24 Μαρ 2020

Το θέλημα του Θεού μας. (Ἀρσένιος μοναχὸς Σκήτη Ἁγίου Παντελεήμονος Ἱ. Μ. Κουτλουμουσίου)


ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ
«Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις»[1]. Με αυτά τα λόγια αποκρίθηκαν οι Άγιοι Απόστολοι του Χριστού στην παράνομη εξουσία των Εβραίων εκείνης της εποχής. Διότι οι Εβραίοι έλεγαν πως το όνομα Ιησούς Χριστός τους προξενεί μεγάλη συμφορά και πρέπει να σταματήσουν να το ομολογούν οι Απόστολοι. Το ίδιο ακριβώς έγινε και σήμερα με την αναγγελία του Πρωθυπουργού να σταματήσουν οι εκκλησίες μας να τελούν τις ιερές ακολουθίες και τα άγια Μυστήρια, με την αιτία πως μέσω των ακολουθιών μεταδίδεται ο θανατηφόρος κορονωιός! Όμως δεν ακούσαμε από τα στόματα των διαδόχων των Αγίων Αποστόλων, που είναι οι ιεράρχες μας, «πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις». Όχι μόνο δεν το ακούσαμε, αλλά προτίμησαν όλοι τους να πειθαρχήσουν στο κέλευσμα του Πρωθυπουργού και όχι του Χριστού. Ας μην πλανώμεθα εκουσίως αγαπητοί μου. Όσες φορές έκανε την εμφάνισή της μία θανατηφόρος επιδημία τον πρώτο λόγο τον έχει πάντα η Ορθόδοξος Εκκλησία. Και γιατί γίνεται αυτό; Διότι μόνον ο Ιησούς Χριστός ο Παντοδύναμος και ο Χορηγός πάσης υγείας μπορεί να θεραπεύσει τον άνθρωπο από αυτά τα κακά. Συνεπώς, όταν γίνονται οι ακολουθίες μέσα στις εκκλησίες είναι παρών αοράτως ο Αρχηγός της Εκκλησίας μας Ιησούς Χριστός. Έτσι λοιπόν σφόδρα ελύπησε τον λαό η Εκκλησία της Ελλάδος, που συμμορφώθηκε με τις εντολές του Πρωθυπουργού, ενός Πρωθυπουργού που μας έδειξε πως έχει πλήρη άγνοια στα θέματα της πίστεώς μας. Βέβαια, δεν θέλουμε ακόμη να πούμε πως είναι εκουσίως εχθρός της Ορθοδοξίας όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η συνέχεια των έργων του θα μας το φανερώσει.

Πρέπει να γνωρίζουμε πως ο Αρχιερατικός θρόνος που βρίσκεται σε κάθε ορθόδοξο ναό, στηρίζεται επάνω σε δύο λεοντάρια. Και τα δύο λεοντάρια συμβολίζουν πως ο Αρχιερεύς που κάθεται επάνω στο θρόνο πρέπει να έχει καρδιά λιονταριού. Αν όμως δεν έχει τέτοια καρδιά ας μην τολμήσει να ανέβει ποτέ σε έναν τέτοιο ιερό θρόνο. Ο δε Προφήτης Μωυσής μας λέει: «τίς ὁ ἄνθρωπος ὁ φοβούμενος καὶ δειλὸς τῇ καρδίᾳ; πορευέσθω καὶ ἀποστραφήτω εἰς τὴν οἰκίαν αὐτοῦ»[2]. Δηλαδή, όποιος φοβάται και έχει δειλία στην καρδιά, ας κάνει μεταβολή και ας επιστρέψει στο σπίτι του. Όμως δυστυχώς, μετά από την απόφαση της Εκκλησίας να συμμορφωθεί με την απόφαση της κυβέρνησης, ακούμε μερικούς από τους Ιεράρχες μας να λένε προς το ποίμνιό τους: «θα κάνουμε ό,τι μας λέει το κράτος, θα λειτουργώ εγώ μόνο με τον ψάλτη μου, σας το λέω εγώ ο Επίσκοπός σας, είναι θέλημα Θεού»!! Είναι θέλημα Θεού να μην κοινωνούνε οι πιστοί το Σώμα και το Αίμα του Χριστού; Είναι θέλημα Θεού να απέχουν οι πιστοί από τις μεγάλες εορτές που έρχονται σε λίγο; Σεβασμιώτατοι εσείς που λέτε τέτοια στο λαό του Χριστού, είστε Ποιμένες αληθινοί ή έχετε γίνει σαν τους πολιτικούς; Μήπως είστε σαν τους: «ο δε μισθωτός φεύγει ότι μισθωτός εστί και ου μέλλει αυτώ περί των προβάτων»[3]; Στῶμεν καλῶς και στῶμεν μετά πολύ φόβου Χριστού Σεβασμιώτατοι και αποτινάξτε από την ψυχή σας τον φόβο της κυβέρνησης, που σ’ αυτήν την περίπτωση είναι ψυχοφθόρος για τον πιστό λαό της Ελλάδος. Και σταματήστε επιτέλους την δουλικότητά σας προς το κράτος να μας την παρουσιάζετε ως κάτι καλό. Τώρα πρέπει Σεβασμιώτατοι να αυξήσετε τις λιτανείες σας, τις παρακλήσεις, τα ευχέλαια, τις Προηγιασμένες Θ. Λειτουργίες, τους αγιασμούς, τις ολονύκτιες ακολουθίες και άλλα ακόμη, ώστε να επέμβει το Πνεύμα του Χριστού να θεραπεύσει αυτήν την θανατηφόρο επιδημία. Δεν το γνωρίζετε Σεβασμιώτατοι, πως μόνο το Πνεύμα του Χριστού χορηγεί την υγεία της ψυχής και του σώματος των ανθρώπων; Και εφόσον είναι σίγουρο πως το γνωρίζετε, γιατί δεν στέλνετε το μήνυμα προς την κυβέρνηση, πως είστε δούλοι Χριστού και όχι δούλοι τους; Εμείς το ελπίζουμε και το ευχώμεθα, πως θα πράξετε το αυτονόητο, να ανοίξετε όλους τους ναούς μας και να βροντοφωνάξετε προς την κυβέρνηση τα σωτηριώδη λόγια των Αποστόλων: «πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις». Ἀμήν.
Ἀρσένιος μοναχὸς
Σκήτη Ἁγίου Παντελεήμονος (Ἱ. Μ. Κουτλουμουσίου)
Ἅγιον  Ὄρος


[1] Πραξ. 5, 29.
[2] Δευτ. 20, 8.
[3] Ιωανν. 10,16.

3 σχόλια:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ είπε...

Ἀμήν γένοιτο!

Ανώνυμος είπε...

Πώς επιτρεπει η Μονη Κουτλουμουσιου να υπαρχει αυτος ο ομολογητης μοναχος ακομα; [o Κυριος μας τον δωρισε ως αντιδοτο στο νεροβραστο κειμενο της Μονης]

Μπαστάνης Βασίλειος είπε...

Άξια τα ρηθεντα του κείμενου και ορθοτομουντα τον Λόγον της του Χριστού Αληθειας.. Ειθε οι Ιεράρχες της Εκκλησίας μας να παυσουν "να καθευδουν το νηδυμον πνευματικόν υπνον" και να αναλάβουν υπεύθυνα τα πνευματικά τους καθήκοντα προς το ποίμνιο τους,εφαρμοζοντας έμπρακτα το ευαγγέλικο "ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τιθησιν υπέρ των προβατων".. Ειδάλλως, θα έχουμε για άλλη μια φορά ξανά-σταύρωσει τον Χριστό και την αίδιο Αλήθεια του ένεκα των εμπαθων αμαρτιών μας..

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com