1 Μαΐ 2019

Είναι σχιζοφρενικό ή μάλλον, ακόμη χειρότερα, εωσφορικό

Τα παραπάνω tweet του κου Αλέξη Τσίπρα αναφέρονται στις δύο αιματοβαμμένες επιθέσεις σε μουσουλμανικά τεμένη στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας στις 14 Μαρτίου 2019 με 50 αθώα θύματα και στις χριστιανικές εκκλησίες στην Σρι Λάνκα στις 21 Απριλίου του 2019 με 300 και πλέον ομοίως αθώα θύματα.

Οι διαφορές στον τόνο και τη φύση μεταξύ της καταδίκης των τρομοκρατικών επιθέσεων του Christchurch και της Σρι Λάνκα είναι εντυπωσιακές.
Στο Christchurch, δεν υπήρχε δισταγμός να δηλώσει ο κος Πρωθυπουργός το θρησκευτικό υπόβαθρο των θυμάτων και να κατευθύνει το συναίσθημα και την αγάπη προς τις μουσουλμανικές κοινότητες, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι οι τρομοκρατικές πράξεις έγιναν σε μουσουλμανικά τεμένη (Mosques).
Ο κος Τσίπρας δεν είχε κανένα πρόβλημα με την κατηγοριοποίηση των γεγονότων στο Christchurch ως πράξη τρομοκρατίας (act of terror) δηλώνοντας μάλιστα και την προέλευση τους ως δεξιό εξτρεμισμό (right extremism) καθώς και το κίνητρο του δράστη που ήταν το ρατσιστικό μίσος (racist hatred).
Ο κύριος Τσίπρας δηλαδή μέσα σε τέσσερις γραμμές εξέφρασε, και πολύ καλώς κατά την γνώμη μας, την συμπάθειά του για τους μουσουλμάνους θύματα της επίθεσης. Και όχι μόνο αυτό, δεν έχασε την ευκαιρία, χρησιμοποίησε και λέξεις πολιτικής σημαίνουσας χροιάς όπως "δεξιός εξτρεμισμός" και "ρατσιστικό μίσος".
Όπως αποδείχτηκε ο τρομοκράτης έδρασε μόνος του και ήταν προσωπικότητα διαταραγμένη. Οι Αρχές τις νέας Ζηλανδίας δεν εντόπισαν συνεργάτες του. Άρα πολύ πλησιέστερα στην αλήθεια βρίσκεται ότι η επίθεση ήταν προϊόν διαταραγμένης σκέψης, παρά ακραιφνούς δεξιού εξτρεμισμού και ρατσιστικού μίσους.
Στην περίπτωση των επιθέσεων στις χριστιανικές εκκλησίες στην Σρι Λάνκα ο κος Τσίπρας δεν ήταν τόσο ακριβής, περιεκτικός και κατηγορηματικός. 
Στην περίπτωση της Σρι Λάνκα βλέπουμε την προσπάθεια του κου Πρωθυπουργού να αποκρύψει το θρησκευτικό υπόβαθρο των θυμάτων και να κατευθύνει έτσι το συναίσθημα και την αγάπη προς τις χριστιανικές κοινότητες ως όφειλε, εφ' όσον είναι "ηγέτης" ενός ευσεβούς χριστιανικού έθνους, του Έθνους των Ελλήνων.
Στην προσπάθειά του αυτή ολίσθησε και σε λεκτικά ατοπήματα, κακοποιώντας για άλλη μια φορά την ελληνική γλώσσα μιλώντας για "θρησκευτικούς ναούς" αντί του ορθού "χριστιανικούς ναούς". 
Η λέξη ναός χαρακτηρίζει "τον τόπο της θρησκευτικής λατρείας οποιασδήποτε θρησκείας ή αίρεσης" επομένως η έκφραση "θρησκευτικός ναός" είναι λανθασμένη. Θα είχε νόημα στην περίπτωση μεταφορικής χρήσης της λέξης όπως "ναός της Θέμιδας" ή "ναός της τέχνης" ή "ναός του Ποδοσφαίρου".
Είναι εντυπωσιακό ότι την φράση "τρομοκρατικών επιθέσεων" την αναγράφει ως "τρομοκρ. επιθέσεων". Δεν υπάρχει κανείς λόγος οικονομίας να χρησιμοποιηθεί συντομευμένη μορφή ούτε και είναι σωστό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ο μόνος λόγος που μπορεί να πέρασε από το μυαλό του κου Τσίπρα είναι η εσκεμμένη υποβάθμιση των γεγονότων.
Εντύπωση μας κάνει που χρησιμοποιεί την λέξη Πάσχα, σαφώς καλύτερα από τους Αριστερούς κο Ομπάμα και κα Κλίντον που μίλησαν για "προσκυνητές του ΠΑΣΧΑ". Δεν μπορούσε προφανώς ως άθεος να χρησιμοποιήσει την λέξη ΑΝΑΣΤΑΣΗ, λέξη που του προκαλεί σίγουρα ανατριχίλα.
Δεν ανέφερε στην περίπτωση των νεκρών χριστιανών τίποτε για ρατσιστικό μίσος, αφού οι νεκροί ήσαν στην συντριπτική τους πλειονότητα χριστιανοί, ούτε για ισλαμιστές τρομοκράτες. Ούτε καταδίκασε τον ισλαμικό εξτρεμισμό όταν αποδείχτηκε ότι οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους ήσαν  οι σχεδιαστές και οι εκτελεστές αυτών των μαζικών φονικών επιθέσεων.
Άμεσα ο κος Πρωθυπουργός μίλησε για δεξιό εξτρεμισμό στην περίπτωση της Christchurch, χωρίς να ανταποκρίνεται η δήλωσή του στην αλήθεια. Στην περίπτωση της ισλαμικής τρομοκρατίας της Σρι Λάνκα, απλώς κατάπιε την γλώσσα του.
Είναι να απορεί κανείς πως έγινε Πρωθυπουργός της πατρίδας μας κάποιος ο οποίος το μόνο κοινό που έχει με τον μέσο Έλληνα είναι ότι μιλάει απλώς ελληνικά και αυτά συνήθως λανθασμένα.
Από τα προηγούμενα γίνεται άλλη μια φορά σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα οι Αριστεροί ριζοσπάστες έχουν συνάψει άτυπη συμμαχία με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, το ξεθεμελίωμα του Χριστιανισμού στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. 
    Προκύπτει άμεσα ένα ερώτημα. Πως μπορεί να είναι κάποιος άπατρις, εθνομηδενιστής, άθεος, να κατηγορείται ως προδότης από το 80% των Ελλήνων και να διευθύνει την Ελλάδα και να ηγείται των Ελλήνων; Είναι σχιζοφρενικό ή μάλλον, ακόμη χειρότερα, εωσφορικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com