11 Δεκ 2019

Μόρφου Νεόφυτος: Τὸ Οὐκρανικὸ ζήτημα καὶ ὁ ὅσιος Γέροντας Ἐφραὶμ ὁ Φιλοθεΐτης Ἀριζόνας

Αποτέλεσμα εικόνας για Γέροντας Ἐφραὶμ ὁ Φιλοθεΐτης Ἀριζόνας
Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὴν ΣΤ΄ Πνευματικὴ  σύναξη διαλόγου μὲ τὸν Πανιερώτατο  Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο ποὺ πραγματοποιήθηκε στὶς 26  Νοεμβρίου, 2019  στὴν αἴθουσα πολλαπλῆς χρήσης τοῦ  Δημοτικοῦ Σχολείου Ἀκακίου.
Παραγωγή: RumOrthodox

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας, είχε πει σε διάφορους ανθρώπους όσο ζούσε, ότι ο ίδιος ΔΕΝ δέχεται την νέα "Αυτοκέφαλη Εκκλησία" της Ουκρανίας.

Και ο προηγούμενος Ηγούμενος Γρηγόριος, της Αγιορείτικης Μονής Δοχειαρίου, υποστήριζε σαφέστατα και ξεκάθαρα την Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον Ονούφριο.

Φυσικά όλα τα προηγούμενα είναι "ασήμαντες λεπτομέρειες" για τους περισσότερους ιεράρχες στην Ελλάδα, για τους λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν.

Unknown είπε...

Νομιζω οτι ειναι πλανες τα λογια του μ. Μορφου [εφησυχασμος εν καιρω κινδυνευουσης πιστεως]. Τωρα θελει εκγρηγορση και ομολογια και οχι με τον μπαμπουλα των ''μεγαλων γεγονοτων'' να περιμενουμε να φωτισει ξαφνικα ο Θεος τους αρχιερεις. Το οτι αποδιδονται στον γ. Εφραιμ ειναι ενα ακομα στοιχειο που δυσκολευει την αποδοχη της αποψης μου, ΑΛΛΑ ως γνωστον ουδεις ασφαλτος [πλην πάπα...] Γ.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ UNKNOWN.KATI ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ.ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΔΛΦΗ ΕΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΥΟ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ;ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com