9 Φεβ 2019

Σχισματικός «επίσκοπος» λειτούργησε στην Ι.Μ. Παντοκράτορος Αγίου Όρους.

Φεβρουάριος 8, 2019.
Ο εκπρόσωπος της Oυκρανικής σχισματικής εκκλησίας «Επίσκοπος» Οδησσού και Μπάλτας Παύλος πανηγύρισε στην Θεία Λειτουργία σήμερα στην Μονή Παντοκράτορος στο όρος Άθως, αναφέρει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.

Οι σχισματικοί εκπρόσωποι επίσης πανηγύρισαν στον Εσπερινό την προηγούμενη νύχτα. Ο ιστότοπος της σχισματικής Επισκοπής της Οδησσού ανέφερε χθες ότι η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον «Επίσκοπο» Παύλο επισκεπτόταν το Άγιον Όρος, κατόπιν πρόσκλησης του πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Η Παντοκράτορος ήταν μεταξύ των 5 από τις 20 Μονές που ψήφισαν θετικά για την αποστολή αντιπροσωπείας στην ενθρόνιση του «Μητροπολίτη» Επιφάνιου Ντουμένκο στο Κίεβο την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, μαζί με τις Ιβήρων, Σταυρονικήτα, Ξενοφώντος και Κουτλουμουσίου.
Αν και το Άγιον Όρος δεν έστειλε αντιπροσωπεία, ο ηγούμενος Αλέξιος της Ξενοφώντος, ο Ιερομόναχος Μάξιμος του Βατοπεδίου και ο Ιερομόναχος Χρυσόστομος της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Και οι τρεις έλαβαν μέρος στη σχισματική «Λειτουργία». Ο ηγούμενος Εφραίμ της Βατοπαιδίου θα συμμετείχε επίσης αλλά υπέστη καρδιακή προσβολή κατά την άφιξή του στο Κίεβο. Υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς την Τρίτη.
Άλλες Μονές, όπως η Φιλοθέου και η Καρακάλλου, δήλωσαν ότι θα κλείσουν τις πύλες τους εάν ο Επιφάνιος Ντουμένκο επισκεφτεί το Άγιο Όρος.
***
Σχόλιο. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ενεργεί με αστραπιαία ταχύτητα για να πιάσει το χριστεπώνυμο ποίμνιο στον ύπνο. Η κατάσταση είναι θανατηφόρα σοβαρήΗ διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος αδιαφορεί παντελώς αφήνοντας τα πράγματα να εξελιχθούν δυσμενώς για να επικαλεστεί αργότερα, στην συμβιβαστική απόφαση που θα πάρει, την «ενότητα» και την «ειρήνη». Μία έγκαιρη απόφαση της διοικούσης Εκκλησίας της Ελλάδος θα είχε λειτουργήσει ως ανάχωμα και θα προστάτευε το ποίμνιο. Θα έστελνε επίσης «μήνυμα» και ηθική στήριξη και στο Άγιον Όρος που τώρα αιφνιδιάζεται από τους δαιμονικούς σχεδιασμούς του οικουμενικού πατριαρχείου. Δεν το έκανε όμως η διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος, ούτε και μετά την αντικανονική μνημόνευση του σχισματικού Επιφάνιου σε δύο μητροπόλεις. Αφήνει το ποίμνιο, που δεν γνωρίζει στην πλειονότητά του, απροστάτευτο για άλλη μια φορά να πάει να πέσει μόνο του στον γκρεμό για να έλθει μετά να το παίξει «ποιμένας» του.
Που τυρβάζουν όλοι αυτοί; Πού κοιμούνται; Πού αναλίσκονται; Ποιός νομίζουν ότι είναι ο ρόλος τους;
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η σχισματική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και την Ιερά Επιστασία για να παραλάβει το συστατήριο έγγραφο με το οποίο πληροφορούνται οι Αγιορείτες ότι αυτός που το κρατεί έχει την άδεια του οικουμενικού πατριαρχείου να λειτουργήσει στα Ιερά Θυσιαστήρια του Αγίου Όρους. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και την «μαϊμού» Μονή Εσφιγμένου και μετά θα επισκεπτόνταν και τις υπόλοιπες Μονές του Αγίου Όρους. Να υποθέσουμε ότι ήδη επισκέφθηκε τις Κουτλουμουσίου, Ιβήρων, Ξενοφώντος, Σταυρονικήτα και τις άλλες δύο που κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά; Να υποθέσουμε ότι μέσα σε αυτές ήταν και η Βατοπαιδίου που έστειλε αντιπροσωπεία δύο ανθρώπων; Τυχαία ήταν η επίσκεψη του Τιραμόλα !! Τζέφρυ Πάιατ στον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους; Έγινε ή δεν έγινε για να πιεστούν και οι υπόλοιπες Μονές να ανοίξουν τις θύρες τους στους σχισματικούς;
Οι σχισματικοί φτάσανε στην πόρτα μας αδέλφια. Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το στάχυ. Μόνοι μας θα βρεθούμε μπροστά στον Χριστό και θα μας κρίνει για αυτά που εμείς κάναμε για Αυτόν, όχι για αυτά που έκαναν οι άλλοι.
Ο σώζων εαυτό σωθήτω.
Μετάφραση / σχολιασμός Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ  Δημοσίευμα του http://orthochristian.com/119222.html

5 σχόλια:

Δημήτριος Αθανασός είπε...

Αυτά συμβαίνουν δυστυχώς, διότι αφήνουν το κακό να προευλάνει,να γιγαντώνεται και να διαχέεται έτσι η δαιμονιώδη επίρρεια στον νου,στην επιθυμία και στη θέληση.Οι Άγιοι που πολεμησαν το σατανά σε όλες τις μορφές του πολέμου,μας άφησαν παρακαταθήκη όλες τις τακτικές αυτού του πολέμου.Αυτός είναι ο λόγος που πολεμούν λυσσαλέα την Ιερά Παράδοση.
Ως εκ τούτου,η ομολογία της Αλήθειας,των ιερών κανόνων και δογμάτων και η ακραιφνής τήρηση αυτών,αφενός μεν ανακόπτουν την προέλαση του κακού, αφετέρου δε,προσελκύουν τις Άκτιστες ενέργειες του Παναγίου Πνεύματος,για την θεραπεία της ψυχής και τον φωτισμό αυτής.Γι αυτό οι Άγιοι,δεν σιωπούσαν,δεν συγκάλυπταν,δεν έντυναν με ιερότητα την κάθε παρέκκλιση και απόκλιση.Ο δε Μέγας Βασίλειος τονίζει πως η σιωπή στην κακοδοξία είναι δαιμονική ευσέβεια.Και ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς,τρίτο είδος αθεΐας.
Στον ουμανισμό,δεν μπορεί να ηττηθεί η δαιμονιώδη επίρρεια και προευλάνει με όλες τις συνέπειες για τον άνθρωπο.Μόνο με την προσέλκυση της Θείας Χάριτος ηττάται η δαιμονιώδης επίρρεια.
Είθε η Χάρις της Παναγίας μας να μας επισκιάζει και να περιφρουρεί το χώρο της καρδίας μας Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ.ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ;ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ;ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΕΥΓΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ,ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ,ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ,ΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ.ΘΑ ΜΑΓΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ.ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΙ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ,ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Στο μεταξύ συνεχίζουν οι βίαιες πράξεις των σχισματικών κατά την κανονική Εκκλησία. Αλλά
να ένα βίντεο πολύ ενδιαφέρον! Δείχνει τους σχισματικούς εθνικιστές της Ουκρανίας - αυτοί που σε πολλά μέρη της Ουκρανίας προσπαθούν να αποσπάσουν ναούς από την κανονική Εκκλησία - απέναντι των Ορθοδόξων της Κανονικής Εκκλησίας με τον μητροπολίτη Βαρσανούφιο Βίνιτσας. Και φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτοί οι σχισματικοί που θέλουν τους Ορθοδόξους να ενταχτούν στην ψευδό"εκκλησία" που δημιούργησε το Φανάρι δεν ξέρουν καν να πουν το Πάτερ ημών ούτε βέβαια το Πιστεύω. Χειρότερο ακόμη, φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν καν τη τους ζητούν οι Ορθόδοξοι.

Ο διάλογος έχει ως εξής:
- Μπορείτε να πείτε το Πιστεύω; (σιωπή)
- Ξέρετε: Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα.... (σιωπή)
- Πέστε το "Πάτερ ημών" (σιωπή)
- Πες το (και ο Σεβασμιότατος Βαρσανούφιος το ζητά) (σιωπή)
- Δεν μπορείτε να πείτε το Πάτερ ημών; (ο νέος φαίνεται να λέγει να του φέρουν ένα βιβλίο)
- Απέξω!
- Εσείς θέλετε να παρεμβαίνετε στα πράγματα της Εκκλησίας και δεν ξέρετε να πείτε το Πάτερ
ημών;
- Πέστε: Πάτερ ημών... (σιωπή)
- Να το σκεφτείτε, και να μη αισθάνεστε προσβαλλόμενοι.
- Αλλά δεν ξέρετε να πείτε το Πιστεύω και το Πάτερ ημών.
- Τα δόγματα της Πίστεως μας είναι ανακεφαλαιωμένα σε αυτά!
- Πράβη Σέκτορ (Δεξιό Τμήμα, όνομα του κόμματος των ακροδεξιών) - που είναι η φωνή Σας;

(ακολουθούν ψαλμωδίες την Εκκλησίας) https://youtu.be/BNpxNEGMfT8

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com