25 Σεπ 2019

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη στον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας για την υποστήριξή του

Η συνάντηση του επικεφαλής της αντιπροσώπευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας σε διεθνείς οργανισμούς επισκόπου Μπαρισέβ κ. Βίκτορ με τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 – πληροφορεί η «Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων», κάνοντας αναφορά στο Τμήμα πληροφόρησης και εκπαίδευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο κ. Βίκτορ απέδωσε στον κ. Σάββα θερμά συγχαρητήρια από τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την σταθερή υποστήριξη προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας σε διεθνείς οργανισμούς πληροφόρησε τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας για τη κατάσταση της Εκκλησίας της Ουκρανίας μετά την αλλαγή της Ουκρανικής κυβέρνησης. Ο κ. Βίκτορ αναφέρθηκε στις δημόσιες δηλώσεις των στελεχών του κράτους που υποσχέθηκαν να μην παρεμβαίνουν ποτέ στα εκκλησιαστικά πράγματα και να επιδιώκουν συνεχώς την αποκατάσταση της διαθρησκειακής ειρήνης. Αυτά τα λόγια δίνουν την ελπίδα να ανασταλούν σταδιακά οι διωγμοί των πιστών και θρησκευτικών οργανισμών της Εκκλησίας της Ουκρανίας, τόνισε ο επίσκοπος.
Ο ιεράρχης της Εκκλησίας της Ουκρανίας είπε, ότι τους τελευταίους μήνες οι αρπαγές των ορθοδόξων ναών από των οπαδών της «Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας» αν και μειώθηκαν σημαντικά αλλά δεν σταματήθηκαν εντελώς.
Επίσης η προσοχή δόθηκε στις πληροφορίες για τη συζήτηση του «ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος» μεταξύ των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης κ. Σάββας, με τη σειρά του, εξέφρασε την αμετάβλητο υποστήριξή του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και τον Προκαθήμενό της — Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com