1 Δεκ 2019

Στη Σλοβακία αναγκάζουν γυναίκες να βλέπουν εικόνες του εμβρύου πριν κάνουν έκτρωση

Στην Σλοβακία αναγκάζουν γυναίκες να βλέπουν εικόνες του εμβρύου πριν κάνουν έκτρωση
Οι γυναίκες στη Σλοβακία που επιθυμούν να κάνουν έκτρωση θα αναγκάζονται διά νόμου να βλέπουν εικόνες του εμβρύου τους και να ακούν την καρδιά του πριν προχωρήσουν στην επέμβαση.

Το εν λόγω σχέδιο νόμου αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί σήμερα, Παρασκευή, στη Βουλή.
Βάσει του νόμου οι γυναίκες θα αναγκάζονται επίσης να ακούνε και τον χτύπο της καρδιάς του εμβρύου πριν προχωρήσουν στη διακοπή της κύησης.
Ο νόμος, ο οποίος θα είναι ο πρώτος τέτοιου είδους στην Ευρώπη, θα απαγορεύει τη διαφήμιση των αμβλώσεων και θα επιβάλει αυστηρά πρόστιμα σε όσους το κάνουν.
Την περασμένη εβδομάδα μια ανοιχτή επιστολή που υπογράφηκε από περίπου 30 οργανώσεις, όπως η Human Rights Watch, η Διεθνής Αμνηστία, η Marie Stopes International και η Διεθνής Εκστρατεία για το Δικαίωμα των Γυναικών στην ασφαλή έκτρωση, ζήτησαν να απορριφθεί το σχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το ως οπισθοδρομικό.
Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων επέκριναν το σχέδιο και ανέφεραν ότι θα βλάψει τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, ενώ θα θέσει ένα «επικίνδυνο» προηγούμενο για άλλες χώρες της ΕΕ.
Η πρόταση έχει διασυνοριακή στήριξη στη χώρα και έχει πιθανότητες να περάσει.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 55,5% των ανθρώπων διαφώνησε με την απαγόρευση των αμβλώσεων ενώ το 34,6% υποστήριξε την κίνηση.
gazzetta.gr,Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλουν οι Αρχές του τόπου να τις δώσουν να καταλάβουν τί πάνε να κάνουν.

eastwest είπε...

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων παίρνουν θέση εναντίον της ζωής ενός ανθρώπου;;

Ανώνυμος είπε...

Ορθό!

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ! ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΕΝΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΝΕΩΝ.

Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ..,Ο ΘΕΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΘΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ *ΓΟΝΕΙΣ* ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΦΕΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ..ΑΣ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ Η ΟΠΟΥΔΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΠΑΙΤΙΟ ΣΤΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΜΒΡΥΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ..., ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΘΕΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΑΒΗ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΝΩΡΙΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com