29 Νοε 2019

Παπική Αντιπροσωπεία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να παραστεί στην εορτή της μνήμης του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Αντιπροσωπεία της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Επίσημος Αντιπροσωπεία της Ρώμης επισκέπτεται την Ιερή Καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να παραστεί στην εορτή της μνήμης του ιδρυτού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Η Παπική Αντιπροσωπεία, με επί κεφαλής τον Καρδινάλιο Κουρτ Κοχ, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Χριστιανική Ενότητα, και μέλη της, τον Αρχιεπίσκοπο Paul Fitzpatrick Russell, Αποστολικό Νούντσιο στην Άγκυρα, τον Επίσκοπο Brian Farrell, Γραμματέα του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Χριστιανική Ενότητα, και τον Πανοσιολ. π. Andrea Palmieri, Υπογραμματέα του ιδίου Συμβουλίου, έγινε δεκτή σήμερα, Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019, από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου Ιωάννης, ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιωβ, Ορθόδοξος συμπρόεδρος της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και ο Αρχιμ. Αγαθάγγελος Σίσκος. Συζητήθηκαν θέματα της ζωής των δύο Εκκλησιών και της μαρτυρίας τους στον σύγχρονο κόσμο.
Αντιπροσωπεία της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Δείτε και

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός:
“Εμείς δι’ουδέν άλλο απεσχίσθημεν των Λατίνων, αλλά διότι είναι όχι μόνον Σχισματικοί, αλλά και Αιρετικοί. Δια τούτο σας παρακαλώ• αποφεύγετε τους Παπικούς όπως φεύγει κάποιος από φιδιού και από προσώπου πυρός, αλλά και τους «Ορθοδόξους» που σχετίζονται με παπικούς. Όσο πιο μακρυά φεύγει κανείς απ’ αυτούς τους «Ορθοδόξους», τόσο πιο κοντά έρχεται εις τους Αγίους Πατέρες. Ενώ όσο πιο κοντά τους έρχεται, τόσο πιο πολύ απομακρύνεται από τους Αγίους μας. Δεν χωρεί καμμία συγκατάβασις σε ό,τι έχει σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη μας”.


Στου κουφού την πόρτα..............

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com