3 Νοε 2019

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολoμαίος: Ευγνωμονούμε την Εκκλησία της Ελλάδος για το καλό παράδειγμα που έδωσε σε άλλες Εκκλησίες. Συγκινήθηκα με την επιστολή Ιερώνυμου

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος
Μ.Εσπερινός για την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που τελέστηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό Πύλης Αδριανουπόλεως.
 «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και εμείς οι ταπεινοί διάκονοι του, έχουμε αναπαυμένη την συνείδησή μας ότι απλώς κάνουμε το χρέος μας. Κατοχυρώνουμε και προστατεύουμε τα κανονικά δικαία και προνόμια που έδωσαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι στην Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως»
«Διάβασα το γράμμα του αδελφού Ιερωνύμου και συγκινήθηκα. Αναμένουμε και την συνέχεια από άλλες αδελφές Εκκλησίες η οποία συνέχεια οπωσδήποτε θα έρθει.»
Φωτό: Οικουμενικό Πατριαρχείο



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από πτώση σε πτώση...τυφλός οδηγεί τυφλό...

Ανώνυμος είπε...

Θα στενοχωρηθεί ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, όταν θα διαπιστώσει ότι οι άλλες τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, ΔΕΝ θα αναγνωρίσουν τους σχισματικούς Ουκρανούς, διότι οι άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες σέβονται τον εαυτό τους και την καταγραφή που αφήνουν μέσα στην Εκκλησιαστική ιστορία.

Κοσμάς είπε...

Δύο ανάξιοι. Ο Θεός να βάλει το χέρι του δεν πάμε καλά, το σχίσμα είναι μεγάλη καταστροφή στο σώμα της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ!

ΜΑΡΙΑ είπε...

Θά ἀναμείνετε στό ἀκουστικό σας ἐπί μονίμου βάσεως Πατριάρχα Βαρθολομαῖε, διότι καμμία ἄλλη Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία δέν ἔχει διαφανεῖ μέχρι τώρα σχιζοφρενίζουσα ὅπως ἔπραξε ἡ δική μας διά τῶν ἀποστατῶν Ἐπισκόπων μας.

Ανώνυμος είπε...

Και ποια είναι η Εκκλησία κατ` εσέ, πατριάρχη Βαρθολομέε; Εσύ και ο Ιερώνυμος!!! Αλλά της εκκλησιαστικής συνειδήσεως εντός υμών ιδιομόρφως μεταπλασθείσης και του λαού μακαρίως κοιμωμένου, παίζετε εν ου παικτοίς!
Σ.Η.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com