10 Δεκ 2018

Η τριπλή αμφισβήτηση της εθνικής ταυτότητας. Οι κυβερνώντες θέλουν να αφαιρέσουν από το Σύνταγμά μας το όνομα του Χριστού. Γιατί άραγε;


Αποτέλεσμα εικόνας για συνταγμα αναθεωρηση
Η τριπλή αμφισβήτηση της εθνικής ταυτότητας
Οι κυβερνώντες θέλουν να αφαιρέσουν από το Σύνταγμά μας το όνομα του Χριστού. Γιατί άραγε;
Από τον Κωνσταντίνο Χολέβα*
Η Τουρκία απειλεί περισσότερο από άλλες φορές. Στην Αλβανία η κυβέρνηση Ράμα εκφράζει μια ακραία μορφή εθνικισμού κατά της Ελλάδος και των Βορειοηπειρωτών. Στα Σκόπια ο Ζάεφ ονειρεύεται ανύπαρκτες μειονότητες εντός Ελλάδος και μας ζητεί να διδάξουμε την τεχνητή ψευδομακεδονική γλώσσα, η οποία στην πραγματικότητα είναι ένα σερβοβουλγαρικό γλωσσικό μείγμα κομμουνιστικής, τιτοϊκής προελεύσεως. 
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβερνώσα Αριστερά στην πατρίδα μας αμφισβητεί εμπράκτως και με τρεις τουλάχιστον τρόπους την εθνική μας ταυτότητα. 

Πρώτον, με την εμμονή της στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η συμφωνία αυτή χαρίζει στο πολυεθνικό κράτος των Σκοπίων όνομα, γλώσσα και εθνότητα, αποκόπτοντας τη Μακεδονία από την ελληνική εθνική ταυτότητα. Υπενθυμίζω ότι με το άρθρο 7 η συμφωνία χαρίζει εθνότητα και όχι απλώς υπηκοότητα «μακεδονική». Η αναφορά σε γλώσσα, ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά αποτελεί κλασικό ορισμό έθνους. Επίσης, επισημαίνω ότι περιέργως και προώρως ενεργοποιήθηκε το άρθρο 8, παρ. 5 και δόθηκε το δικαίωμα σε επτά επιστήμονες από τα Σκόπια να παρεμβαίνουν στις αρχαιολογικές ανασκαφές μας και στα σχολικά βιβλία μας. 
Δεύτερον, με την πρόθεσή της να αναθεωρήσει το άρθρο 3 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού. Οι κυβερνώντες θέλουν να αφαιρέσουν το όνομα του Χριστού από το Σύνταγμα. Γιατί άραγε; Αφού οι ιδρυτές του κράτους μας το 1821 τόνιζαν με κάθε τρόπο τη χριστιανική πίστη τους και τον σεβασμό τους στην ελληνορθόδοξη παράδοση.
Θέλουν, επίσης, να προσθέσουν μία διάταξη περί «θρησκευτικής ουδετερότητας» του κράτους. Περιττή, διότι το άρθρο 13 εξασφαλίζει τη θρησκευτική ελευθερία όλων των πολιτών, ασχέτως θρησκεύματος. Η ορολογία αυτή προέρχεται από τη Γαλλική Επανάσταση και εκφράζει τη θρησκεία των επαναστατών, που ήταν ο ντεϊσμός. Δηλαδή, πίστευαν στην ύπαρξη υπέρτατου όντος, αλλά δεν εδέχοντο τη Θεία Πρόνοια και την παρέμβαση του Θεού στις ανθρώπινες υποθέσεις. 
Η ιδεολογία αυτή οδήγησε τους Γάλλους επαναστάτες σε εγκλήματα κατά ρωμαιοκαθολικών κληρικών, στη βεβήλωση της αγίας τράπεζας της Παναγίας των Παρισίων και στην προσωρινή κατάργηση του χριστιανικού ημερολογίου. Γιατί η Ελλάδα, η οποία χρωστά την ελευθερία της σε ευλαβείς ορθοδόξους, όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης και ο Καποδίστριας, να ακολουθεί μιμητικά την αντιχριστιανική ιδεολογία των σύγχρονων ουδετερόθρησκων θαυμαστών της Γαλλικής Επαναστάσεως του 1789;
Τρίτον, με την ανακοίνωση μέσω της ιστοσελίδας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ενός Νέου Προγράμματος Σπουδών για την Ιστορία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Η νέα σχολική Ιστορία, η οποία προβλέπεται να αρχίσει να διδάσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2019, συρρικνώνει την παρουσία, τον πολιτισμό και τους αγώνες του Ελληνισμού και δεν βοηθά στην ανάπτυξη της εθνικής συνειδήσεως. 
Η συντριπτική πλειονότητα του λαού μας απαιτεί σεβασμό στην εθνική ταυτότητα.
*Πολιτικός επιστήμων
dimokratianews10.12.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com