2 Δεκ 2018

Το... ανέκδοτο με τον όρκο στην τιμή και συνείδηση!

Αποτέλεσμα εικόνας για ορκωμοσια συριζα
Το... ανέκδοτο με τον όρκο στην τιμή και συνείδηση!
- Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ
ΜΟΝΟ ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Λέμε για το προβλεπόμενο από την κυβερνητική πλειοψηφία στην επιχειρούμενη τροποποίηση άρθρων του Συντάγματος. Ότι δηλαδή, οι πολιτικοί και οι του Δημοσίου τομέα εν γένει, θα ορκίζονται στην ...τιμή και στη συνείδησή τους! 

Και αυτό, κατά την άποψή τους, είναι αρκετό για την ακέραιη επιτέλεση των καθηκόντων τους! ΔΕΝ έχουμε πρόθεση να αμφισβητήσουμε συλλήβδην την αξία της τιμής των πολιτικών, ούτε και την ύπαρξη συνείδησης σε όσους εμπλέκονται με τα Κοινά. Όμως, ας μας πουν, σε ποιά τιμήκαι συνείδηση να εμπιστευτούν οι πολίτες, όταν διαπιστώνουν ότι πολλοί και συχνά, εξ εκείνων που τάχθηκαν να τους υπηρετούν, ενεργούν για τα συμφέροντά τους και μόνο, ως το κράτος να είναι λάφυρό τους;
ΒΕΒΑΙΩΣ, και δικαιολογημένα θα αντιτείνετε, ότι και που έκαναν θρησκευτικό όρκο, αυτό εμπόδισε αρκετούς να διαπράξουν ανοσιουργήματα, να λεηλατήσουν τη χώρα και τον λαό; Σίγουρα όχι! Πλείστα όσα παραδείγματα βεβαιώνουν για το αντίθετο και όσα αποκαλύπτονται με πρωταγωνιστές κορυφαία πρόσωπα της πολιτικής ζωής, δεν υπάρχει και κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.
ΔΕΝ τους εμπόδισε, όμως, ούτε να σκορπίσουν ανέντιμα και ασυνείδητα το Δημόσιο χρήμα, ούτε να οδηγήσουν σε πτώχευση τη χώρα, ούτε και να ψηφίσουν μέτρα που οδήγησαν τους πολίτες στην εξαθλίωση και πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες νέους στη φυγή προς άλλες χώρες! Αυτά ποιά τιμή και συνείδηση τα επέβαλλαν; Μήπως άραγε εκείνη που επιτάσσει, δήθεν, η ...σωτηρία της Ελλάδας, που ούτε στο ελάχιστο δεν επετεύχθη;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, γίνεται επίκληση της περίφημης τιμής και συνείδησης από τους πολιτικούς, όπως και όταν τους εξυπηρετεί. Και τα δύο τα μεταχειρίζονται όπως ο Προκρούστης τα θύματά του. Τα προσαρμόζουν αναλόγως των επιδιώξεών τους. Δεν έχουν τις αναστολές που υποθέτετε. Επικαλούνται φυσικά τις δύο αρετές και επιπλήττουν όποιον διανοηθεί να τους τις αμφισβητήσει.
ΟΜΩΣ, τίποτε, ούτε η συνείδησή τους, δεν τους εμπόδισε να διατηρήσουν τα προκλητικά και εξοργιστικά προνόμιά τους, την ίδια ώρα που νομοθετούν στραγγαλιστικά των πολιτών μέτρα! Μια μείωση του 10% που δέχτηκαν προσχηματικά να υποστούν, είναι ανεπαίσθητη για εκείνους. Την αναπληρώνουν με όσα εισπράττουν από τη συμμετοχή τους σε πλήθος επιτροπών, ποσά που δεν θεωρούνται "μισθολογικές αποδοχές"! Οπότε, ούτε ...γάτα, ούτε ζημιά και πλέον θρασύτατα διατείνονται ότι κι εκείνοι ...επλήγησαν! 
ΞΕΡΕΤΕ τι λέμε; Να μην ορκίζονται καθόλου οι πολιτικοί που αναλαμβάνουν καθήκοντα, όπως και του δημόσιου τομέα! Δεν χρειάζεται να ορκιστούν ότι θα επιτελέσουν το χρέος τους έναντι του λαού και της πατρίδας. Ή το αισθάνονται ή όχι! Έτσι κι αλλιώς πολλοί αποδείχτηκαν επίορκοι. Επιλήσμονες του Εθνικού καθήκοντος. Ανέντιμοι και ...Τιμητές ταυτοχρόνως! Θησαυροσυλλέκτες αδικαιολογήτως και ...κλαψουρίζοντες περί της δήθεν πενίας τους... Πάντοτε δε εν ονόματι της τιμής και της συνείδησής τους!
proinoslogos,01/12/2018

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι που ορκίζονται στον εαυτό τους, εμμέσως ανακηρύσσουν τον εαυτό τους, "θεό". Διότι ο όρκος πρέπει να γίνεται προς μια ΥΠΕΡΤΑΤΗ και ΑΠΟΛΥΤΗ ύπαρξη, την οποία αυτός που ορκίζεται επικαλείται σαν εγγυητή και μάρτυρα της αλήθειας του ορκιζόμενου.

Efstathios Efstathios είπε...

Πάντως μέχρι σήμερα στην πλειοψηφία ούτε τιμή ούτε συνείδηση είδαμε. Το μόνο που είδαμε ήταν μια άκρως δουλικότητα στις εντολές της Δύσης. "Έξω πάμε καλά και μέσα χάλια" σύμφωνα με το Σημιτικό Δόγμα!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com