6 Απρ 2019

Ο Σταυρός της Μυτιλήνης


Ο Σταυρός της Μυτιλήνης
 Πέρασε μόλις ένας μήνας από τότε πού γράψαμε στο Περιοδικό μας για έναν πελώριο Σταυρό πού κατασκευάσθηκε στον Πειραιά, και μόλις έφθασε κατά τμήματα με το πλοίο στη Μυτιλήνη, η Αστυνομία πήρε τα τμήματα του, τα έκλεισε σε μια αποθήκη και τα φύλασσε ως απαγορευμένο υλικό εκτελώντας άνωθεν εντολές.
Όπως όμως μας πληροφορεί ο ιστότοπος «dimokratianews» (5-3-2019), 36 πολίτες της Μυτιλήνης κατασκεύασαν ένα μεγάλο μεταλλικό Σταυρό, τον oποίο τοποθέτησαν στη θέση Απελλή στην περιοχή Τσαμάκια με θέα προς την Μικρά Ασία. Τους συνέλαβε όμως μέσα στη νύχτα η Αστυνομία και τους οδήγησε στα κρατητήρια, τους παρέπεμψε δε στο αυτόφωρο με τα αδικήματα περί αυθαίρετης κατάληψης δημόσιου κτήματος και αυθαίρετης κατασκευής. Και ενώ προ ολίγων μηνών ο τσιμεντένιος σταυρός, το κορυφαίο αυτό σύμβολο της Θρησκείας μας, πού βρισκόταν στο ϊδιο σημείο, καταστράφηκε από «άγνωστους», χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς για τον εντοπισμό των δραστών, μόλις στήθηκε ο νέος σταυρός, οι «δράστες» οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.
Εξ αφορμής του θορύβου πού προκλήθηκε για τον Σταυρό στη Μυτιλήνη, ο Μυτιληναίος θεολόγος και Γενικός Γραμματέας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ) κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης δημοσίευσε σχετικό κείμενο, στο οποίο μεταξύ άλλων γράφει τα εξής:

«* Ο Σταυρός ως σύμβολο αγάπης και θυσίας θα έπρεπε να υπάρχει παντού και όχι με μίσος να γκρεμίζεται.
*Ό Σταυρός ως σύμβολο κρίσης των ανθρώπων και "σημείον αντιλεγόμενον" θα έχει ως αποτέλεσμα είτε την "πτώση" είτε την "ανάσταση πολλών".
*Ό Σταυρός ως σύμβολο ελευθερίας και αγώνα των Χριστιανών έναντι ορατών και αοράτων έχθρων είναι η δύναμη, η ελπίδα και η σημαία τους.
*Ή Πατρίδα μας, στην οποία ζητούν την σωτηρία τους οι μετανάστες, είναι κατάσπαρτη από Εκκλησίες και Μοναστήρια πού έχουν Σταυρούς στους τρούλους τους. Βλέπουν συνέχεια Σταυρούς στην Ελλάδα μας. Τί θα τους πείραζε, αν έβλεπαν έναν ακόμη; Αν τους ενοχλεί η θέα του Σταυρού, ας πήγαιναν στο Κουβέϊτ, στη Σαουδική Αραβία και στις λοιπές μουσουλμανικές χώρες».
Συγχαίρουμε τον αγαπητό συνάδελφο και ενώνουμε τη δική μας φωνή με τη γενναία δική του. Κλείνοντας δε το σχόλιο μας προσθέτουμε: Δεν είναι οι μετανάστες αυτοί πού ενοχλούνται από τη θέα του Σταυρού. Άλλους ενοχλεί ο Σταυρός. Αυτούς πού δηλώνουν ότι είναι άθεοι και δεν κάνουν ποτέ το σωτήριο και άγιαστικό σημείο του Τιμίου Σταυρού ευλαβικά επάνω στο σώμα τους. Θα μετανιώσουν, αλλά τότε θα είναι αργά. Πολύ αργά!
Από το περιοδικό «Ο Σωτήρ», τεύχος 2196, 1 Απριλίου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com