7 Φεβ 2020

Ενημέρωση για τα διαδραματισθέντα στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω στις 23.01.2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για τα  γεγονότα, που διαδραματίσθηκαν στην Ιερά  Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή  Μονή Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, θέλουμε να ενημερώσουμε τον πιστό λαό, για το σκάνδαλο που  δημιουργήθηκε με την παρουσία και την συμμετοχή εκεί  του ψευδομητροπολίτου Ολβίας σχισματικού Επιφανίου της λεγομένης αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας στο πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

   Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 τελέσθηκε στην εν λόγω Ιερά Μονή Μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Τα πράγματα ήταν όμορφα, κατανυκτικά και όλα τελέσθηκαν με την πρέπουσα σειρά και τάξη.
   Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020,  στο πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο ήταν παρών και συμμετείχε ο ψευδομητροπολίτης Ολβίας σχισματικός Επιφάνιος  από τον Όρθρο ακόμη.
   Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους π. Στέφανος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του Ψευδομητροπολίτου, αποχώρησε αμέσως από την Εκκλησία και το Μοναστήρι.
    Τα ονόματα όσων μετείχαν σε αυτό το συλλείτουργο είναι ανηρτημένα στο διαδίκτυο. Σε ερώτηση που ετέθη από μετέχοντα Επίσκοπο στον ψευδομητροπολίτη Ολβίας την ώρα της ακολουθίας : «από ποιόν χειροτονήθηκες;», η απάντηση ήταν ψευδής: « από τον Πατριάρχη», ( ενώ έχει χειροτονηθεί από τον επίσης ψευδομητροπολίτη σχισματικό Επιφάνιο Ουκρανίας).
    Με ψέμματα, λοιπόν,  βλέπουμε πως θέλουν να σπιλώσουν κάθε τι υγιές, με πονηρές, κρυψίνοες πράξεις, μιαρές και ανόσιες.
   Βέβαια, πολλοί Αρχιερείς βρέθηκαν "προ εκπλήξεως"  με το παραπάνω γεγονός, αλλά ο καθένας μας ας αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο πρόσωπο του  Χριστού  μας και στον θεματοφύλακα της Πίστεως, τον πιστό λαό.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ.ΣΑΦΩΣ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΙΑΡΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ,ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ;ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΑΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΚΙ ΑΝ(ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ)ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ,ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΙ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΜΗΔΗ ΣΤΟΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ.ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Σ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ!ΘΕΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ(ΛΑΙΚΟΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ)ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΝ(ΚΑΚΩΣ ΒΕΒΑΙΑ).

Ανώνυμος είπε...

..........Βέβαια, πολλοί Αρχιερείς βρέθηκαν "προ εκπλήξεως" ................


Εν τάξει, έμειναν στο πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, που δεν έπρεπε να μείνουν. Μιά δήλωση μετά κρίνεται αναγκαία , εφ΄όσον διαφωνούν. Γιατί μας πικραίνουν ;

Χάρηκα τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους π. Στέφανο. Είναι σαφές ότι δεν θα δηλώσουν όλοι υποταγή.

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Ο π. Στέφανος δεν πέφτει σε παγίδες συναγωγής πονηρευομένων. Ολύμπιος στην καταγωγή, "Ολύμπιος" και στην αντίδρασή του! Υπάρχουν παλικάρια του Χριστού, που μας εμπνέουν!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com