18 Μαΐ 2020

Γρεβενών Δαβίδ : Αυτός είναι ο σεβασμός; Ματς Μουτς στις εικόνες; Όχι χειροφίλημα !

Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας Γρεβενών την Κυριακή της Σαμαρείτιδος (17-5-2020).
Κήρυγμα του Μητροπολίτη Γρεβενών κ Δαβίδ, σχετικά με την εγκύκλιο για την προστασία των πιστών από τον κορονοϊό αλλά και συμβουλές από τον ίδιο για την συμπεριφορά του κόσμου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.AΚΟΥΣΤΕ ΑΠΟ 22.00΄
(https://www.youtube.com/watch?time_continue=1595&v=ZKOZ0q_4obM&feature=emb_logo)

21 σχόλια:

Eva είπε...

Αυτά τα χέρια δεσποτα τεμαχισαν τον Χριστό πριν λίγο!!!!! Τι λες;;;;
Θα τα ασπαστω ότι και να λες!!!!!
Και τις αγιες εικόνες θα τις ασπάζομαι όσο θέλω και όποτε θέλω!!!! Γιατί αυτά είναι η σωτηρία μου. Δεν θα υπακουσω τις προσταγές του διαβόλου!!!

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Είσαι πολύ φτωχός, δεσπότη μου, στα επιχειρήματά σου. Πάμπτωχος! Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον άγιο Παΐσιο τα σχετικά περί της ευσέβειας; Βέβαια, από τον τρόπο που καταθέτεις τις απόψεις σου και παρόλο που δεν σε βλέπουμε, γίνεται αισθητός ο δεσποτισμός που σε διακατέχει. Και μετά βγάζετε ανακοίνωση προς τον λαό με μπόλικο γλείψιμο και κολακείες. Λίγη συστολή, λίγο σέβας! Αν δεν θέλεις να φιλάμε το χέρι σου - λίγο μας ενδιαφέρει - πάντως θα ασπαζόμαστε τις άγιες εικόνες! Θα τις φιλάμε ματς μουτς, όπως έλεγε ο άγιος Παΐσιος. Διότι, όπως η τιμή ανεβαίνει επί το πρωτότυπον διά του ασπασμού, έτσι αντιστρόφως επιστρέφει η χάρις από το πρωτότυπον προς τον ασπαζόμενο, τον τιμώντα την αγία εικόνα. Δεν μπορώ να μην ασπαστώ την αγία εικόνα, για την οποία δόθηκαν αγώνες ενός και πλέον αιώνος, συνήλθε η Ζ΄Αγία Οικουμενική Σύνοδος, η οποία εορτάζεται την Α΄Κυριακή της Τεσσαρακοστής και μάλιστα ως Κυριακή της Ορθοδοξίας! Δεν θα μας τρελάνετε οι δεσποτάδες, αφού πρώτα μας τρέλαναν οι πολιτικάντηδες;

Ιερεύς του Θεού του Υψίστου είπε...

Έλεος! Ακούνε καλά τ' αυτιά μου; Και ο Γρεβενών;
Αδελφοί, οφείλουμε να πούμε όχι σε όλα αυτά τα τραγικά... Με όποιο κόστος.
Αυτό είναι προδοσία των Αγίων μας Πατέρων.
Κύριε σώσον λαόν απεγνωσμένον.

Ανώνυμος είπε...

Δοξα τω Θεω, ξεβρακωνονται οι ασεβεις στα ματια του πιστου λαου του Θεου, διοτι με την πονηρια τους μονο, θα παρεσερναν πολλους περισσοτερους στην απωλεια. Καλη μετανοια στον επισκοπο. Γ.Π.

Γιάννης Νεστορίδης είπε...

Όταν ένας ποιμένας δεν γνωρίζει τι είναι η Θεία Χάρις που σκεπάζει τον κόσμο, αγιάζει και ζωοποιεί τη φύση, σκεπάζει τις εκκλησίες, τα αγιασμένα λείψανα, τον Τίμιο Σταυρό, τις εικόνες, τα κεριά, το αγιασμένο λάδι, τότε η απιστία του θεωρείται ύβρις κατά του Παναγίου Πνεύματος και είναι της ιδίας κατηγορίας απιστία με αυτή της Κεραμέως, του Χαρδαλιά και του Πρωθυπουργού. Μήπως από εκεί πρέπει να αρχίσει τους αφορισμούς ο Αμβρόσιος.

Ανώνυμος είπε...

Ἔχετε εἰσαγάγει καινά καί κοινά δαιμόνια.

Θεολογία μή ἀσπασμοῦ χειρός Ἱερωμένου (δηλαδή τοῦ Χριστοῦ τοῦ Ὁποίου ὁ Ἱερεῦς εἶναι εἰς τύπον καί τόπον) δέν ὑπάρχει!

Θεολογία μή ἀσπασμοῦ Ἁγίων Εἰκόνων ἐκ τῶν ὀποίων, κατά τόν Ἅγιο Ἰωάννη Δαμασκηνό, τό εἰκονιζόμενον πρόσωπον "διαβαίνει εἰς τό πρωτότυπον" καί εἶναι χαριτόβλητες, ἐνίοτε δέ καί μυβόβλητες καί θαυματουργές, δέν ὑπάρχει!

Κρίμα. Ὁ Θεός νά μᾶς λυπηθεῖ.
Ζοῦμε ἔσχατες καί τραγικές καταστάσεις μεγάλης ἀποστασίας ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ.
Σημεῖον τῶν καιρῶν ἐλεύσεως τοῦ Ἀντιχρίστου.
Πρῶτα θά ἔλθει ἡ μεγάλη ἀποστασία...

Ἔχουμε εἰσέλθει πρό καιροῦ στά ὅριά της.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ είπε...

Επειγόντως φρένο.Δεν είμαι ούτε άξιος ούτε αρμόδιος να υποδείξω την φύση του αλλά εάν δεν ανακοπεί ο κατήφορος του ανθρώπου αυτού πολύ σύντομα θα συνηγορήσει υπέρ μιας ''εναλλακτικής'' μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας.

ΦΩΤΗΣ είπε...

Σεβασμιώτατε, μέ ὅλον τόν σεβασμό πού ὀφείλουμε στήν ἀρχιερωσύνη σας, ΔΕΝ εἶστε ἁπλά ὁ διορισμένος κρατικός διοικητής τῆς ἱερᾶς μητροπόλεως.
Εἶστε ὁ φρουρός τοῦ στρατοπέδου τῶν Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν τῆς τοπικῆς Ἐκκλησίας τῶν Γρεβενῶν (ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος).
Τί σόϊ φρουρός εἶστε, ὅμως, ὅταν ἀφήνετε τό στρατόπεδο τῶν πιστῶν ἀφύλακτο;
Ὄταν ὁ ἴδιος ἀνοίγετε τίς πόρτες καί διευκολύνετε τούς ἀσεβεῖς (πού δέν φιλᾶν χέρι παπά)) καί τούς αἱρετικούς (τούς εἰκονοκλάστες, τούς ‘’μή προσκυνοῦντας τήν εἰκόνα σου τήν σεπτή’’…) νά περνᾶνε μέσα στό στρατόπεδο καί νά κάνουν κακό στούς στρατιῶτες τοῦ Χριστοῦ;

Σεβασμιώτατε, νά κοιμᾶστε ἥσυχος. Τό μάθημα τό πήραμε:
Τά ἅγια εἰκονίσματα καί αἱ χεῖρες τῶν ἐπισκόπων εἶναι σοβαρότατες ἑστίες μολύνσεως…!
Κύριε ἐλέησον!



Φώτιος Μιχαήλ
ἰατρός

Ανώνυμος είπε...



Ακατήχητοι Ιεράρχες, αγνοούν τη θεολογία των εικόνων και των ναών όπως μας την δίδαξαν οι Αγιοι Πατέρες μας και αναπτύσσουν δικές τους, προσωπικές, θολολογικές απόψεις. Αλλοιώνουν την Πίστη και το χειρότερο, αλλοιώνουν και την Πίστη του ποιμνίου τους. Κατά την πατερική διδασκαλία, τα πάντα μέσα στο ναό είναι αγιασμένα με τη χάρι του Αγίου Πνεύματος και κανείς και τίποτα δεν μολύνεται. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, κάνει βλασφημία Αγίου Πνεύματος κι όποιος δεν προσκυνά τις εικόνες, αφορίζεται, μας λέει ο Κανόνας της Ζ' Οικουμενικής. Θεολογική σήψη και παρακμή. Πλήρης εκκοσμίκευση των Επισκόπων.

Παπαδημητρίου Στέργιος είπε...

Έλεος πια. Υπάρχει κανένας σωστός επίσκοπος;

Maria V. είπε...

Αααα...!Εντάξει,ένα από τα "καλα", είναι ότι ο καθένας ξεσκεπαζομαστε ,για να λάβουν κ οι λοιποί τα μέτρα τους.Απροκαλυπτα Ε?!!!Εντύπωση μ κάνει...

Unknown είπε...

Μη χειροτερα!!!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ, Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙΗΣΕΩΣ.Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΝΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

Unknown είπε...

Ντροπη και αισχος!!!!! Εσεις διχαζετε τους πιστους!!! Ο λογος σας πια ειναι καταπτυστος....αισχος!!!!

Ανώνυμος είπε...



Ο Kαθηγητής Δογματικής κ. Δ. Τσελεγγίδης κονιορτοποπιεί τις αιρετικές θέσεις αυτού του αξιοθρήνητου, αθεολόγητου Ιεράρχου :

http://aktines.blogspot.com/2020/05/blog-post_501.html

Καλή μετάνοια Σεβασμιώτατε !

ΧΙΣΙΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ είπε...

Αδελφε μου συμφωνω απολυτα!!

Efstathios Efstathios είπε...

Άγιε Γρεβενών με όλο το σεβασμό και την αγάπη θα σας πω τούτο. Δεν σας υποτιμά το ποίμνιό σας. Από τα λεγόμενά σας και τον τρόπο σας μάλλον εσείς υποτιμάτε το ποίμνιό σας. Το λέτε και το ξαναλέτε ότι δεν θα τους μαλώσετε αν δεν σας ασπαστούν το χέρι σας που, άλλωστε, έχει δανειστεί ο Τριαδικός Θεός!!! Αναφέρεστε στις Άγιες Εικόνες που βρίσκονται έτσι απλά πίσω από ένα τζάμι και ότι τα μάτσ μουτσ δεν έχουν καμία σημασία, αφού οι ματσμούτσηδες μετά πέφτουν πάλι σε διάφορα αμαρτήματα!!! Τους δημιουργείτε επιπλέον τύψεις συνειδήσεως. Μα ο Ορθόδοξος Πιστός γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι από τη μια μεριά στέκεται ο Παναμαρτωλός και δίπλα του ο Χριστός. Αυτό είναι Ορθοδοξία! Αμαρτωλοί είμαστε όχι αιρετικοί!!! Οι Πατέρες που ασπάζονταν τα "ποδαράκια" Του Χριστού, Της Παναγίας και όλων των αγίων τι ήταν για εσάς? Και αφήνω τελευταίο αυτό που είπατε περί "αποτυπώματος" κατόπιν χειροφιλήματος. Ο λόγος του Θεού «κἂν θανάσιμόν τι πίωσιν, οὐ μὴ αὐτοὺς βλάψει» (Μάρκ. ιστ’ 18) δεν ισχύει? Μη διχάζετε τον κόσμο. Μου θυμίζετε τους καπνοπαραγωγούς της Θεσσαλίας που ξεπουλούσαν την Τιμή τους από φόβο!!!

Efstathios Efstathios είπε...

Άγιε Γρεβενών ξέχασα επίσης να σας πω ότι: Το ότι δεν είχατε περιστατικά στο νομό σας, όπως και σε πολλούς, για να μην πω σε κανέναν νομό επί της ουσίας, δεν οφείλετε ούτε σε εμάς τους ίδιους ούτε στα "μέτρα", αλλά στο Θέλημα Του Θεού, τον οποίο, αν δεν απατώμαι ξεχάσατε να τον ευχαριστήσετε!!!

Αθηνα είπε...

Πολυ στεναχωρα ολα αυτα με τους αρχιεπισκοπους. ο Θεος να με συγχωρεσει πρωτα εμενα και καλο φωτισμο σε ολους μας.Υπαρχει καποιος αρχιεπισκοπος?Καποιος? Διχαζετε το λαο. Ο Θεος να μας λυπηθει.Που ειναι η πιστη μας? Που χαθηκε η ευλογια? ου βρισκεται η χαρησ των εικονων?Δεν υ
παρχει τιποτα? Τι δουλεια εχει η επιστημη και η λογικη στο χωρο της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ? Η γιαγια μου αν και αγραμματη περισοτερη πιστη ειχε και μας τη μετεδωσε χωρις θεωριες αλλα βιωματικα........

ΧΙΣΙΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ είπε...

Ηρθαν τα χρονια που θεολογουν και ομολογουν οι τραγουδιστες και οι ηθοποιοι και οι λαικοι γενικοτερα και οι δεσποταδες(και οχι επισκοποι...επι...σκοπον)εχουν παραφρονησει και δεν ξερουν τι λενε ευτυχως υπαρχει ο αγνος λογος του Θεου το Ευαγγελιο μας σαν κρητηριο σε οτι ακουμε

Ανώνυμος είπε...

Για να προειδοποιησαν οι προφήτες για την απιστία των κληρικών τους εσχατους χρόνους κάτι έβλεπαν. ....Ε αυτά ζούμε τωρα, αρχή των ωδινων.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com