10 Νοε 2019

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου παρέα με Καρδινάλιο και Παπικούς Επισκόπους.

undefined
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο κέντρο της Ευρώπης
Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, στην πόλη των Βρυξελλών το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019.

Νωρίς το απόγευμα κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, με την συνοδεία νέων μελών των Ελληνικών παραδοσιακών συλλόγων των Βρυξελλών, υποδέχτηκαν τον Πατριάρχη του Γένους στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, και στην συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου.
Στην μεγάλη και σπουδαία αυτή ιστορική στιγμή για την Ορθοδοξία στο Βέλγιο, έδωσαν το παρόν, πέραν του συνόλου του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως Βελγίου, Ορθόδοξοι ιεράρχες, μέλη της Επισκοπικής Συνελεύσεως και επικεφαλής των Γραφείων παρά τη Ε.Ε., όμιλος Επισκόπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Μαλλινών και Βρυξελλών Καρδινάλιο Josef De Kesel, εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και ομολογιών, εκπρόσωποι από το παλάτι και πολιτικοί παράγοντες του Βελγίου, διπλωμάτες από τις διάφορες Ορθόδοξες χώρες, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την Ευρώπη και την Αμερική και πλήθος κόσμο από τις ενορίες των Βρυξελλών και της υπόλοιπης επαρχίας.
Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος με συγκίνηση καλωσόρισε τον Οικουμενικού Πατριάρχη στην έδρα της Μητροπόλεως με την αφορμή της ιστορικής επετείου, της συμπληρώσεως χρυσού ιωβηλαίου από την ίδρυσή της. Ακολούθως, αναφέρθηκε στην ιστορία της Μητροπόλεως, τους κόπους και τους μόχθους των προγενεστέρων κληρικών, οι οποίοι εργάστηκαν για να συσταθεί το οικοδόμημα που λέγεται Ορθόδοξη Εκκλησία στο Βελγίο, ενώ στην συνέχεια μίλησε για το παρόν και το μέλλον της Μητροπόλεως.
Ο Παναγιώτατος αντιφώνησε αναλόγως και δεν έκρυψε την συγκίνησή του για την ιστορική πορεία της σπουδαίας Επαρχίας του Θρόνου, αλλά και την σημερινή της πρόοδο και ανάπτυξη.
Στο τέλος ο Παναγιώτατος προσέφερε δώρα εις ανάμνηση των εορτών του ιωβηλαίου.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

3 σχόλια:

Γιάννης είπε...

Άνθη λεμονιάς έπρεπε να του ρίχνουν αλλά μαζί με τα λεμόνια

Διονύσιος είπε...

Συμφωνώ Γιάννη και όλους τους κληρικούς και τούς ψάλτες.

Ανώνυμος είπε...

Ο πλανεμένος και αμετανόητος Πάπας της Ανατολής, εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι δεν ελέγχεται δημόσια από τους άλλους συνένοχους επισκόπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και προχωρά ακάθεκτος στις Εκκλησιαστικές ασυδοσίες του.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com