20 Δεκ 2018

Ο «Μητροπολίτης Κιέβου» Επιφάνιος θέλει να πάρει πίσω την Κριμαία!



Με τις πρώτες δηλώσεις του ο νέος «Μητροπολίτης Κιέβου» έδειξε τις προθέσεις του. Δεν σεβάστηκε ούτε την επιλογές του λαού της Κριμαίας, ο οποίος με δημοψήφισμα αποφάσισε την ένωσή του με την Ρωσία.
Σε δηλώσεις με γεωπολιτικές αξιώσεις προέβη ο νέος Επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Επιφάνιος.
Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος μιλώντας στο Radio Liberty τόνισε ότι »αυτή τη στιγμή πρέπει να λάβουμε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι είμαστε πραγματικά μία Αυτοκέφαλη και ανεξάρτητη Εκκλησία».
»Μετά θα ξεκινήσουμε τον διάλογο, θα προσκαλέσουμε και άλλους με βάση την αγάπη και τον σεβασμό. Πάνω σε αυτή την βάση πιστεύω ότι αυτοί θα φτάσουν στο σημείο να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να είναι μέρος της ενωμένης Ουκρανικής Εκκλησίας και να χτίσουμε το μέλλον μαζί» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος δεν έμεινε μόνο στις εκκλησιαστικές εξελίξεις, αλλά χρησιμοποίησε και πολιτικό λόγο σχετικά με την ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία.
»Έχουμε την κατεχόμενη Κριμαία και πρέπει να την πάρουμε πίσω. Επίσης υπάρχει και μέρος του Ντονμπάς, το οποίο είναι κατεχόμενο. Πιστεύουμε ότι Θεός θα ακούσει τις προσευχές μας και θα μας στείλει την πολυπόθητη ειρήνη στο ενωμένο Ουκρανικό Κράτος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ὁ ἐντός πολλῶν εἰσαγωγικῶν "Μητροπολίτης Κιέβου" κ. Ἐπιφάνιος ἀνέχθηκε νά ἔχει συγκάθεδρό του στήν ἑνωτική "Σύνοδο" τῆς ἀνομίας γιά τό ψευτο-αὐτοκέφαλο τῆς Οὐκρανίας, ἐλέῳ ΗΠΑ, τόν Μητροπολίτη Φιλάρετο, σχισματικό ὄντα καί ἠθικῶς διαβεβλημένο πρόσωπο, ἐφ' ὅσον ὡς γνωστόν ὁ τελευταῖος ἔχει σύζυγο καί εἶναι καί πολύτεκνος! Αὐτά εἶναι ἀποδεδειγμένα καί παγκοίνως γνωστά στήν Οὐκρανία. Ἐλπίζομε δέ, τουλάχιστον, νά μή ἰσχύει ἡ φήμη καί ἀνεξακρίβωτη εἰσέτι πληροφορία ὅτι ὁ ἴδιος φέρεται ὡς κατά σάρκα υἱός τοῦ Φιλαρέτου! Διότι τότε δέν θά ὑπάρχει μόνο κανονικό ἔγκλημα τοῦ Κωνσταντινουπόλεως ἀλλά καί μεῖζον ζήτημα ἠθικῆς τάξεως. Δημ. Ἀναγνώστου, Θεολόγος.

Ανώνυμος είπε...

Μιλώντας στους ανθρώπους μετά την εκλογή του είπε και αυτό: ότι θα πρέπει να αλλάζει και το ημερολόγιο. "Γιατί να μην εορτάζουμε τα Χριστούγεννα το 25 Δεκεμβρίου όπως όλο το κόσμο; Δεν πρόκειται για αλλαγή δογματική, είναι μόνο υπόθεση 13 ημερών" είπε....

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com