17 Σεπ 2019

Αποφάσεις ως σκεύη....Κεραμέως


Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Εν θερμώ και αγανακτήσει.....
● Εάν μας εξαπατήσατε, θα συντριβούν τα έργα σας αναλόγως!
Τοῦ Δ. Κ. Αναγνώστου, Θεολόγου
Τώρα, ακούω στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ στον τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ ότι το Υπουργείο Παιδείας τελικώς, παρά τις ενστάσεις πολλών φορέων, αποφάσισε την απάλειψη από τους τίτλους σπουδών και κάθε σχολικό έγγραφο ή αποδεικτικό μαθητείας ΚΑΙ του θρησκευματος ΚΑΙ της ιθαγένειας των μαθητών.
Ούτε Χριστιανοί λοιπόν, ούτε Έλληνες! Όχι, ότι δεν θα είμαστε, αλλά δεν θα επιτρέπεται πλέον αυτό να αναγράφεται!..... Εν ονόματι, βεβαίως, της... πολυπολιτισμικότητος και της εξαλείψεως των διακρίσεων! Αυτά λένε απαιτεί το Ενωσιακό δίκαιο (αχ, Ευρώπη! εσύ μας μάρανες!...) και πρέπει να εναρμονιστούμε. Αφήστε που τα πρεσβεύουν κιόλας, όπως δηλώνουν.

Μπράβο, βρε! Πάνω απ' όλα θαυμάζω το θράσος σας να μιλάτε μολαταύτα (και) για σεβασμό στη θρησκεία και την καταγωγή του καθενός! Όταν απαγορεύετε στη μουσουλμάνα μαθήτρια τη μαντίλα και αύριο τον εμφανή σταυρό στον λαιμό του μαθητή, γιατί εκεί το πάτε, και όταν "ενοχοποιείτε" την αναγραφή της ιθαγένειας ΔΕΝ σέβεστε καμμία θρησκεια και καμμία καταγωγή!
Απλά προφασίζεστε ή προσχηματικά επιχειρηματολογείτε, περί εκσυγχρονισμού και προοδευτικότητος, υπηρετώντας την επιβολή της ισοπέδωσης όλων των θρησκειών και όλων των Εθνών. Αυτό όμως ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ελευθερία αλλά καταπίεση και επιβολή.
Η ελευθερία στηρίζεται στον ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ που καλλιεργείται και διδάσκεται (δεν σκηνοθετείται), στην αποδοχή των διαφορών και τη συνύπαρξη! ΌΧΙ, όμως, στην απάτη της αφομοιώσεως, αλλοιώσεως ή εξαλείψεως (ουτοπικό άλλωστε), δι επιβολής, των διαφορών ή την υποκριτική αποσιώπηση στοιχείων που χαρακτηρίζουν και κάνουν περήφανο τον κάθε άνθρωπο που τα διαθέτει και τα πρεσβεύει δημοσίως!
Είναι τόσο γελοίο και προσχηματικό το σκεπτικό τέτοιων αποφάσεων που  ουσιαστικώς κατεξευτελίζουν τίς έννοιες που επικαλούνται, όπως η προοδευτικότητα και η ελευθερία! Αν το καλοσκεφτούμε πρόκειται για έναν επερχόμενο, έξωθεν και άνωθεν προωθούμενο και επιβαλλόμενο, Νέο-Μεσαίωνα!
Η αποσιώπηση ή απόκρυψη των πολιτικών ή φιλοσοφικών πεποιθήσεων, της Πίστης και της εθνοτικής καταγωγής του ανθρώπου δεν ταιριάζει σε πολιτισμένες κοινωνίες! Η αντιστροφή της λογικής υποτιμά τους πολίτες (πολύ δε περισσότερο τα παιδιά) εκλαμβάνοντας τους ως εν δυνάμει ρατσιστές και οιονεί ανώριμους να είναι (και) ελεύθεροι και διαφορετικοί, αλλά και με φανερή την ταυτότητα που έχουν και επιλέγουν.
Το Υπουργείο της, πάλαι ποτέ εθνικής, Παιδείας και θρησκευμάτων δέν έκανε καλή αρχή, ούτε καλή συνέχεια θα έχει με τέτοιες αποφάσεις. Τι συμβαίνει; Άλλα περιμέναμε, επειδή άλλα υπόσχονταν! Υπάρχουν κρυφές δεσμεύσεις ή άτεγκτες οδηγίες; Μήπως δίνουν εξετάσεις "προοδευτικότητας" σε μερικούς που έχουν ξεμείνει στο Υπουργείο από την προηγούμενη διοίκησή του στίς νευραλγικές θέσεις τους αδικαιολογήτως; Ή, μήπως, τώρα αποκαλύπτονται πολλών καρδιών οι διαλογισμοί και τα βαθύτερα πιστεύω;
Εξαντλείται η υπομονή μας και στο θέμα της διδασκαλίας των νέων προσηλυτιστικῶν στόν Οικουμενισμό θρησκευτικών των κ. κ. Φίλη και Γαβρόγλου. Τη δόξα τους ζηλώσατε ή την τύχη τους προκαλείτε; Ὅπως και νάχει, αν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα και κανονονικότητα άμεσα, θα εκπλαγείτε! Η δικαιολογημένη αντίδραση θα γίνει τσουνάμι!....
(Ζητῶ συγνώμη γιά τό μονοτονικό, τό ὁποῖο προέκυψε λόγῳ ἀντιγραφῆς ἀπό σχολιασμό μας στά μέσα κοινωνικῆς δικτυώσεως.)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι οι πολιτικοι τυχωδιωκτες, οπως πανε θα μας αφανισουν σαν λαο, εκει το πανε και αυτο ειναι το σχεδιο τους...
Ειναι πουλημενοι ολοι τους και υπηρετες του εωσφορου, θελουν μια ελλαδα ισλαμικη,αντιχριστη,υποδουλη αιωνιως στις λεσχες και στους ξενους οικονομικους "δολοφονους".
Εαν ο λαος μεινει καναπεδατος και δεν ξεσηκωθει θα ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ μαζι με τον καναπε του η την πολυθρονα του.
Θα ειμαστε υπευθυνοι απεναντι στα παιδια μας και στην ιστορια για την καταντια και για την μεγαλυτερη προδοσια που εχει συντελεστει απο ιδρυσεως ελληνικου κρατους.
Στην Ε'δημοτικου τι δουλεια εχει να αναφερετε το αντιστοιχο αντιχρηστο "θρησκευτικο" βιβλιο στον ΜΑΥΡΟ ΧΡΙΣΤΟ????
Τι δουλεια εχουν τα ναρκωτικα μεσα στα πολλα σχολεια της Αθηνας σε 12χρονα παιδια???
ΙΣΩΣ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ Η ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΛΥΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΤΟΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Τα πρώτα δείγματα γραφής της κας Κεραμέως ως υπουργού Παιδείας κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.
Η εκκίνηση της πορείας της στην ηγεσία του αμαρτωλού Υπουργείου σημαδεύτηκε από δύο κορυφαία ατοπήματα: τη διατήρηση των ελεεινών και τρισαθλίων "Νέων Θρησκευτικών" των Φίλη, Γαβρόγλου και Γιαγκάζογλου και την απάλειψη του θρησκεύματος και της Ιθαγένειας από τα απολυτήρια και το myschool.
Eνώ αρχικά έκανε λόγο για τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης και έδωσε την εντύπωση ότι θα κινηθή με γνώμονα τα όσα αυτές διαλαμβάνουν, στην πράξη έγινε το αντίθετο.
Αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι "ανεξάρτητες" αρχές είναι πανίσχυρες και η κεντρική κυβέρνηση εξαρτημένη από αυτές.
Κάποιοι πιθανώς θα αντιτείνουν ότι προέβη στην κατάργηση ή μάλλον την "ορθή χρήση" του διαβόητου "πανεπιστημιακού ασύλου". Χωρίς να αμφισβητούμε την αδιαμφισβήτητα ορθή αυτή πολιτική της πράξη, δεν μπορούμε να προβούμε στο συμψηφισμό της με τις δύο προαναφερθείσες ολέθριες επιλογές της, αντιπαραβάλλοντας και συγκρίνοντας μεγέθη ασύγκριτα. Η υπόθεση της ελληνοχριστιανικής διαπαιδαγωγήσεως των ελληνοπαίδων καθώς και της διατηρήσεως της εθνικοθρησκευτικής μας ιδιοπροσωπείας υπέρκειται ουσιωδώς αυτής του ασύλου. Πρόκειται για ζήτημα απείρως σπουδαιότερο ποιοτικά και αξιολογικά και σημαντικότερο.
Υ.Γ. Καλούνται οι Ελλαδίτες μητροπολίτες, έστω και τώρα, να αφήσουν τα δεσποτικά φεστιβάλ, την επικοινωνία με τους σχισματικούς ψευδεπισκόπους της Ουκρανίας, τις "εθιμοτυπικές" επισκέψεις των lions σε αυτούς, τα πάρκα "ανακύκλωσης" και άλλες τέτοιες "ποιμαντικές" δραστηριότητες και να υψώσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τη φωνή τους, στηλιτεύοντας τα ολέθρια ολισθήματα και πνευματικά εγκλήματα της κατ επίφασιν "συντηρητικής" κυβερνήσεως.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ Ό,ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

Αποφάσεις, που πλήττουν τα ιερά και τα όσια και τα "συντρίβουν ως σκεύη κεραμέως"!
Σ.Η.

Ανώνυμος είπε...

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Θετική χαρακτηρίζει με δήλωση του ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Η απόφαση της υπουργού Παιδείας να συμμορφωθεί με την υπ’ αριθ. 28/2019 Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) και να καταργήσει την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους απολυτήριους τίτλους σπουδών είναι θετική. Αυτό ακριβώς είχαμε παροτρύνει την κυρία υπουργό να κάνει αμέσως μόλις εκδόθηκε η απόφαση της Αρχής.....Οι αντιδράσεις από ακροδεξιούς παράγοντες και ΜΜΕ εναντίον της απόφασης της υπουργού Παιδείας δεν μας προκαλούν έκπληξη. Προέρχονται από τους ίδιους σκοταδιστικούς, παρεκκλησιαστικούς και εθνικιστικούς κύκλους, με τους οποίους είχε συμπαραταχθεί η ΝΔ και η ίδια η κυρία Κεραμέως σε ποικίλα μέτωπα αναχρονισμού, από τις ταυτότητες παλαιότερα, μέχρι τη μάχη εναντίον μου για τα νέα προγράμματα των Θρησκευτικών, την αντίδραση κατά της εφαρμοζόμενης και τιμώμενης σήμερα «προδοτικής» συμφωνίας των Πρεσπών και τη λυσσώδη εναντίωση σε κάθε βήμα χωρισμού Κράτους- Εκκλησίας.
Το Υπουργείο Παιδείας και προσωπικά η κυρία Κεραμέως, μπορούν να υπολογίζουν στη συμπαράστασή μας απέναντι στις επιθέσεις που ήδη δέχονται από τους σκοταδιστικούς κύκλους, στο βαθμό που επιμείνουν στη θέση τους....Ο αγώνας για να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει, με τρόπο προνομιακό και αναχρονιστικό την εκκλησία με την εκπαίδευση συνεχίζεται και κάθε μικρή και μεγάλη νίκη προς αυτή την κατεύθυνση έχει τη σημασία της."
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ.
Δ. Κ. Ἀναγνώστου

Ανώνυμος είπε...

Μια διόρθωση στον Σ.Η. (17 Σεπτεμβρίου 2019 - 9:48 μ.μ.).
Είναι λάθος η έκφραση σας ότι πλήττονται και συντρίβονται τα ιερά και τα όσια "ως σκεύη κεραμέως"!
Τα ιερά και όσια δεν συντρίβονται αλλά μένουν πάντοτε, στον αιώνα. Συντρίβονται στο τέλος όσοι "τα βάζουν" με τα ιερά και τα όσια.

Εκτός αν εννοείτε στις ψυχές των αστήρικτων και ακατήχητων μαθητών συντρίβονται.

Αντιοικουμενιστής Αναγνώστης

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com