12 Νοε 2019

Κατάντημα- Όπισθεν ολοταχώς από την κυβέρνηση – Αποσύρεται η διάταξη για τη βλασφημία

Όπισθεν ολοταχώς από την κυβέρνηση – Αποσύρεται η διάταξη για τη βλασφημία
Στην απόσυρση της επίμαχης διάταξης στο νέο Ποινικό Κώδικα περί βλασφημίας προχώρησε η κυβέρνηση μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

Στην απόσυρση της διάταξης για την βλασφημία που είχε ενταχθεί στο νέο Ποινικό Κώδικα  μετά τις σφοδρές αντιδράσεις προχωρά η κυβέρνηση.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις.
Γιατί θα αποσυρθεί η διάταξη
Παρόλα αυτά τόνισε ότι δεν θέλει να χαθεί η ουσία και από την στιγμή που υπάρχουν τόσες αντιδράσεις η συγκεκριμένη διάταξη θα αποσυρθεί.
Χθες, ο κ. Τσιάρας μιλώντας για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα είχε κάνει λόγο αυστηροποίηση των ποινών για την παιδεραστία, τη διακίνηση μεταναστών και επαναφορά της κακόβουλης βλασφημίας των θείων.
Εκτός από τη συγκεκριμένη διάταξη η οποία τελικά αποσύρθηκε έρχονται οι εξής αλλαγές:
Αυστηροποιείται το πλαίσιο τιμώρισης του βιασμού (άρθρο 336 του ΠΚ που αφορά και στο βιασμό ανηλίκων). Προβλεπόταν κάθειρξη 5 έως 15 έτη τιμώρησης και έγινε κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών. Επίσης, εάν ο βιασμός έγινε από 2 ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού, αντί για 10, 15 έτη τιμώρισης, η ποινή μεταβλήθηκε σε ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη 10, 15 χρόνια.
– Αυστηροποίηση του πλαισίου τιμώρισης της διακίνησης μεταναστών. Ήδη, ο νόμος προέβλεπε αυστηρή ποινή. Τώρα αυξάνονται τα πρόστιμα και οι ποινές. Η ποινή και τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι για κάθε μεταφερόμενο άτομο.
– Αναφορικά με την κλοπή από δύο ή περισσότερους, απαλείφεται, από το συζητούμενο σχέδιο νόμου, η διάρρηξη και πλέον εάν η κλοπή τελέστηκε από δύο ή περισσότερους που είχαν οργανωθεί για την τέλεση κλοπών, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή.
– Τροποποιείται το άρθρο 79 του Ποινικού Κώδικα, παράγραφος 7, έτσι ώστε στην απόφαση να αναφέρονται ρητά οι λόγοι που δικαιολογούν την κρίση του δικαστηρίου για την επιμέτρηση της ποινής που επέβαλε. «Στο προηγούμενο καθεστώς για την επιμέτρηση της ποινής χρειαζόταν ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, πράγμα που θα οδηγούσε σε σωρεία αναιρέσεων. Δεν χρειάζεται πλέον φλυαρίες στην απόφαση, και όπως όλα τα χρόνια είχε αιτιολογία η απόφαση, έτσι θα έχει και τώρα. Το ζήτησε η Ένωση Εισαγγελέων, το ζήτησαν οι δικαστές», δήλωσε ο υπουργός.
Αντιδράσεις
Χθες, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια Επιτροπής  Σπύρος Λάππας, είχε χαρακτηρίσει  την επαναφορά του αδικήματος «κατάπτυστη διάταξη» και  δήλωσε σχετικά «ο Θεός έχει ανάγκη εισαγγελικής προστασίας; Ποιο είναι το έννομο αγαθό που προστατεύει η επαναφορά του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας;»

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να πώς βλέπουν την βλασφημία οι Άγιοι και έτσι οφείλουν να την βλέπουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που θέλουν να είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Και οι κυβερνώντες που θέλουν να είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.


ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ

"Βλασφημία! Λέξη φοβερὴ, λέξη ποὺ προκαλεῖ ἀποτροπιασμό, λέξη ποὺ φανερώνει ἀσέβεια πρὸς τὸ Θεό."

Ρωμ.Ορθ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΑΙΣΧΟΣ!

ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ετσι κάνει μια σοβαρή Κυβέρνηση;
Με τις πρώτες αντιδράσεις οπισθοχωρεί;

Ανώνυμος είπε...

Να μην οπισθοχωρήσει αν θέλει να βγει κερδισμένη η Κυβέρνηση και να μην επισύρει την τιμωρία του Θεού!

Οφείλει να επαναφέρει τον νόμο κατα της βλασφημίας!!

Ανώνυμος είπε...

Οχι να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση στις αντιδρασούλες των Ακροαριστερών και άλλων!
Διαφορετικά θα δείξει ό,τι συγγενεύει με την Ακροαριστερά...

Ι.Θ.Κ είπε...

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΛΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΘΑ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ¨ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ¨.Ι.Θ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Εκφράζω και εγώ την βαθειά μου λύπη και την έντονη διαμαρτυρία μου για την απόφαση του υπουργού της Κυβέρνησης. Εύχομαι να αλλάξει γνώμη άμεσα.
Όμως δεν μπορώ να μη σημειώσω ότι ο υπουργός κάνει πίσω σε αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Εάν στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ υπάρχουν άθεοι και Μασόνοι(και υπάρχουν), οι ΣΥΡΙΖΕΟΙ βουλευτές είναι όλοι άθεοι και όλοι πολέμιοι της Εκκλησίας.
Για να μην κάνουν μερικοί πως δεν καταλαβαίνουν. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αστειο να νομιζει κανεις οτι η κυβερνηση υποχωρησε λογω πιεσεων απο την αντιπολιτευση. Αυτο ακριβως θελει να πιστευουν για να μη φανει το μεγεθος της κωλοτουμπας. Ποσο σοβαρη ειναι που κανει τετοιες υποχωρησεις; Σε ποια αλλα θεματα εκανε το χατιρι της αντιπολιτευσης; Δεν ηταν τοσο εντονη η αντπολιτευτικη πιεση γι' αυτα; Η η συμπολιτευτικη αντοχη εχει μονη αχιλλειο πτερνα τη διαταξη περι βλασφημιας;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com