6 Ιαν 2019

Ποροσένκο και Πατριάρχης Βαρθολομαίος βράβευσε ο ένας τον άλλον για την αυτοκεφαλία στη «νέα Εκκλησία» της Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος παρουσίασε υψηλό κρατικό βραβείο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο βράβευσε το Σάββατο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίο για την απόδοση αυτοκεφαλίας στη «νέα Ορθόδοξη Εκκλησία» στην Ουκρανία, όπως δήλωσε το γραφείο Τύπου του Προέδρου.

 «Ο Ποροσένκο απονέμει το παράσημο του Τάγματος της Αξίας του πρώτου βαθμού στον Παναγιότατο για τη συμβολή του στη δημιουργία μιας αυτοκέφαλης «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με τη σειρά του, παρέδωσε στον Αρχηγό του ουκρανικού κράτους ένα μετάλλιο - τον σταυρό της Παναγίας της Παμμακαρίστου.
Ο Πρόεδρος κάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Ουκρανία
Ο Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο κάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Ουκρανία.
"Θέλω να τονίσω ότι σας περιμένουμε στην Ουκρανία και ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε", δήλωσε ο Πέτρο Ποροσένκο στον Οικουμενικό Πατριάρχη μετά την επίσημη τελετή υπογραφής του Τόμου της Αυτοκεφαλίας.
Πληροφορίες sputniknews05/01/2019 και από επίσημη ιστοσελίδα του Προέδρου της Ουκρανίας president.gov.ua από όπου και οι φωτογραφίες του Μιχαήλ Μάρκοβ  &president.gov.ua

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι θλιβερό κατάντημα του κ. Βαρθολομαίου! Πλαισιωμένο από ψευδομητροπολίτη και φθαρμένο πολιτικό! Και θριαμβεύει κιόλας....

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com