται κάθε δύο χρόνια, οι Ευρωπαίοι οι οποίοι έχουν διαπρέψει στην προώθηση του...σχεδίου του. Μεταξύ αυτών που βραβεύτηκαν είναι η Angela Merkel και ο Herman Van Rompuy.
[Ο βραβευθείς]
Πηγή, https://redskywarning.blogspot.com/2013/01/coudenhove-kalergi.html
** Der Mensch der fernen Zukunft wird Mischling sein. Die heutigen Rassen und Kasten werden der zunehmenden Überwindung von Raum, Zeit und Vorurteil zum Opfer fallen. Die eurasisch-negroide Zukunftsrasse, äußerlich der altägyptischen ähnlich, wird die Vielfalt der Völker durch eine Vielfalt der Persönlichkeiten ersetzen (Σελ. 23/191, PRAKTISCHER IDEALISMUS, PANEUROPA - VERLAG, WIEN-LEIPZIG, 1925)
Το πλήρες κείμενο, https://terrapapers.com/wp-content/uploads/2015/11/richardcoudenhove-kalergi-praktischer-idealismus.pdf - Ευχαριστίες, βίντεο Agathi Christianna

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. Μια οψη της παγκοσμιοποιησης.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com