25 Ιαν 2019

Με 153 «ναι» πέρασε το ξεπούλημα της Μακεδονίας

vouli-psifo_main01
Με 153 «ναι» πέρασε το ξεπούλημα της Μακεδονίας
Χρήστος Μπόκας
Με το «ναι» των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και  οκτώ προθύμων κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών  - «Ναι» από  Θεοχαρόπουλο, Λυκούδη, Παπακώστα, Παπαχριστόπουλο, Κουντουρά, Θεοδωράκη, Μαυρωτά, Δανέλλη  - Οχι» από Κόκκαλη, «παρών» ο Ψαριανός - Έπεισόδιο μετά την ψήφο του Μπαρμπαρούση της Χρυσής Αυγής - Πανό σήκωσε στη Βουλή ο Γιάννης Σαρίδης της Ένωσης Κεντρώων
Την έγκριση στην «Συμφωνία των Πρεσπών» έδωσε η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων. Οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη 7 κοινοβουλευτικών «ρεταλιών» και ενός βουλευτή των ΑΝΕΛ ενέκριναν την σύμβαση που παραχωρεί στα Σκόπια των όρο «Μακεδονία», αναγνωρίζει την γειτονική χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία», τους πολίτες της ως «μακεδόνες» και την γλώσσα τους «μακεδονική».
Δείτε το βίντεο από την ψηφοφορία:
Υπερ της κύρωσης ψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ελενα Κουντουρά, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρος Δανέλλης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής – προερχόμενος από το Ποτάμι – Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε «παρών» ενώ σύσσωμη η υπόλοιπη αντιπολίτευση καταψήφισε.
prespes_syriza_mps
prespes_panygyrizoun
protothema.gr25/01/2019

3 σχόλια:

π. Ἐμμανουήλ Χατζηδάκης είπε...

Στὶς ἑπόμενες ἐκλογὲς νὰ μὴν ψηφίσει ὁ λαὸς κανένα ἀπὸ τοὺς προδότες τῆς πατρίδας.

Ανώνυμος είπε...

Με χαμόγελο οι Πηλιογούσηδες, οι Νενέκοι και οι Εφιάλτες, Συριζαίοι και συνοδοιπόροι, επιχαίρουν και καμαρώνουν για το ανήκουστο έγκλημά τους.
Μιλάμε για ξυλώδη και για λιθώδη αναισθησία από την πλευρά τους.
Χαμογελά ο κ.Τσίπρας. Να δούμε εάν μετά την επαίσχυντη προδοσία της Μακεδονίας από την πλευρά του συγκεκριμένου ολετήρα της χώρας ο Μακεδών πρωτοσύγκελος της αρχιεπισκοπής Αθηνών ντυθεί το χαρακτηριστικό του χαμόγελο, τον ασπασθεί και εναγκαλισθεί στην προσεχή συνάντησή τους...
Λ.Ν.

ΜΚ είπε...

Στον Κύριο Ιησού Χριστό: « Τὸν ἄρτον λαβών, εἰς χείρας ὁ προδότης, κρυφίως αὐτάς, ἐκτείνει καὶ λαμβάνει, τὴν τιμὴν τοῦ πλάσαντος, ταὶς οἰκείαις χερσὶ τὸν ἄνθρωπον, καὶ ἀδιόρθωτος ἔμεινεν, Ἰούδας ὁ δοῦλος καὶ δόλιος»

Στην Μακεδονία: « Την ψήφον λαβών, εἰς χείρας ὁ προδότης, κρυφίως αὐτάς, ἐκτείνει καὶ λαμβάνει, τὴν τιμὴν της διδαξάσης, ταὶς οἰκείαις εννοίαις τὸν ἄνθρωπον, καὶ ἀδιόρθωτος ἔμεινεν, Αλέξιος ὁ δοῦλος καὶ δόλιος».

Αλλ' ώ Φιλάνθρωπε Χριστέ, ο προδοθείς υπέρ ημών των αμαρτωλών, της τούτων ανοίας ημάς απάλλαξον και την μετεχούση τη οικεία μοίρα χώραν ελευθέρωσον.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com