18 Δεκ 2018

Οι γονείς του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα ζητούν δικαίωση!

❱❱ Επιστολή των Γιάννη και Βασιλείας Κατσίφα στον Τσίπρα για τη διαλεύκανση των συνθηκών δολοφονίας του γιου τους από τους Αλβανούς

Δικαίωση, έστω και καθυστερημένα, για τον τραγικό χαμό του μονάκριβου γιου τους ζητούν μέσω επιστολής προς τον πρωθυπουργό οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου έπεσε νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας.
Μέσα από ένα γλαφυρό, γεμάτο ένταση, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια κείμενο οι Γιάννης και Βασιλεία Κατσίφα ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει, προκειμένου να διαλευκανθεί η δολοφονία του γιου τους και να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τιράνων κατά της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.
«Ο Κωνσταντίνος μας δεν έφυγε από κάποια ασθένεια ή κάποιο ατύχημα, αλλά θυσιάστηκε για το δικό του πιστεύω, για το άδικο που τον έπνιγε. Αυτό το άδικο που πνίγει όλους τους Ελληνες της Βορείου Ηπείρου. Ο γιος μας δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν. Ο γιος μας δεν πυροβόλησε ποτέ κατά των δολοφόνων του. Αντίθετα, οι δολοφόνοι του δεν έδρασαν σαν αστυνομικοί αλλά ως στυγνοί εκτελεστές χωρίς να τηρήσουν τις προβλεπόμενες απ’ τον νόμο διαδικασίες» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
«Να λάμψει η αλήθεια»
Στη συνέχεια της επιστολής ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να φροντίσει ώστε να λάμψει η αλήθεια για τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του γιου τους καθώς και για όσα ακολούθησαν, με την προσβολή της μνήμης του και της αξιοπρέπειας όλης της οικογένειας.
«Να κάνετε όλες τις ενέργειες που μπορείτε ώστε να συλληφθούν οι δολοφόνοι του» σημειώνουν. Ακόμη, κάνουν λόγο για ένα κλίμα φόβου που επικρατεί στη γείτονα κατά του Ελληνισμού, αναφέροντας ότι δεκάδες άνθρωποι που πήγαν στους Βουλιαράτες για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια, οδηγήθηκαν για ανάκριση στα κρατητήρια. «Απ’ την ημέρα της δολοφονίας έχουν γεμίσει τα χωριά μας με κρυφούς και φανερούς αστυνομικούς, για να σπείρουν τον φόβο στον κόσμο μας. Τι θέλουν να πετύχουν; Ποιος ο σκοπός όλων αυτών;» διερωτώνται. 
Κλείνοντας την επιστολή τους, επισημαίνουν ότι η δολοφονία του γιου τους δεν θα πρέπει να αποτελεί αιτία αντιπαράθεσης, αλλά ευαισθητοποίησης της κοινωνίας. «Ο Κώστας μας είναι εδώ, όπως σας αναφέραμε παραπάνω, όχι για να δημιουργήσει εντάσεις αλλά για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και τις εξουσίες. Οι δύο λαοί όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά τους ενώνουν πολλά. Η θυσία του παιδιού μας επιβάλλει να υπενθυμίζουμε αυτό το χρέος μέχρι να τον συναντήσουμε ξανά».
dimokratianews 18.12.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com