4 Σεπ 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε, τα θρησκευτικά του Γαβρόγλου μένουν και το 2020!Νέα κυβέρνηση, αλλά με παλιά προγράμματα σπουδών για τα Θρησκευτικά.
Από τον Αντώνη Τριανταφύλλου
Τι και αν έχουν περάσει δυο χρόνια από τότε που η Εκκλησία και η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συμφωνήσει να ξεκινήσει διάλογο για το μάθημα των Θρησκευτικών, οι συζητήσεις τίποτα το καινούργιο δεν έχουν αποδώσει και για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές θα κάνουν μάθημα με τους φακέλους σπουδών.
Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολείο για το έτος 2019-2020, ισχύουν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας, όπως έχουν οριστεί για το σχολικό έτος 2017-2018, σύμφωνα με το Φ.20/159400/174934/Δ1/18-10-2017 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. («Διδακτέα ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων των Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο, για το σχολικό έτος 2017-18»).

Από το 2017 έχει ξεκινήσει διάλογος ανάμεσα στην Εκκλησία και το υπουργείο Παιδείας. Όπως είναι φυσικό ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο σχολικό βιβλίο δεν γράφεται στο πόδι. Ούτε μπορεί να γραφτεί σε μια ημέρα. Από την στιγμή που θα πάρει έγκριση η συγγραφική ομάδα μέχρι το πρόγραμμα σπουδών και τα νέα σχολικά εγχειρίδια να βρουν το δρόμο προς τις αίθουσες απαιτείται χρόνος περίπου πέντε ετών. Μέχρι τότε μάλλον οι μαθητές θα συνεχίσουν να μαθαίνουν τα Θρησκευτικά από φακέλους σπουδών και μόνο με το φιλότιμο των θεολόγων και των δασκάλων τους

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!

ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ.
ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ;

Efstathios Efstathios είπε...

Μα αυτό ήταν δεδομένο. Δεν υπάρχει αλλαγή. Υπάρχει απλά εναλλαγή στην εξουσία. "Φύγε εσύ να έρθω εγώ". Αυτό δεν γίνεται από το '81 και μετά? Είδατε καμία πρόοδο στην ελληνική κοινωνία. Είδατε κανένα ηγέτη εσείς μετά τη μεταπολίτευση?

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! Κακή αρχή κάνει η κ. Υπουργός και κακό τέλος θα έχει η πορεία της στο Υπουργείο! Ποιόν κοροϊδευουν; Είναι δυνατόν όταν το κόμμα που κυβερνά διατείνεται ότι αγωνίζεται για Πατρίδα, θρησκεία και Οικογένεια, να πολεμάει λυσσωδώς την αλήθεια της Πίστεως των Ορθοδόξων Ελλήνων; Διότι αυτός είναι ο ρόλος των νέων Θρησκευτικών. Έχουν ειπωθεί όλα επανειλημμένως. Άγνοια δεν συγχωρείται σε κανέναν πλέον. Όσοι υποστηρίζουν τα νέα Θρησκευτικά είναι απέναντι από την Ορθόδοξη Πίστη. Τελεία και παύλα! Πάρτε θέση κ. Υπουργέ και αναλάβετε τις ευθύνες σας και για ό,τι επακολουθήσει.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι η Ν.Δ. δεν πολεμάει λυσσωδώς την αλήθεια της Πίστεως των Ορθοδόξων Ελλήνων.
"Απλά" δεν έχει την πυγμή να βάλει φρένο στα δρομολογηθέντα λυσσώδη χτυπήματα της αλήθειας της Πίστεως των Ορθοδόξων Ελλήνων από τους Ακροαριστερούς.
Βέβαια το "Απλά" δεν είναι τόσο απλά.
Εχει μεγάλη ευθύνη μέσα του το "απλά" και μεγάλες συνέπειες για τις ψυχές των μαθητών.

Περιμένουμε να αφήσει την αδράνεια η Ν.Δ. και να κάνει αυτό που οφείλει:
Ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών.

Ελληνορωμιός

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com