27 Σεπ 2019

Είναι θέμα αξιοπρέπειας από πλευράς του Δήμου Θεσσαλονίκης η αλλαγή ονόματος των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ»

Αποτέλεσμα εικόνας για https://dimitria.thessaloniki.gr/
Είναι θέμα αξιοπρέπειας από πλευράς του Δήμου Θεσσαλονίκης η αλλαγή ονόματος των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ»
Σάββας Ηλιάδης,Δάσκαλος-Κιλκίς
Ο κόσμος τρελάθηκε! Σύγχυση φοβερή! Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό που συμβαίνει με τα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ» στην Θεσσαλονίκη.

 Άνοιξα το φετινό πρόγραμμα, το οποίο δημοσιεύτηκε από τον αρμόδιο φορέα, το  διάβασα και ντράπηκα για την κατάντια μας! Αηδίασα! Για την κατάντια των Θεσσαλονικέων κυρίως.  Για την αδιαφορία και την ανοχή στην πλήρη απαξίωση κάθε ελληνικού και ορθοδόξου. Λίγη αξιοπρέπεια, λίγος σεβασμός, λίγη συστολή μπροστά στα άγια και ιερά των συμπολιτών τους! Τι σχέση έχει ο άγιος με όλα αυτά, που περιέχει το πρόγραμμα; Δεν θα ρωτήσω τους εκπροσώπους της εκκλησιαστικής διοίκησης. Δεν υπάρχει λόγος, διότι το παιχνίδι το παίζουν οι άθεοι μόνοι τους και χωρίς αντίπαλο!
Ναι, τα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ», που πήραν την ονομασία τους από κάποιον «Δημήτριο», ο οποίος πιθανόν να ήταν κάποιος περαστικός από την πόλη. Ίσως κάποιος άνθρωπος άγνωστος για την Θεσσαλονίκη. Κάποιος που δεν έκανε τίποτε σπουδαίο γι` αυτήν την πόλη. Πιθανόν να ανακάλυψαν τελευταία μάλιστα, πως ήταν κάποιος που αγαπούσε την μουσική, όχι όμως την χωριάτικη, την εκκλησιαστική βυζαντινή ή την επίσης βλαχοχωριάτικη ελληνική παραδοσιακή, αλλά άλλες μουσικές «επιπέδου» (λέγε μουσουλμανικής, σεφαραδικής!!! ;;;). Ήταν αντισυμβατικός και πολύπλευρος κουλτουριάρης και λάτρευε το θέατρο, που αναδεικνύει την παρά φύση συμπεριφορά. Μπορεί ακόμη να ήταν γλεντζές και να ξενυχτούσε στα μισοσκότεινα μαγαζιά με ωραία ποτά και όμορφες γυναίκες. Κάτι τέτοιο θα ήταν.
Από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Μα από το περιεχόμενο των εκδηλώσεων, που φέρουν το όνομά του και οι οποίες εκδηλώσεις έχουν προφανώς σχέση με τον βίο και την πολιτεία του! Αυτό δεν σημαίνει όταν λέω πως γιορτάζω και τιμώ ένα όνομα; Δεν προσεγγίζω θεματικά το πρόσωπο και την προσφορά του στον τόπο όπου έζησε;
Γενικά, αποκλείεται να είχε σχέση με κάτι άλλο, που μπορεί να λέγεται κάπως αλλιώς, εκτός απ` αυτό που θέλει η νέα τάξη! Αποκλείεται να ήταν αλλιώτικος απ` αυτούς που τα διοργανώνουν! Δεν μπορεί! Κι αν δεν ήταν, τον κάνουν αυτοί με το έτσι θέλω!
Τι δουλειά έχουν αυτοί οι ιερόσυλοι με το όνομα του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ; Αν θέλουν να κάνουν τα καπρίτσια τους, ας επιλέξουν άλλο όνομα, αφού δεν τολμάει κανείς να μιλήσει για την κατάντια. Κανείς, από την άλλη μεριά, εννοώ! Και ξέρετε πολύ καλά ποιοι εί(μα)στε από την άλλη μεριά!
Αλλά, εν βρασμώ ψυχής δεν συνεχίζω, ο ασήμαντος. Αχάριστη και αξιοθρήνητη κόρη του αγίου, Θεσσαλονίκη, καλά κάνεις και τον παραπετάς και δεν τον ενοχλείς τον άγιο. Τώρα δεν τον έχεις ανάγκη! Περίμενε, όταν θα έρθει η δύσκολη ώρα! Μακάρι να μην είναι αργά! Αν δεν είναι αυτονόητα άλλα μύρια  όσα, αξιοκατάκριτα και αξιόμεμπτα, να ειπωθούν για το καρναβάλι, που θα «απολαύσει και θα χαρεί η Θεσσαλονίκη, συν γυναιξί και τέκνοις», τότε … με γεια σας!!!
Πηγή: https://dimitria.thessaloniki.gr/
Κιλκίς, 27-9-2019

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κ.Σάββα Ηλιάδη για το λίαν ορθό σκεπτικό του.
Πρώτη η τοπική Εκκλησία, διά του οικείου επισκόπου, επεβάλλετο όχι μονάχα να υψώση φωνή διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο καραγκιοζιλίκι αλλά και να αξιώση πάραυτα τη μετονομασία των εκδηλώσεων της αδιαντροπιάς και της καραμπινάτης ασέβειας.
Αλλά τι άλλο να περιμένει κανείς από αυτούς που ανέχθηκαν το δυσώνυμο gay-pride, στρίβοντες διά της...αγρυπνίας και απαξιώσαντες το πεζοδρόμιο; Λες και το ένα αποκλείει το άλλο!
Την ίδια στιγμή το ιερατείο και ο πιστός λαός της Μολδαβίας κατήλθαν στο απαξιωμένο και παρεξηγημένο πεζοδρόμιο κατορθώνοντας την ουσιαστική ματαίωση της αίσχιστης και βρωμερής παρέλασης, "βάζοντας" τα γυαλιά, κατά το κοινώς λεγόμενο, στους ημετέρους εκκλησιαστικούς αλλά και προς το ποίμνιο , το οποίο κάθε άλλο παρά ανεύθυνο τυγχάνει και που δεν υποχρεούται κατ ανάγκη να ακολουθεί τους ποιμένες του στο συμβιβασμό, την απραξία και την αφωνία.
Λ.Ν.


Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com