8 Ιαν 2019

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε την παραπομπή του θέματος της Ουκρανίας, στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πρώτη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Ιανουάριο (8/1/2019).
Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 162ης Συνοδικής Περιόδου, στην πρώτη Συνεδρία της για τον μήνα Ιανουάριο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Ακολούθως αναγνώσθηκε το υπ’ αριθ. πρωτ. 119/24.12.2018 Γράμμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου σχετικό με την εκλογή του Πρώτου Προκαθημένου της νέας Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, ως και το σχετικό Γράμμα του νέου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Επιφανίου και εκείνο του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου. Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε την παραπομπή του θέματος, της από μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναγνωρίσεως της νέας Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ενημερώθηκε υπό του Θεοφιλεστάτου Αρχιγραμματέως για την πραγματοποιηθείσα καταβολή οικονομικού βοηθήματος πεντακοσίων ευρώ σε τριακόσιες πυρόπληκτες οικογένειες των περιοχών Μάτι, Ραφήνας και Κινέττας.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ’ όψιν τις σχετικές εισηγήσεις της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος ενέκρινε: α) Το σχέδιο Μηνύματος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και β) την έκδοση Εγκυκλίου Σημειώματος σχετικού προς την διοργάνωση Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους, για το σχολικό έτος 2018-2019, με θέμα: «200 χρόνια από το 1821».
Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση του τηλεοπτικού Σταθμού OPEN BEYOND για παραχώρηση χρόνου στο πρόγραμμα του Σταθμού για εκπομπές υπό της Εκκλησίας της Ελλάδος και να αποστείλει σχετικό προς τούτο έγγραφο, διά του οποίου θα εκφράζονται η αποδοχή της προτάσεως και οι ευχαριστίες της Ιεράς Συνόδου.
Τέλος ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από παραπομπή σε παραπομπή, κατά τα ειωθότα! Και ... πάει λέγοντας! Βέβαια,έτσι! Διότι το θέμα είναι πολύ ... λεπτό!!! Όπως όλα τα παρόμοια, από το Κολυμπάρι μέχρι σήμερα. Χρειάζεται ειδική μελέτη... Χρειάζεται χρόνος, για να λησμονηθεί και λίγο. Για να γίνουν και μερικές ντρίπλες ζογκλερίστικες! Αφού μελετηθεί από την Ιεραρχία, θα συστηθούν επιτροπές (δυο-τρεις, κανείς δεν ξέρει πόσες), για να μελετήσουν το θέμα επισταμένως, δηλαδή, πολύ επιστημονικά!!! Και τελικά, αφού το βασανίσουν με τα χειρότερα βασανιστήρια, θα επιστρέψουν επί το ίδιον εξέραμα. Τουτέστιν, όλα καλά. Θα αποστείλουν την απόφαση στο σεβαστό Πατριαρχείο, με τέλειες σφραγίδες και υπογραφές, αλλά κυρίως με τις πολλές ευχαριστίες, για τις ευλογημένες πρωτοβουλίες του Πατριάρχη, ώστε να επιτευχθεί αυτό το θαύμα! Καληνύχτα σας!!! Και σε άλλα με υγεία!!!

Ανώνυμος είπε...

Στις Ιερές Μητροπόλεις Ζακύνθου και Φλωρίνης ήδη μνημονεύεται ο Επιφάνιος. Βάση ποιας απόφασης το πράττουν οι οικείοι Επίσκοποι; Από μόνοι τους το αποφάσισαν; Είναι εκκλησιαστικό και συνοδικό ήθος αυτό; Ακόμα καλά καλά δεν έχει συγκλιθεί η Ιεραρχία...

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΕΝΗΡΓΗΣΕ Η ΔΙΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΥΠΕΒΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ.ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΙΕΣΤΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ Η ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΣΦΙΞΕΙ ΤΑ ΖΩΝΑΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΔΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟ.Η ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com