7 Αυγ 2019

Η «ορθοδοξότητα» του Μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ.

σ.σ. O Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ σε εγκύκλιό του σχολίασε με πολύ υποτιμητικά λόγια την αναφορά του σεπτού μας Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου στον Άγιο Πορφύριο για το πως η παρά φύσιν επαφή των γονέων μπορεί να επηρεάσει το έμβρυο προς την ομοφυλοφιλία. Θα σταθώ μόνο σε αυτό που επανέλαβε ο Σικάγου Ναθαναήλ σε αρκετά σημεία της εγκυκλίου του, ότι οι θέσεις αυτές «είναι εντελώς ασύμφωνες με την διδασκαλία της Εκκλησίας», «δεν αποτελούν μέρος της παράδοσής μας» κτλ. Βέβαια εάν κάποιος διαβάσει την εξαιρετική παρέμβαση του Αρχιμανδρίτου Φωτίου Ιωακείμ της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου θα διαπιστώσει ότι ο Σικάγου Ναθαναήλ δεν ξέρει τι λέει. Για να καταλάβουμε όμως περαιτέρω για ποιον λόγο δεν ξέρει τι λέει, ποιους πραγματικά εκπροσωπεί και πόσο σέβεται την Παράδοση και την διδασκαλία της Εκκλησίας -που τώρα δήθεν επικαλείται χωρίς όμως να παρουσιάζει και τα ανάλογα τεκμήρια- παραθέτω εδώ ένα παλαιότερο δίλεπτο βίντεο το οποίο είχα παρουσιάσει και στο παρελθόν. Σε αυτό το βίντεο αναφέρεται στην συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του «Πάπα» Φραγκίσκου στην Ιερουσαλήμ. 

Θα μου συγχωρέσετε την πρωτοβουλία να «διακοσμήσω» το κείμενο με τις ανάλογες φωτογραφίες, διότι αυτά τα πρωτοφανή και ανόητα που λέγονται μέσα από την ακατάσχετη αγαπολογία του εν λόγω Μητροπολίτη μόνο Ορθόδοξη διδασκαλία και Ορθόδοξη Παράδοση δεν είναι.
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Apostolic Pilgrimage to Jerusalem)
Πολύ σύντομα ο κόσμος θα παρακολουθήσει τη συνάντηση ανάμεσα σε δύο μεγάλους ανθρώπους της Εκκλησίας. Ο Πάπας Φραγκίσκος της Ρώμης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινουπόλεως θα συναντηθούν στην Ιερουσαλήμ για να τιμήσουν μια συνάντηση που συνέβη πριν από 50 χρόνια μεταξύ του Πάπα Παύλου του 6ου και του Οικουμενικού Πατριάρχου Αθηναγόρα.
Για πρώτη φορά μέσα σε μια σχεδόν χιλιετία, δύο μεγάλοι Προκαθήμενοι(Primates) βρέθηκαν μαζί στην Ιερουσαλήμ, ΚΟΙΤΑΞΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ..
Αυτή η συνάντηση, αυτό το αντάμωμα, τερμάτισε μια περίοδο διαίρεσης και διαμάχης και μας εισήγαγε σε μια περίοδο ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ.
Η συνάντηση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου θα ενισχύσει αυτόν τον διάλογο. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι η συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ θα οδηγήσει σε περισσότερες πρωτοβουλίες. Ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουμε κοινή σύσκεψη μεταξύ Ορθοδόξων θεολόγων και Καθολικών θεολόγων, και ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ και το εκπληκτικό, ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ
Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι το Άγιο Πνεύμα θα καθοδηγήσει τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Θα καθοδηγήσει τα έργα τους, τις πράξεις τους και τον λόγο τους, για να φέρουν εμάς τους πιστούς σε μια μεγαλύτερη περίοδο αγάπης και αμοιβαίας δέσμευσης.
Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι μπορούμε να πάμε από τον διάλογο ή «Διάλογος» στην «Λειτουργία» ή  συνεργασία. Και ελπίζουμε, με το θέλημα του Θεού, μια ημέρα να εισέλθουμε σε μια περίοδο κοινωνίας ή «Κοινωνία».
Παρακαλώ, να τους συντροφεύετε με τις σκέψεις σας και με τις προσευχές σας. Προσφέρετέ τους την υποστήριξη που μόνο εσείς μπορείτε.
Μετάφραση / σχολιασμός Φαίη.Τας Θύρας Τας Θύρας-

6 σχόλια:

Efstathios Efstathios είπε...

Αγαπητέ μου καλά τα σκίτσα. Πιστεύω ότι λείπει και ένα που να δείχνει μια γλώσσα που χύνει άφθονα σάλια από το "γλύψιμο" στον πάπα. Πάνω στα σάλια αυτά γλιστράνε οι δουλοπρεπείς που αναζητούν θρόνους και αξιώματα. Μιλάνε αμφισβητώντας τους Αγίους μας. Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης (τον οποίο ο Άγιος Αμερικής γνώρισε πριν μόλις δύο χρόνια) αντιμάχετο την συμπροσευχή μετά των "ακαθάρτων αιρετικών". Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς: αποκαλούσε τους λατίνους αθέως πολύθεους!!! Τι άλλο να πούμε! Ο απλός Πιστός θα παλέψει για την Ορθοδοξία!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά κρασιά ...
ΥΓ. Η Φαίη εξαιρετική

Unknown είπε...

Πέρα από το να χαμογελασεις και να προσευχηθεις. Τι άλλο να κάνεις;
Μόνο στο περιβάλλον μας ο καθένας να προσέχουμε και να εντοπίζουμε τους οικουμενιστες και να μην τους αφήνουμε να στάζουν δηλητήριο στους πιστούς.
Δυστυχώς εγώ έχω εντοπίσει τον δεξιό ψάλτη της ενορίας μου. Δεν έχει τολμήσει να κάνει κάτι πέρα από το να διαφωνεί μαζί μου. Όμως στη μητρόπολη υπάρχουν κι άλλοι(ιερείς)...........


Ανώνυμος είπε...

Η αποστασία των κληρικών είχε προφητευθεί πρό πολλού! Το δυστύχημα είναι ότι έχει πάρει την μορφή χιονοστιβάδας!!! Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυτού του δαιμονικού αγαπολόγου κατήφορου που μας πλημμυρίζει από οργή, αποστροφή, πόνο και ανείπωτη θλίψη! Ευχαριστούμε θερμά την ΦΑΙΗ για όλα και της ευχόμαστε υγεία και δύναμη στο ευλογημένο έργο που κάνει και κουράζεται για εμάς. Ευχαριστούμε πολύ-πολύ και τις ΑΚΤΙΝΕΣ.

cnoutsos είπε...

Κρίμα για τον Μητροπολίτη Σικάγου. Διότι προφανώς δεν κατάλαβε τί είπε ο Μόρφου. Το πρόβλημα δεν είναι οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι αλλά η αμαρτία τους. Αυτήν καυτηρίασε ο Μόρφου και αυτή η αμαρτία δεν είναι αποδεκτή στον Εκκλησία μας. Τα κολλητιλίκια του Σικάγου με τους καθολικούς τον έχουν επηρεάσει αρνητικά δυστυχώς

Ανώνυμος είπε...

Λίγο ακόμη να τα ξυρίσει και "να σου" έτοιμος καρδινάλιος..

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com