26 Ιαν 2020

Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πυργετού Λαρίσης.

Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πυργετού Λαρίσης.
Την 17η Ιανουαρίου 2020, παραμονή της εορτής των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πυργετού Λαρίσης πραγματοποιήθηκε αγρυπνία κατά την οποία ως είθισται τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου.
Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Βαϊόπουλος, πνευματικός απόγονος του Μακαριστού Γέροντος, σε εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε σε προσωπικές εμπειρίες από τη συμβίωσή του με το Γέροντα Αθανάσιο.
Τα όσα είπε αποτελούν το πρώτο μέρος της διαλέξέως του που πραγματοποιήθηκε την 4η Δεκεμβρίου 2019 στη Σόφια Βουλγαρίας με την ευκαιρία της παρουσιάσεως της μεταφράσεως στη βουλγαρική γλώσσα του δευτέρου τόμου της ερμηνείας του Γέροντος Αθανασίου στο Ιερό βιβλίο της Αποκαλύψεως.
Ακολουθεί το video της ομιλίας του Γέροντος Ειρηναίου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας, καθώς και ολόκληρο το κείμενο της διαλέξεως που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να τον αναπαύει!

Την ευχή του ας έχουμε!

Αντιοικουμενιστής Αναγνώστης

Διονύσιος είπε...

Ήταν Άγιος ιερομόναχος ο Αθανάσιος. Τίς πρεσβείες του να έχω, είς στον Κύριο μας και Θεό μας Ιησούς Χριστός μας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com