21 Μαρ 2020

Δικογραφία σε βάρος του Μητροπολίτου Κυθήρων Σεραφείμ για τους Χαιρετισμούς στον μητροπολιτικό ναό


Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ  ΚΥΘΗΡΩΝ
Κορωνοϊός: Άνοιξε τους ναούς ο Μητροπολίτης Κυθήρων - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του
Μαρία Κατσή
«Παραβαίνει πλήρως τις εντολές της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό σε ό,τι αφορά τις συνάξεις στις εκκλησίες και τις ιεροπραξίες και αυτή τη στιγμή είναι στην αστυνομία», λέει ο δήμαρχος
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Μητροπολίτη Κηθύρων να ανοίξει κανονικά τις εκκλησίες παρά τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης τους κορωνοϊού.
Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, παρά τους νεκρούς που μετρά η Ελλάδα και τις εικόνες από τις υπόλοιπες χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία με χιλιάδες νεκρούς, αγνόησε όλα τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμών και άφησε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων ανοικτές, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στο ναό.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στο protothema.gr o δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, πως ο Μητροπολίτης «παραβαίνει πλήρως τις εντολές της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις συνάξεις στις εκκλησίες και τις ιεροπραξίες και αυτή τη στιγμή είναι στην αστυνομία. Έγιναν αναφορές και κινήθηκαν οι διαδικασίες. Έχει συνταχθεί δικογραφία και έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας».
Ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρει ακόμη πως χθες στα Κύθηρα έγινε ανοιχτή λειτουργία και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμό: «Έχει από χθες ανοικτές τις εκκλησίες, κανονικά με κωδωνοκρουσίες. Όχι όλες τις εκκλησίες δυο συγκεκριμένους ναούς, στον έναν λειτούργησε ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή απ' όσο ξέρω καταθέτει στο αστυνομικό τμήμα».
Ο δήμαρχος ανέφερε τέλος πως χθες στο ναό των ήταν λίγοι πιστοί, ο δεσπότης, ψάλτες και διάκονοι ωστόσο στα Κύθηρα οι εκκλησίες είναι μικρές και έτσι ο συνωστισμός δεν μπορεί να αποφευχθεί.
protothema.gr,21/03/2020

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Χαρχαλάκη ο συνωστισμός στην κόλαση που περιμένει τους αθεόφοβους πρέπει να μας και να σας ανησυχεί και όχι ο συνωστισμός στις Εκκλησίες του Θεού.

Εξάλλου, δεν υπήρξε συνωστισμός στους ανοιχτούς Ναούς στα Κύθηρα, οπότε δεν ευσταθεί και η δίωξη του Κυθήρων.

Όσο για τους πολιτικούς μας, επιτρέπουν 1 άτομο ανά κάποια τετραγωνικά στα σούπερ μάρκετ για την επιβίωση της κοιλίας, γιατί δεν κάνουν το ίδιο και για τις Εκκλησίες για την επίβιωση και των ψυχών μας;
Προφάσεις εν αμαρτίαις...
Προφανώς, διότι ο Θεός λείπει από πολλούς-κι αυτός είναι μέγας συνωστισμός, δηλαδή των απίστων, δυστυχώς-και θέλουν να τον ξεριζώσουν κι από τους υπολοίπους!

Μ.Κ. είπε...

ΑΞΙΟΣ!!!

Διονύσιος είπε...

Αισχος πού συλλαμβάνεται ο Άγιος Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ,πού τίμησε από την αρχιερατική του θέση, τούς Χαιρετισμούς τής Υπεραγίας Θεοτόκου Παναγία μας.

Τούς ανάξιους Μητροπολίτες πού δεν τίμησαν από την αρχιερατικη τους θέση,την Υπεραγία Θεοτόκο Παναγία μας, συνελλήφθησαν από τον Άγιο Τριαδικό Θεό μας,οι οποίοι θα δώσουν λόγο,πού δεν τέλεσαν τούς χαιρετισμούς τής Υπεραγίας Θεοτόκου Παναγία μας καί την Θεία λειτουργία εν καιρώ ειρήνης,στην ελεύθερη πατρίδα μας.

Ανώνυμος είπε...

Τί να ειπεί κανείς;;;!!!!

Ανώνυμος είπε...

Την ευχή σου Άγιε του Θεού

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ ! Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ ΕΠΙΣΚΟΠΕ!
ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΉ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΕΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ!
ΜΗ ΦΟΒΆΣΤΕ! ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΟΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ (όχι βεβαίως τους δειλούς συνεπισκόπους σας)

Unknown είπε...

Αξιος! Που είναι αλλοι δεσποταδες να του παρασταθουν;;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ελέησον!!!

Ανδρέας είπε...

Kαι ο μέγας Αθανάσιος μόνος ήταν, όταν σαν Άτλαντας κράτησε στους ώμους του την Πίστη.

Σάλπισμα Ζωής είπε...

Σεβασμιώτατε
Άγιε Κυθήρων
Είμαστε μαζί σας. Μην πτοείσθε.
Γίνατε ακόλουθος των Αγίων.
Τραβήξατε και εμάς του άθλιους μαζί σας.
Άξιος.
π. Φώτιος Βεζύνιας

eastwest είπε...

Ο κορωνοϊός έχει υπογράψει συμβόλαιο: «Δεν επισκέπτομαι τα σούπερ μάρκετ. Μόνο τις εκκλησίες επισκέπτομαι»
Ενδέχεται ο κ. Σεραφείμ να γίνει ο πρώτος Ομολογητής του 21ου αιώνα στον ελληνικό χώρο. Εάν ναι μπορεί έτσι να δοθεί το έναυσμα και για άλλους κληρικούς. Και ακολούθως για το λαό. Και να ανατραπεί η βλάσφημη κυβερνητική εντολή.
Ο Θεός να είναι κοντά στον πανάξιο γίγαντα των Κυθήρων

Ortodossia είπε...

Άξιος ο Άγιος Κύθηρων ο Θεός να τον προστατεύει.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι ἡ ἀξιέπαινη αὐτή στάση τοῦ Δεσπότη τῶν Κυθήρων νά ἔσωνζε τό κῦρος τῶν Ποιμένων τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. Δυστυχῶς δέν τό σώζει. Σώζει τό κύρος τοῦ θεοφοβούμενου αὐτοῦ ποιμενάρχη πού δέν εἶναι κομήτης στούς πνευματικούς ἀγώνες. Εἶναι πάντα παρών μέ ὁμολογητική παρρησία καί ἀνυποχώρητη συνέπεια.Εἶναι παράδειγμα καί ὑπόδειγμα. Τό ὅτι εἶναι μᾶλλον μοναδικό τιμᾶ αὐτόν καί ντροπιάζει τούς ὑπολοίπους. Εὔγε, Σεβασμιώτατε! Ἐλπίζουμε καί τό ποίμνιό σας νά φανεῖ ἀντάξιο τέτοιας τιμῆς καί εὐλογίας!

π. Ἐμμανουὴλ Χατζηδάκης είπε...

Ἄχ, ἤθελα νὰ ἤμουν ἐκεῖ, νὰ κάνωμε παρέα στὴ φυλακή.

Unknown είπε...

Αξιος! Φωτεινή εξαίρεση στις σκοτεινές στιγμές που βιώνουμε. Ευχαριστούμε από καρδιάς...

Ανώνυμος είπε...

Κανένας επίσκοπος δεν στήριξε τον σεβ. Κυθήρων με ένα καλό λόγο δημόσια στην τωρινή του δοκιμασία;;;

Ορθόδοξος Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Απο τους πιο καλούς μητροπολίτες ο Κυθήρων Σεραφείμ.
Προσευχή να τον έχει καλά ο Θεάνθρωπος Κύριος.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com