26 Απρ 2020

Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος: «Να ανοίξουν οι Εκκλησιές. Δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλα και σε εμάς να βλέπουμε να εξαντλείται η αυστηρότητα.»

«Να ανοίξουν οι Εκκλησιές για να μπει ο κόσμος μέσα να ασπαστεί τις Άγιες εικόνες»
«Να ανοίξουν οι Εκκλησιές για να μπει ο κόσμος μέσα να ασπαστεί τις Άγιες εικόνες»
«Δεν είναι δυνατόν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου χτες γνωστή τραγουδίστρια, δική μας αγαπημένη τραγουδίστρια να ανεβαίνει σε πλατφόρμα με μεγάφωνα ως μέτρο στήριξης του ηθικού των ανθρώπων  και την ίδια στιγμή να μη λαμβάνονται μέτρα τα οποία  θα ανακουφίσουν τον εκκλησιαστικό λόγο να φτάσει στους ανθρώπους πιο γρήγορα για να αναπαυτεί η ψυχή των ανθρώπων. 

Γιατί η ψυχή των Ελλήνων περνάει μέσα από την Εκκλησία. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε σε χρήση τα μεγάφωνα να μην ακούν οι περίοικοι τα τελούμενα στο Ναό. Αλλιώς είναι η αίσθηση στη συνοικία, στη γειτονιά όταν ακούγεται το μεγάφωνο της Εκκλησίας, της δική του ενορία του κάθε χριστιανού» δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. 
«Όταν χαλαρώσουν τα μέτρα για την Εκκλησία τότε θα κατανοήσουν οι πολλοί ότι πάμε σε ασφαλέστερα νερά και περνάει η πανδημία. Δεν λέω να ανοίξουν οι Εκκλησίες από τη μια μέρα στην άλλη. Έστω Να επανέλθουμε από την άλλη δευτέρα στο καθεστώς ατομικής προσευχής Να ανοίξουν οι Εκκλησιές για να μπει ο κόσμος μέσα να ασπαστεί τις άγιες εικόνες, τον Τίμιο Σταυρό που στέκεται άδειος ως θρίαμβος αποδεικτικό στοιχείο της Αναστάσεως. Αρκεί τόσο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλα και σε εμάς να βλέπουμε να εξαντλείται η αυστηρότητα. Πικραινόμαστε» τόνισε στη συνέχεια του κηρύγματός του.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

4 σχόλια:

ΜΑΡΙΑ είπε...

Ὄχι Σεβασμιότατε χλιαρότητα, μετριότητα καί ἠττοπάθεια!
Νά ἀνοίξετε τίς Ἐκκλησίες καί νά ἐκκλησιαζόμαστε κανονικά ὅπως εἶναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας, τηρώντας ἀποστάσεις ὅπως γίνεται σέ ἄλλους χώρους καί στίς Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες τῶν ἄλλων χωρῶν (Βουλγαρία, Σερβία, Γεωργία, Ρωσία, Λευκορωσία κ.λ.π.).

Βάσει τοῦ Ἑλληνικοῦ Συντάγματος ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος εἶναι Αὐτοδιοίκητη!

Δέν χρειάζεται νά παρακαλᾶτε γιά τά νόμιμα ἤ νά κάνετε ἐκπτώσεις, ἀλλά νά ἀπαιτήσετε τά δέοντα!

Ἀνοίξτε τίς Ἐκκλησίες τώρα κι ἐμεῖς θά ἔλθουμε ὅλοι. Τό πρᾶγμα τράβηξε πολύ καί ὁ ἐμπαιγμός. Ἄς μᾶς βάλουν χιλιάδες πολίτες φυλακή παράνομα βάσει Συντάγματος. Ἔχει ὀ Θεός γιά τό παρακάτω.

Υ.Γ. στόν κ. Τσιόδρα, στούς "εἰδικούς" καί στούς πολιτικούς "προστάτες" μας.
Αναφορικά εἰδικότερα μέ τήν Θεία Κοινωνία, δέν ὑπάρχει οὔτε μία ἐπιστημονική ἀπόδειξη καί οὔτε θά βρεθεῖ ποτέ, γιά μετάδοση ἰῶν, ἐπειδή τό Σῶμα καί τό Αἷμα τοῦ Χριστοῦ καί Θεοῦ ἐξολοθρεύει πᾶσαν νόσον καί πᾶσαν μαλακίαν!

Γι' αὐτό συνιστῶ πολλούς πολιτικούς μας καί "εἰδικούς" πού πάσχουν εἴτε ἀπό τήν πρώτη, εἴτε ἀπό τήν δεύτερη, νά καταφύγουν ὁπωσδήποτε στήν ἐξομολόγηση καί στήν θεία μετάληψη!
Καί τότε νά δεῖτε τό θαῦμα, πῶς ὀ κορωναϊός θά γίνει καπνός ἀπό τήν Ἑλλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Σωστη η Μαρια. Αυτη ειναι η ορθοδοξη φωνη. Γ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Λέτε Σεβασμιότατε:
Όταν χαλαρώσουν τα μέτρα για την Εκκλησία τότε θα κατανοήσουν οι πολλοί ότι πάμε σε ασφαλέστερα νερά και περνάει η πανδημία.

Και πού το ξέρετε ότι με πολιτικούς που έκλεισαν τις Εκκλησίες και ψήφισαν νόμο καραντίνας για να χρησιμοποιούν από δω κι εμπρός όποτε κι όπως θέλουν, πάμε σε ασφαλέστερα νερά;
Εσείς αισθάνεσθε ασφάλεια με υποχρεωτικό νόμο για εμβόλιο που θα έχει τσιπάκι σύμφωνα με δημοσιεύματα;
Νιώθετε ασφάλεια με την κατ' οίκον φυλάκιση και την στέρηση ελευθεριών, όπως η πρωτόγνωρη φίμωση και απαγόρευση της θρησκευτικής λατρείας;

Πού ζείτε;

Όσο για τους υπαινιγμούς σε πρόσωπο Ιερέα που έχει κάνει εξαιρετικές ομιλίες που αποκαλύπτουν αυτά που δεν λέτε εσείς οι Επίσκοποι όπως οφείλετε, ας απαντήσει ο άνθρωπος μόνος του καλύτερα αν θέλει.

Κρίμα, κρίμα, κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Για κανένα αντίχριστο πολιτικό δε βγάλατε κανένα ουαί σεβασμιότατε, που γεμίσαμε από δαύτους,
βρήκατε όμως όρεξη και χρόνο να κάνετε ιεροκατάκριση, σε ιερέα μάλιστα ο οποίος τοποθετείται ορθοδόξως σε αυτά που ζούμε!

Και εμπάσει περιπτώσει, δεν ασκείτε εσείς οι Επίσκοποι πολιτική όταν συνδράμετε τα σχέδια Μασόνων ηγετών και της Νέας Εποχής;
Και μάλιστα κακή πολιτική!
Για να μην πω πως κάποιοι Επίσκοποι φέρονται να είναι και οι ίδιοι Μασόνοι, όπως συνέβη και στο παρελθόν (Μεταξάκης κ.λ.π.).

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com