11 Ιαν 2019

Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας Χρυσόστομος: Ο Κωνσταντινουπόλεως και η περί αυτόν Σύνοδος έκοψαν και έραψαν στην Ουκρανία μια σχισματική-σεχταριστική μακέτα , την οποία βάπτισαν «Εκκλησία»

Ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας Χρυσόστομος, Ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας με έδρα το Σαράγεβο Βοσνίας – Ερζεγοβίνης στο Μήνυμα των Χριστουγέννων προς τον ιερό κλήρο και το ποίμνιό του με λύπη σημείωσε ότι ο εορτασμός των φετινών Χριστουγέννων  θα μείνει στην ιστορία με την Εκκλησία διαιρεμένη και κατακερματισμένη. Κατά τον Ιεράρχη, η ενότητα της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, δέχθηκε επίθεση εκ των ιδίων των κόλπων αυτής.
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος προέβη σε σκληρή αποτίμηση των ενεργειών του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στην Ουκρανία, αφού δήλωσε ότι  ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και η περί αυτόν Σύνοδος, σαν σε θέατρο, έπαιξαν με την Εκκλησία και την ενότητά της. Δεν επιτέθηκαν μόνο στη μαρτυρική Εκκλησία και την Εκκλησία των μαρτύρων στην Ουκρανία, αλλά επιτέθηκαν σε ολόκληρη την Εκκλησία του Χριστού, στην αγιότητα, την καθολικότητα, την αποστολικότητα και κυρίως στην ενότητά της. Πρόδωσαν τον Ιησού Χριστό, τον Ενοποιό των πάντων και πασών ἐν τῷ ἑαυτῷ Του. Έσχισαν τον χιτώνα της ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ώστε από τα κουρέλια του σχίσματος, το οποίο δημιουργήθηκε από τους εχθρούς της, να κόψουν και να ράψουν μια σχισματική-σεχταριστική μακέτα, την οποία βάπτισαν «Εκκλησία».
Ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας  Χρυσόστομος κάλεσε το ποίμνιο, αυτή τη δύσκολη περίοδο, να ενθυμείται τους μάρτυρες και όσους υποφέρουν χάριν της Αγίας Ορθοδοξίας στην Ουκρανία, και να προσεύχεται, ώστε ο Θεός να τους δώσει τη δύναμη να ενωθούν γύρω από το Θείο Βρέφος Χριστό, τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο και όλους τους Μητροπολίτες και τους Επισκόπους της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Πατριαρχείου Μόσχας- mospat.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΙΕΡΑΡΧΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ Κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΝΑ "ΣΧΙΖΕΙ"ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΟΙ ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΦΑΝΙΟ,ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΚΟΠΟ;ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ,ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com