26 Μαΐ 2019

Ονομαστήρια του Επιφάνιου Ντουμένκο παρουσία Αγιορειτών. Η ομιλία του Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του  romfea.gr από pomisna.info & pomisna.info εορτάστηκαν το Σάββατο 25 Μαΐου 2019 τα ονομαστήρια του Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Επιφανίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο.

onomastiria epifaniou 8
Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Επιφάνιος και συλλειτούργησαν πλειάδα Ιεραρχών της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.
Επίσης στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν εκπρόσωποι Αγιορειτικών Μονών, ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος και ο επίτιμος «Πατριάρχης» Φιλάρετος Ντενισένκο.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: ''Ένδειξιν του ότι είσθε μια καθ’ όλα Αυτοκέφαλος Εκκλησία αποτελεί το γεγονός ότι έναν κληρικό ο οποίος εξελέγη παλαιότερα από την παλιά δομή, Έλληνα στην καταγωγή, ο οποίος προσέφερε πολλά αφανώς εις την επικοινωνίαν υμών μετά της Μητρός Εκκλησίας προς διευθέτησιν του προβλήματος υμών, εσείς, λέγω, δεν εδιστάσατε να τον τιμήσετε ως Επίσκοπο εις την νέαν Εκκλησίαν''.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Γαλλίας προσέφερε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Επιφάνιο μία ασημένια Εικόνα της Παναγίας της Παμμακαρίστου, δώρο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Να αναφερθεί ότι την Παρασκευή 24 Μαΐου τελέστηκε προεόρτια Ιερά Αγρυπνία παρουσία της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Αγιορειτών Ηγουμένων και Ιερομονάχων και του νεοκλεγέντα Επισκόπου Ολβίας Επιφανίου.
Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας Ιεράρχες της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, εκπρόσωποι Αγιορειτικών Μονών και πλήθος πιστών ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη Επιφάνιο.
onomastiria epifaniou 1
onomastiria epifaniou 1
onomastiria epifaniou 1
onomastiria epifaniou 1
onomastiria epifaniou 1
onomastiria epifaniou 1
onomastiria epifaniou 1
onomastiria epifaniou 1
onomastiria epifaniou 1
onomastiria epifaniou 1
onomastiria epifaniou 1
onomastiria epifaniou 1
onomastiria epifaniou 1
onomastiria epifaniou 1
agrypnia oukranias 1
agrypnia oukranias 1
agrypnia oukranias 1
agrypnia oukranias 1
agrypnia oukranias 1
agrypnia oukranias 1
agrypnia oukranias 1
agrypnia oukranias 1
agrypnia oukranias 1
agrypnia oukranias 1
Μακαριώτατε Μητροπολίτα Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κύριε Επιφάνιε,
Σεβασμιώτατοι άγιοι αρχιερείς,
Άρχοντες του Λαού,
Αδελφοί εν Κυρίω,
 Χριστός Ανέστη!
Μέσα εις την ευωδίαν της Ανοίξεως και εις την χαράν της Αναστάσεως, προγευόμεθα σήμερον την δύναμιν της Αγίας Πεντηκοστής δια των Υμετέρων Τιμίων ονομαστηρίων, Μακαριώτατε, οπότε και εορτάζει ένας επιφανής καρπός του Αγίου Πνεύματος, ο Άγιος Επιφάνιος Κύπρου, ο ουράνιος προστάτης Υμών.
Διό και εκ προσώπου του Παναγιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κυρίου κυρίου Βαρθολομαίου ευρίσκομαι σήμερον εν τω μέσω όλων υμών, εν ευχαριστιακή κοινωνία, ώστε να συγχαρώμεν και συναπολαύσωμεν ομού τα αγαθά της αμωμήτου και Ορθοδόξου ημών πίστεως. Η χαρά ημών δια την επίλυσιν του χρονίσαντος και πολύ ταλαιπωρήσαντος τον ευσεβή και φιλόθεον Ουκρανικόν λαόν, σχίσματος, κορυφούται σήμερον καθώς ο Προκαθήμενος και πρώτος αυτής της νέας Αυτοκεφάλου Εκκλησίας, η Υμετέρα παμφιλτάτη Μακαριότης, εορτάζει δια πρώτην φοράν εκ της θέσεως του Αρχηγού αυτής της Εκκλησίας.
 Εις αυτήν την πολλαπλώς χαρμόσυνον ημέραν της Εκκλησίας Ουκρανίας είναι πολύ φυσικόν να συμμετέχει και η γεννήσασα και αναγεννήσασα υμάς πάντας Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, η Μήτηρ Εκκλησία και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ο Οποίος γνωρίζετε πόσα πολλά αγαθά και δυναμικά έπραξε υπέρ της αυτοκεφαλίας υμών.
 Δια του τρόπου αυτού ενισχύονται οι πνευματικοί δεσμοί των Εκκλησιών και των λαών. Δια του τρόπου αυτού δοξάζεται και μεγαλύνεται το Όνομα της Αγίας Τριάδος! Δια του τρόπου αυτού διακονείται ο Χριστός εις τους αιώνας.
 Από μέρους λοιπόν του Παναγιωτάτου μαζί με τας πατριαρχικάς ευχάς και τον αδελφικόν Του ασπασμόν, προσφέρω εις Υμάς μιαν εικόνα της Παναγίας της Παμμακαρίστου η οποία ευρίσκεται εις τον Πάνσεπτον Πατριαρχικόν Ναόν και η οποία έχει μια συγκινητική ιστορία και μια απαράμιλλη τέχνη. Πολλά να είναι τα έτη Υμών Μακαριώτατε! Πολλά και ευλογημένα. Να ζήσετε πολλές δεκαετίες στο πηδάλιο της Εκκλησίας Ουκρανίας και να σας αξιώσει ο Κύριος μέχρι βαθέος γήρατος να διακονήτε το όραμα της εν Χριστώ ενότητος του λαού του Θεού και να κάνετε πολλές ακόμη χειροτονίες και των τριών βαθμών.
 Εις πολλά έτη, Δέσποτα!
………………………..
Δείτε και:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η φάρσα συνεχίζει, η ψευδό-ορθοδοξία θριαμβεύει στα υποδουλωμένα ΜΜΕ κι μπερδεύει τον κόσμο. Το πιο λυπηρό είναι η παρουσία λεγομένων "Αγιορειτών".

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com