9 Οκτ 2019

Ο ΟΗΕ (δυστυχώς) έχει γίνει ΜΚΟ


Σχετική εικόνα
Ο ΟΗΕ βαίνει προς χρεοκοπία. Αυτό τουλάχιστον ομολόγησε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες σε επιστολή του, όπου, μεταξύ άλλων, γινόταν γνωστό ότι τα τελευταία ταμειακά αποθέματα του ΟΗΕ ενδέχεται «να έχουν εξαντληθεί έως το τέλος του μήνα».
Αν αυτό το νέο είναι αληθές (και δεν πρόκειται για ακόμη μία επινόηση που θα προετοιμάσει το έδαφος για να γίνει καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων υπέρ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών), λίγοι θα είναι εκείνοι που θα αισθανθούν θλίψη για την όποια δυσμενή -για τον οργανισμό- εξέλιξη.
Ο ΟΗΕ είχε στη διάθεσή του περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις καθ' όλη τη διάρκεια της βραχείας ιστορίας του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η απροθυμία του να προωθήσει την αποκατάσταση του Διεθνούς Δικαίου σε περιπτώσεις όπως η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, τα φρικτά εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι βάρβαρες ορδές του Αττίλα και η κατοχή μεγάλου τμήματος του νησιού.

Ο ΟΗΕ για την Κύπρο ήξερε μόνο να βγάζει ανούσια ψηφίσματα, χωρίς ποτέ καν να διανοηθεί να προτείνει στις υπερδυνάμεις τη δυναμική... έξωση των Τούρκων από τη Μεγαλόνησο. Ετι δε, ο ΟΗΕ, με την απόπειρά του, κατόπιν εντολών από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, να επιβάλει την αποδοχή του Σχεδίου Ανάν στους Ελληνες της Κύπρου, προσπάθησε να παραδώσει στους Τούρκους το κομμάτι του νησιού που είχε απομείνει ελεύθερο, ενώ εξίσωνε με ανήθικο τρόπο τους θύτες με τα θύματα.
Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια ο ΟΗΕ είχε καταντήσει παραμάγαζο των ΜΚΟ και κέντρο επιχειρήσεων για την επιβολή της παγκοσμιοποίησης μέσω της προώθησης της λαθρομετανάστευσης. Είναι ένας οργανισμός που αποπειράθηκε να καταργήσει το περιεχόμενό του! Ονομάζεται Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών που καταβάλλει άοκνες προσπάθειες να καταργήσει τα έθνη.
Κανείς οργανισμός, οργάνωση ή οποιαδήποτε άλλη συλλογικότητα δεν αυτονομιμοποιείται. Η ισχύς του έχει άμεση σχέση με το κύρος του και την εκτίμηση που τρέφει γι' αυτόν η κοινή γνώμη. Ο ΟΗΕ έχει απαξιωθεί και γι' αυτό ευθύνονται οι επικεφαλής του. Της οικονομικής χρεοκοπίας προηγήθηκε η ηθική κατάρρευση...
dimokratianews,09.10.2019

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΗΕ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΡΑΤΗ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ(ΟΗΕ,ΗΠΑ,ΕΥΡΩΠΗ )ΓΙΑ ΛΥΣΗ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com