14 Οκτ 2019

Μείζον θέμα δημιουργούν οι δηλώσεις του Κυθήρων για τους υπεύθυνους επί του Τύπου Μητροπολίτες της Συνόδου της Ιεραρχίας

MEIZON ΘΕΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
Eπί τη βάσει των δηλώσεων του μητροπολίτου Κυθήρων, δεινού υπερμάχου της κανονικότητας, διαπιστώνεται διάσταση ανάμεσα στα όσα πραγματικά διαμείφθηκαν εν συνόδω και σε αυτά που διοχετεύθηκαν προς τους δημοσιογράφους, από τους προς τούτο εντεταλμένους ιεράρχες.

Κατόπιν τούτου δημιουργείται μείζον θέμα για τους τελευταίους, μεταξύ των οποίων και ο μητροπολίτης Ναυπάκτου.
Επιπροσθέτως ο μητροπολίτης Καισαριανής "στεντορεία τη φωνή", ζήτησε να τεθή το ζήτημα, όπως και επιβάλλεται, σε φανερή ψηφοφορία, ούτως ώστε ο καθείς να αναλάβη τις ευθύνες του.
Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, επί ενός τόσο υψίστου ζητήματος πρυτάνευσε η επάρατη σκοπιμότητα, η σπουδή και η προχειρότητα.
Χαιρόμαστε που άρχισε να αποκαλύπτεται η αλήθεια με τις δηλώσεις των μητροπολιτών Κυθήρων και Πειραιώς Σεραφείμ, η σοβαρότητα των οποίων επ ουδενί δύναται να διασκεδασθή από συνεντεύξεις μητροπολιτών,  γέμουσες φαιδρότητος και προξενούσες γενική θυμηδία όπως η παρακάτω (δείτε εδώ), καθώς και από τις περί "λεβέντικης Ιεραρχίας" δηλώσεις ετέρου μητροπολίτου, καταφανώς εκφεύγουσες της σοβαρότητος και προξενούσες ακατάσχετο γέλωτα και σε αυτά τα μειράκια...
Δείτε σχετικά και:
-Ὁ Μητροπολίτης Πειραιῶς ἀπαντᾶ στήν παρασιώπισι καί διαστρέβλωσι τῶν θέσεων του στήν Σύνοδο τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος (12.10.2019)

Φωτογραφία του Γιώργου Φερδή, Θεολόγου –Δημοσιογράφου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι έχει να πει ο μητροπολίτης Ναυπάκτου για αυτά που καταθέτει ο συνεπίσκοπός του;
Άλλα έγιναν στην Ιεραχία και αλλοιώς παρουσιάστηκαν;
Αν έχει τα κότσια ας απαντήσει ο Ναυπάκτου. Ειδάλλως ας παραιτηθεί και ας έλθει σε περισυλλογή !

Ανώνυμος είπε...

Βαρύτατα εκτεθειμένος ο κ. Ιερόθεος. Πρέπει πρώτον να απολογηθεί δημοσίως , δεύτερον να μην ξαναεμφανισθεί ως εκπρόσωπος Τύπου μετά το βαρύτατο αυτό ολίσθημά του το οποίο δυστυχώς γι αυτόν δεν ήταν εκ παραδρομής. Τέλος, καλό είναι να απομακρυνθεί λίγο από την δημοσιότητα μήπως βρεί τον εαυτό του. Εκτός κι αν αυτός είναι πραγματικά, δηλαδή πείσμων καί ύπουλος στη συμπεριφορά του. Κρίμα! Ίσως όμως καί καλύτερα που αποκαλύπτονται πολλών καρδιών οι διαλογισμοί για να ξέρει και ο λαός ποιοί είναι οι ποιμένες που μπορεί να εμπιστεύονται.

eastwest είπε...

Οι Έλληνες μητροπολίτες που απεδέχθησαν την αντικανονικότητα στην Ορθοδοξία μας δεν είναι εντεταλμένοι κανενός υπερατλαντικού αφεντικού.
Είναι απλώς 100% συνειδητώς άθεοι. Και γι αυτό δεν φοβούνται καμμία τιμωρία από κανένα Θεό γιατί είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχει!!
Η οργή μας ξεχειλίζει που τόσα χρόνια είχαμε εξαπατηθεί πιστεύοντας ότι είχαμε ποιμένες του Χριστού...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com