7 Δεκ 2018

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Ιεραρχία θα αποφασίσει για το ζήτημα σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας

Η Ιεραρχία θα αποφασίσει για το ζήτημα σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο και μέλη του ΙΣΚΕ.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι τελευταία υπάρχει πολύ παραφιλολογία και συνομωσιολογία τονίζοντας πως «λέγονται πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Αυτό που προέκυψε από την συνάντηση είναι ότι είμαστε σύμφωνοι με ό,τι αποφάσισε η Ιεραρχία, δηλαδή να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία, να συγκροτηθεί μία επιτροπή, όπως προβλέπει η απόφαση, που θα συμμετάσχουν και ιερείς με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων τους και ο καρπός αυτός θα ξαναπάει στην Ιεραρχία να συζητηθεί, διότι η Ιεραρχία θα εγκρίνει, θα διορθώσει ή θα απορρίψει». 
Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε, επίσης, ότι «ο αγώνας μας είναι ένα έργο, που φαίνεται υλικό, όπως είναι η περιουσία, να το μετατρέψουμε με την προσπάθειά μας, σε πνευματικό, ώστε να δώσει καρπούς για τον λαό μας και την πατρίδα μας», ενώ συμπλήρωσε πως ποτέ δεν υπήρχε διάσταση με τους ιερείς. «Οι Ιερείς μας, είναι τα μάτια μας, τα αυτιά μας, τα χέρια μας. Χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».
Ο πρ. του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής εξέφρασε την ικανοποίησή του από την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και από την απόφαση της Ιεραρχίας επισημαίνοντας ότι θα περιμένουν τις αποφάσεις της επιτροπής, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμμία αντιπαλότητα με τον Αρχιεπίσκοπο, πάντοτε είμαστε δίπλα στην Ιεραρχία και στον Αρχιεπίσκοπο, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός». 
7.12.2018    -Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος -Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης-ecclesia.gr

1 σχόλιο:

Διονύσιος είπε...

Μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στον Αρχ.Ιερώνυμο και στους ιεράρχες,απο την στιγμή που πουλήσανε: α) την ορθοδοξία στην ληστρική σύνοδο στο Κολυμβάρι Κρήτης, β) την συμφωνία για την αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος σε ουδετερόθρησκο Κράτος και γ) στην συμφωνία αλλαγής τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών ;;;;;

Η Ι.Σ.Κ.Ε.,τους ενδιαφέρει μόνο ο τρόπος της μισθοδοσίας,τα άλλα δύο θέματα που αναγράφω,ΔΕΝ τους ενδιαφέρουνε που είναι πολύ πιό σοβαρά θέματα γιατί αφορούν την προδοσία του θεανθρώπου Ιησού Χριστού μας και την σωτηρία της ψυχής τους ;;;;;;;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com