14 Ιαν 2019

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος.

Εκοιμήθη το βράδυ της Κυριακής ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος.
Τον 71χρονο Μητροπολίτη εντόπισε συγγενικό του πρόσωπο, στο σπίτι του στη Χαλκίδα. Αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

O Μητροπολίτης Παύλος γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1947. Μετά το τέλος των πανεπιστημιακών του σπουδών, χειροτονήθηκε διάκονος το 1973 και πρεσβύτερος το 1974.
Από το 1998 ανέλαβε τη γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής διά την χρηματοδότησιν των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης διά την απόκτησιν 3ου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής επί των Ολυμπιακών Αγώνων, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος.
Επίσης, εξελέγη πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης».
Για την πλούσια κοινωνική του δράση έχει βραβευθεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο Ευβοίας και πρόσφατα, από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Μητροπολίτης εξελέγη την 28η Φεβρουαρίου του 2006.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H κοίμηση του μακαριστού μηροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου επισυνέβη σε μία εξόχως κρίσιμη συγκυρία του λεγομένου Σκοπιανού ζητήματος.
Ο κοιμηθείς ιεράρχης από κοινού με τους άλλους επισκόπους της Μακεδονίας αλλά και εξ ιδίας πρωτοβουλίας σε αρκετές περιπτώσεις έδωσε τη μάχη αξιοπρεπώς και με συνέπεια για την αποτροπή της εθνικής προδοσίας που απεργάζεται η κυβερνώσα συμμορία των Πηλιογούσηδων και των Εφιαλτών, παράλληλα, βεβαίως, με το ποιμαντικό του έργο, που υπήρξε αξιοσημείωτο.
Είη η μνήμη του αιωνία!

Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Καλή ανάπαυση και καλό Παράδεισο!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com