8 Νοε 2019

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναγνώρισε τον ψευδοΚιέβου.

Πατρ. Αλεξανδρείας: Από σήμερα το Πατριαρχείο μας κατέγραψε στα Δίπτυχα την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας (βίντεο)
Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Από σήμερα το Πατριαρχείο μας κατέγραψε στα Δίπτυχα την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας (βίντεο)
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από το Κάιρο, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β´ σήμερα κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχαγγέλων στο Ντάχερ της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας, μνημόνευσε για πρώτη φορά τον Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας, κ. Επιφάνιο ως Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Tο κείμενο της αναγνώρισης διάβασε ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος

Το ανακοινωθέν:
Κατά τους παρελθόντας μήνας, διεπιστώσαμεν την διάθεσιν των Αδελφών Αγίων Ιεραχών υπέρ της αναγνωρίσεως του παραχωρηθέντος δια συνοδικού τόμου υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Αυτοκεφάλου της Ουκρανικής Εκκλησίας.
Όπως τυγχάνει τοις πάσι γνωστόν η Αγία Καθολική Ορθόδοξος Εκκλησία ημών λειτουργεί κατά το συνοδικόν σύστημα διοικήσεως ως παρέλαβε τούτο εκ της παραδόσεως και των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων. Κατά τούτο οι Πρόεδροι των κατά τόπους Εκκλησιαστικών Συνόδων αποτελούσι την συνισταμένη και επιτελεστική αρχή της διαθέσεως των Αδελφών Αγίων Ιεραρχών, εμνημονεύσαμεν εν τους Διπτύχοις της Καθολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τον Προκαθήμενον της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Μακαριώτατον Μητροπολίτης Κύριον Κύριον Επιφάνιον προσευχόμενοι διακαώς υπέρ ειρήνης και ευσταθείας των Ορθοδόξων Εκκλησιών ημών.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ευτελισμός του εκκλησιαστικού ήθους συνεχίζεται.
Στη "συμμαχία των προθύμων", μετά τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών, προσετέθη και ο πατριάρχης Αλεξανδρείας.
Αντί να θέσουν, αμφότεροι, τον κύριο αίτιο του εν Ουκρανία εκκλησιαστικού δράματος, πάπα της Ανατολής. προ των ευθυνών του και να πρωτοστατήσουν στη σύγκληση Πανορθοδόξου Συνόδου,όπως επιβάλλεται από τα πράγματα, με τις άφρονες ενέργειές τους συνετέλεσαν στην περιπλοκή και διαιώνιση του υπάρχοντος προβλήματος και στην κατίσχυση της αντικανονικότητας.
Είναι ένοχοι και αυτοί, για ό,τι απευκταίο συμβεί από δω και πέρα.
Είναι αδιανόητο, ηγέτες τοπικών Εκκλησιών, να έχουν αποβή ενεργούμενα του Φαναρίου και του State Department.
Θέλουμε ηγέτες και όχι ηγετίσκους, πρόθυμους εκτελεστές των θελήσεων του παπάτου του Βοσπόρου!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Τετοια κωλοτουμπα και ο Τσιπρας θα την ζηλευε

Ανώνυμος είπε...

Λεβέντικη απόφαση! Χρειάζεται πολύ θάρρος και τόλμη, για να το επιχειρήσει από δω και πέρα ο κάθε πατριάρχης ή αρχιεπίσκοπος! Μπράβο! Κατόπιν εορτής και εκ του ασφαλούς έγινες ήρωας, πατριάρχη Αλεξανδρείας! Αλλά όχι βέβαια κατά μίμηση των Αγίων προκατόχων σου, ων τα ονόματα γεγραμμένα εις τα ιερά Συναξάρια! Θα σε ακολουθήσουν και άλλα "παλικάρια" στη συνέχεια, αφού έκοψαν κίνηση μέχρι τώρα και είδαν πως το κλίμα είναι κατάλληλο και μπορούν να κινηθούν και να κοινοποιήσουν ακώλυτα την ήδη ειλημμένη απόφασή τους! Κρίμα σας! Και πάλι κρίμα!

Βασίλειος Παπασπυρόπουλος είπε...

Θαυμάζω την έκπληξη των πιστών.
Τι είδους χαρακτήρες πιστεύατε ότι είναι, όσοι επιδιώκουν στη ζωή τους θέσεις ηγεσίας την σήμερον ημέρα ;

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΔΕΛΦΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΕΤΕ ΜΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΣΧΙΣΜΑΤΟΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Κι αυτός μόνος του το αποφάσισε δηλαδη;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν μας καταπλήσσει αυτή την απόφαση αφού ο πατρ. Θεόδωρος και στο παρελθόν έδειξε την έλλειψη Ορθοδόξου φρονήματος και έννοιας της επισκοπικής ευθύνης. Ενθυμούμε το αισχρό »άξιος» του στην εκλογή του αιρετικού μονοφυσίτη «πατριάρχη» της Αιγύπτου στον οποίο και χάρισε βακτηρία. Ενθυμούμε και την ανόητη επέμβαση του στην ψευδό-σύνοδο της Κρήτης, στηρίζοντας ότι δεν είναι στιγμή (σε σύνοδο επισκόπων, παρακαλώ) να ασχολούνται με θεολογία!..., όπως και πολλά άλλα. Αυτό που περισσότερο δημιουργεί θλίψη είναι το γεγονός ότι ο κ. Θεόδωρος προηγούμενα πήγε ο ίδιος στην Ουκρανία και εκκάλεσε, και μάλιστα έντονα, τους Ορθοδόξους της χώρας να παραμείνουν στην κανονική Εκκλησία. Τώρα αρνείται και τον εαυτό του και προδίδει τους αδελφούς του. Η κρίσις του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/TSDRFg6w7o0 Βίντεο με το πατριάρχη Θεόδωρο το Σεπτέμβριο 2018 στην Οδησσό της Ουκρανίας όπου, εν τη ιερά ώρα της Θείας Λειτουργίας, υποσχέθηκε στην κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας ότι θα κάνει το παν «για να την προστατεύει από τους σχισματικούς». Ένα μόνο χρόνο αργότερα βλέπουμε πως αθέτησε την υπόσχεση του, προδίδοντας και κοροϊδεύοντας τα ιερά και άγια της Εκκλησίας του Χριστού. Είναι να κλάψει κάνεις....

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com