5 Σεπ 2019

Σήμανση Χαλάλ


Αποτέλεσμα εικόνας για Σήμανση Χαλάλ

Mεγάλο σοκ πάθαμε όλοι οι πατριώτες με το ισλαμικό σήμα των Χαλάλ φαγητών από ελληνικές εταιρίες τις τελευταίες ημέρες.
Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*
Η μία μετά την άλλη εταιρία άρχισε να πιστοποιεί τα προϊόντα της (ακόμα και τυρί φέτα είδαμε με πιστοποίηση Χαλάλ!) και να τα προωθεί στην ελληνική αγορά προς κατανάλωση.
Οι ανατολίτικες συνήθειες σφαγής των ζώων «Χαλάλ» (ισλαμικός τρόπος) και «Κοσέρ» (εβραϊκός τρόπος) είναι έξω από τις δυτικές χριστιανικές συνήθειες, γιατί αφενός τα ζώα θανατώνονται με βάρβαρο για εμάς τους Δυτικούς τρόπο και αφετέρου το «διάβασμα» των ζώων από ισλαμιστή (Χαλάλ) ή ραβίνο (Κοσέρ) ιερέα πριν από τη θανάτωσή τους ή η θρησκευτική ταυτότητα του σφαγέα, που πρέπει να είναι συμβατή με την αντίστοιχη διαδικασία σφαγής, είναι κάτι που αποδίδει μεταφυσική και έντονη θρησκευτική έννοια στο φαγητό.

Πάμπολλες φιλοζωικές οργανώσεις για την προστασία των ζώων έχουν εκφράσει έντονες αποδοκιμασίες εναντίον του Χαλάλ και πολύ πρόσφατα στο Βέλγιο απαγορεύτηκαν η πώληση και η διανομή του, με ειδικό νόμο που θεωρεί παράνομη οποιαδήποτε σφαγή μη αναισθητοποιημένων ζώων. Υπάρχουν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που επίσης έχουν προβληματιστεί ιδιαίτερα από τον συγκεκριμένο τρόπο σφαγής των ζώων και βρίσκονται σε συζητήσεις για την απαγόρευσή του.
Προσωπικά δεν θα σταθώ τόσο στην εξαιρετικά βάρβαρη μέθοδο σφαγής των ζώων, αλλά στην καθοδηγούμενη πολιτισμική διαφοροποίηση που επιφέρει η πώληση προϊόντων Χαλάλ σε ευρωπαϊκά χριστιανικά εδάφη. Μέσω αυτής της θρησκευτικής σήμανσης στα προϊόντα που καταναλώνουμε εμείς οι Ευρωπαίοι χριστιανοί υποκρύπτεται προσπάθεια για εξαναγκαστική αποδοχή των πολυπολιτισμικών προτύπων που φαντασιώνεται η διεθνιστική Αριστερά σε παγκόσμια κλίμακα.
Όταν αποδέχεσαι και καταναλώνεις Χαλάλ φαγητό ενώ δεν υπαγορεύεται από τη θρησκεία σου, έμμεσα εγκρίνεις την πολυπολιτισμικότητα, η οποία αποτελεί κεκαλυμμένο σχέδιο εξολόθρευσης και ακύρωσης του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, ο οποίος βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: την Αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη και τον χριστιανισμό.
Αυτή η μαζική και καθολική σήμανση επισημοποιεί την επικυριαρχία ξενόφερτων ανατολίτικων παραδόσεων επί των ευρωπαϊκών ιδεωδών, ξεφτιλίζει την Ορθοδοξία μας και μας μετατρέπει σταδιακά σε άβουλους υποτελείς μιας ορθοπολιτικής ελίτ. Καμία ελληνική εταιρία η οποία απευθύνεται σε Έλληνες καταναλωτές δεν θα πρέπει να υποκύπτει στις απαιτήσεις ορθοπολιτικών ακτιβιστικών ομάδων ή θρησκευτικών κέντρων εξουσίας για καθολική σήμανση Χαλάλ στα προϊόντα τους.
Προσωπικά, δεν πρόκειται ποτέ, μα ποτέ να αγοράσω και να καταναλώσω Χαλάλ τρόφιμα.
Εσείς;
*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)
newsbreak.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ.

Παναγία Μαρμαρά είπε...

Μπραβο σας. Κι εγώ το ίδιο. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

"...και αφετέρου το «διάβασμα» των ζώων από ισλαμιστή (Χαλάλ)..."

Δεν υπάρχει άλλη αληθινή θρησκεία πάνω στη γη, εκτός από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Είναι εντελώς ανεπίτρεπτο, ένας συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός, να δεχτεί να καταναλώσει Χαλάλ ("διαβασμένο" από ισλαμιστή).

Γιώργος Κορυζής είπε...

Προσωπικά,μου προκαλεί απέχθεια η σκέψη ότι θα καταναλώσω σκεύασμα κρέατος ζώου βάρβαρα θανατωμενου και...διαβασμενο από χοτζα.
Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο.
Πρόταση: Μποϋκοτάζ των συγκεκριμένων προϊόντων και βομβαρδισμός των εταιριών που τα πωλούν με τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας και μηνύματα! Μόνον όταν απειληθούν τα οικονομικά τους συμφέροντα ευαισθητοποιούνται οι εταιρίες, τίποτε άλλο δεν τις ενδιαφέρει!...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com