12 Ιουν 2019

Οι ύπουλες προκλήσεις από τα Σκόπια, οι δήθεν «εθνικά Μακεδόνες» στην Ελλάδα και ο δάκτυλος της Τουρκίας

ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ DEAL ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ
Οι ύπουλες προκλήσεις από τα Σκόπια, οι δήθεν «εθνικά Μακεδόνες» στην Ελλάδα και ο δάκτυλος της Τουρκίας
Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη*

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένα έτος από την υπογραφή της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Ένας χρόνος εθνικής ντροπής από τότε που οι Σκοπιανοί σφετεριστές της Ιστορίας μας απέκτησαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας μας και να αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικά Μακεδόνες, εξαιτίας των ιδεολογικών εμμονών της Αριστεράς, που πήρε μια πολιτική ρεβάνς της πολεμικής ήττας της πριν από 70 χρόνια.
Τα αποτελέσματα αυτής της ενέργειας ήταν οδυνηρά για την πατρίδα μας και θα γίνουν ακόμη χειρότερα. Η πρόσφατη τουριστική εκστρατεία του αρμόδιου υπουργείου της γείτονος, με την οποία καλεί τους ταξιδιώτες να επισκεφτούν τη γη της «αρχαίας Μακεδονίας», είναι πιθανότατα μόνο η αρχή της έμπρακτης απαξίωσης της συμφωνίας από πλευράς των Σκοπιανών. Η παράδοση, μάλιστα, του όρου «μακεδονικός» για τον προσδιορισμό της εθνικότητάς τους επιτρέπει σε αυτούς εν προκειμένω να κάνουν χρήση του όρου «Μακεδονία» όχι με τη γεωγραφική σημασία της, αλλά με την «εθνολογική», ώστε να μην μπορεί κάποιος να τους εγκαλέσει για παραβίαση των όρων της συμφωνίας.
Έχω τονίσει, εξάλλου, σε προηγούμενα άρθρα μου ότι οι Σκοπιανοί θα είναι πολύ προσεκτικοί στον τομέα αυτό, περιορίζοντας τις προκλήσεις τους σε διφορούμενες και αμφιλεγόμενες ενέργειες, ώστε αφενός να ικανοποιούν όσους αντιδρούν στη συμφωνία στο εσωτερικό της χώρας τους και αφετέρου να διασφαλίζουν τη συμμόρφωσή τους στους όρους της.
Εκεί, όμως, που θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στο πλαίσιο όσων ανιστόρητων και προκλητικών διαλαμβάνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι σε όσα θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια στο εσωτερικό της χώρας μας από τους ελάχιστους εκείνους μισέλληνες που τόσα χρόνια επιμένουν να αυτοπροσδιορίζονται ως «εθνικά Μακεδόνες». Μέχρι πριν από έναν χρόνο αυτός ο όρος ήταν απαράδεκτος για την Ελλάδα, αφού «Μακεδόνας» με εθνική σημασία δεν γινόταν αποδεκτός. Με την προδοτική συμφωνία, όμως, αυτό άλλαξε. Αναγνωρίστηκε «μακεδονική εθνικότητα», επομένως μπορεί πια καθένας να δηλώνει ότι αισθάνεται εθνικά «Μακεδόνας»!
Είναι επόμενο, λοιπόν, αυτοί οι τύποι κάποια στιγμή να ζητήσουν, επικαλούμενοι τη συμφωνία, να αποκτήσουν δικές τους εκκλησίες, δικά τους σχολεία κ.λπ. Ήδη ξεκίνησε από καιρό η δημιουργία «πολιτιστικών» συλλόγων με σαφή εθνικά χαρακτηριστικά, σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας, ακόμη και σε κάποιες όπου η ύπαρξη σλαβόφωνων πληθυσμών είναι ιδιαιτέρως ολιγομελής και όπου η πολιτική τους εκπροσώπηση («Ουράνιο Τόξο») δεν έλαβε παρά ελάχιστες δεκάδες ψήφους στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Προφανώς όλα γίνονται για τη δημιουργία εντυπώσεων, ενώ δεν θα πρέπει να αγνοηθεί και ο ρόλος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην ενθάρρυνση αυτών των ενεργειών. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που φιλοσκοπιανοί και μουσουλμάνοι της Θράκης που αυτοπροσδιορίζονται ως «Τούρκοι» έχουν συμμετάσχει σε κοινές εμφανίσεις, τόσο εντός Ελλάδος όσο και στο εξωτερικό, καταγγέλλοντας την πατρίδα μας για «καταπάτηση των εθνικών δικαιωμάτων τους». 
Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστική η απειλή που διατυπώθηκε ενώπιον δικαστηρίου στην Ξάνθη, προ ετών, από τουρκόφρονα εκδότη τοπικής εφημερίδας, που είπε ευθαρσώς ότι «όσο μιλάτε για Πομάκους τόσο αυξάνετε την πιθανότητα να βρείτε μπροστά σας, από κάποιους κύκλους στη Μακεδονία σας, το ίδιο πρόβλημα που προσπαθείτε να δημιουργήσετε σε μας»! 
Οσο το ελληνικό κράτος εθελοτυφλεί μπροστά στην επιβουλή βόρειων και ανατολικών γειτόνων μας τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος για τη δημιουργία δισεπίλυτων προβλημάτων στη βόρεια Ελλάδα.
* Διευθυντής περιοδικού «Ενδοχώρα» 
dimokratianews,12.06.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com