5 Φεβ 2020

Οι Καθηγούμενοι της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Γέροντας Ελισσαίος και της Ι.Μ. Παντοκράτoρος Γέροντας Γαβριήλ, συλλειτούργησαν με τον Επιφάνιο στην Ουκρανία!

ΚΙΕΒΟ: Ένας χρόνος από την Ενθρόνιση του Μητρ. Επιφανίου
ΚΙΕΒΟ: Ένας χρόνος από την Ενθρόνιση του Μητρ. Επιφανίου
Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από την Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, σήμερα, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναού του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο, πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Προκαθημένου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Κατά την ομιλία του ο Μητροπολίτης κ.κ. Επιφάνιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους αντιπροσώπους των Εκκλησιών που έχουν αναγνωρίσει μέχρι τώρα την αυτοκέφαλη Εκκλησίας της Ουκρανίας. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση για την στήριξη του Ουκρανικού λαού και τόνισε, πως στόχος είναι να διατηρηθεί η ενότητα στη χώρα.
Τον χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ενώ του Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος. Παραβρέθηκαν επίσης αντιπρόσωποι από το Άγιον Όρος.
Χθες, Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, τον Μητροπολίτη κ.κ Επιφάνιο συνάντησε στο γραφείο του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέροντας Ελισσαίος, συνοδευόμενος από Αγιορείτες πατέρες.
Καλωσορίζοντας τον Γέροντα Ελισσαίο, ο Μητροπολίτης Κιέβου εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την τιμή που του έκανε να παραβρίσκεται στην Ουκρανία με αφορμή τον ένα χρόνο από την Ενθρόνιση του.
        
     
Φανάρι, Αλεξάνδρεια και Άγιον Όρος στην 1η επέτειο του Επιφανίου
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος τίμησε την ημέρα αυτή, τελώντας Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Με τον Μητροπολίτη Επιφάνιο συλλειτούργησαν οι Εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτες Γαλλίας Εμμανουήλ και Ανδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, καθώς και ο Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Επίσκοπος Βαβυλώνος Θεόδωρος.
Επίσης στον εορτασμό παρέστησαν και συλλειτούργησαν, o Καθηγούμενος της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Γέροντας Ελισσαίος και ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Παντοκράτoρος Γέροντας Γαβριήλ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Επιφάνιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr τον ενημέρωσε ότι δεν θα αποστείλει Εκπρόσωπο.
Παρόλο αυτά στο ανακοινωθέν της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, αναφέρει ότι την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνυμού ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος.
Είναι απορίας άξιον γιατί η προσωπική επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου αναγνώστηκε μετά την Θεία Λειτουργία, αλλά και γιατί την ανέγνωσε εκπρόσωπος άλλης Τοπικής Εκκλησίας.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, αφού ευχαρίστησε τους Εκπροσώπους για την παρουσία τους, εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη σε όσους έχουν αναγνωρίσει την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Τέλος, ο κ. Επιφάνιος τόνισε την μη αναστρεψιμότητα αυτής της διαδικασίας, λέγοντας ότι "μέσα από συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να επιτύχουμε την ενότητα".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!!!Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ.ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγιορείτες, υπηρέτες της αντικανονικότητας! Κατάντια!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com