20 Ιουν 2019

Ο Νεαπόλεως Βαρνάβας, ο βουλευτής Σταμάτης και τα… ερωτηματικά.


Ο Νεαπόλεως Βαρνάβας, ο βουλευτής Σταμάτης και τα… ερωτηματικά.
Γράφει ο Μέτοικος
Το κακό θεριεύει στην Εκκλησία της Ελλάδος! Με το προορατικό του χάρισμα ο Απόστολος των Εθνών Παύλος είδε τον ερχομό των επηρμένων επισκόπων, γιαυτό και προειδοποίησε το σώμα της Εκκλησίας πως θα εμφανιστούν «Λύκοι βαρείς», ψευδοποιμένες ντυμένοι σε πλουμιστά και χρυσοϋφασμένα άμφια, στερημένοι από τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που, με οδηγό τους τον αρχηγό του ψεύδους, θα σκορπίσουν με πράξεις αλλοπρόσαλλες το λογικό ποίμνιο του Κυρίου.
Η αποστασία του ανώτερου κλήρου, που προέβλεψε ο Άγιος Πορφύριος είναι γεγονός.
«Ποιμένες» θεατρίνοι, καλόγεροι που για την κάλπικη πίστη τους, το ράπισμα από το δεξί χέρι του Τιμίου Προδρόμου θα είναι ηχηρό, υποκριτές ρασοφόροι που διαλαλούν το «ορθόδοξο φρόνημά τους» συμπροσευχόμενοι με ιμάμηδες και αιρετικούς.

Δυστυχώς, στην Εκκλησία της Ελλάδος, εμφανίστηκαν προβατόσχημοι λύκοι, που αντιστρέφουν το λόγο του Κυρίου, που γράφουν στα επισκοπικά τους υποδήματα τις αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων, που περιφρονούν το αίμα των μαρτύρων και νεομαρτύρων της Εκκλησίας μας, που περιγελούν τους θεοφόρους πατέρες προβάλλοντας, με τα έργα και λόγια τους, τα κηρύγματα του δογματικού και θρησκευτικού συγκρητισμού και, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους οδηγούν όσους τους ακολουθούν στην πλάνη και στην αίρεση.
Χθες η συμπροσευχή του Αρχιεπισκόπου κ.Ιερώνυμου και των δεσποτάδων που τον συνόδευαν, με τον Ουκρανό σχισματικό Επιφάνιο Ντουμένκο στην Βασιλεύουσα πόλη. Σήμερα, στην Ελλάδα, μέσα σε Ορθόδοξο Ναό όπου τελούνταν αρχιερατικό συλλείτουργο, ο κ. Δημήτριος Σταμάτης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία πέντε χρυσοντυμένων δεσποτάδων, για λόγους κολακείας του από τον εορτάζοντα επίσκοπο Νεαπόλεως Βαρνάβα «διάβασε» το Σύμβολο της Πίστεως και αντί της Ορθοδόξου αποδόσεώς του, ξεφώνησε την κακόδοξη λατινική.
Η δικαιολογία, στην «μασημένη» συγνώμη του επισκόπου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα, πως πρόκειται για «ανεπίγνωστη παρανάγνωση μιας φράσης του ιερού Συμβόλου της Πίστεως» δεν πείθει, καθώς το γεγονός γεννά ερωτήματα.
Κατ’ αρχάς, δεν πρόκειται για απλή «παρανάγνωση» μιας «φράσης», αλλά για θεμελιώδη αλλοίωση του τριαδικού δόγματος.
Αυτό το «εκ παραδρομής λάθος» στο Σύμβολο της Πίστεως, υποσκάπτει την «μοναδική οδό σωτηρίας των ανθρώπων, που είναι ή πίστη στην Αγία Τριάδα».
Πως το λάθος, που ένας ορθόδοξος πιστός και, να θέλει δεν μπορεί να κάνει;
Έδωσαν στον κ. Σταμάτη κείμενο με την λατινική κακοπροσθήκη ή ο βουλευτής πρόσθεσε μόνος του το Filioque (= και εκ του Υιού)»; Διότι κάνεις λάθος στο διάβασμα μιας λέξης, όχι όταν προσθέτεις ολόκληρη πρόταση!
Από το κείμενο ποιού λειτουργικού βιβλίου ο βουλευτής «παρανάγνωσε» το σύμβολο της Ορθοδόξου Πίστεως;
Το εκ «παραδρομής λάθος» στην ανάγνωση του Συμβόλου της Πίστεως και, αυτός ο υποτονθορυσμός της συγνώμης από τον Νεαπόλεως κ.Βαρνάβα, πως πρέπει να εκληφθούν; Μετρήθηκαν ορθόδοξες αντιδράσεις ή κολακεύθηκαν αλλότριες συνειδήσεις;
Η κατακλείδα της ανακοίνωσης συγνώμης του επισκόπου Βαρνάβα «επιθυμούμε αντιπροσώπους και υπηρέτες του λαού μας στο κοινοβούλιο ορθοδόξους και πατριώτες…» πως πρέπει να διαβαστεί; Ως έπαινος ή ως ψόγος του βουλευτή Σταμάτη, που χρεωστά δημόσια συγνώμη, στο χριστεπώνυμο πλήρωμα που σκανδάλισε με το «εκ παραδρομής λάθος» του;
Πάντως, αυτή η «παρανάγνωση» «εν αγνοία» του κ. Δ.Σταμάτη, δεν μαρτυρά μόνον ελλείψεις και αδυναμίες της ορθοδόξου αυτογνωσίας του, κυρίως φανερώνει πως, στις ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες ενσυνείδητα ανοίγονται περιθώρια τέτοιων «παραναγνώσεων», περιθώρια μεγάλα, ώστε κάποια μέρα να αναγνωστεί εκ «παραδρομής» βεβαίως, και το «ευαγγέλιο του Βαρνάβα», «ευαγγέλιο» που χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως στους ιμάμηδες.
Όμως λάθη «εκ παραδρομής», που αλλοιώνουν το Σύμβολο της Ορθοδόξου Πίστεως, συμπροσευχές με αιρετικούς και ετεροδόξους, δίνουν τη δυνατότητα στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας να ξεχωρίζει τους κριμένους στο πλήθος του ιερατείου προβατόσχημους λύκους.
Και τέλος, από ποιες ακριβώς πράξεις του ο Νεαπόλεως κ.Βαρνάβας «είναι γνωστός για το ορθόδοξο φρόνημά του»;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΣΤΟΧΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com