7 Δεκ 2018

Γης Μαδιάμ η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Πάνω από 100.000 ευρώ η ζημιές

Αποτέλεσμα εικόνας για Γης Μαδιάμ η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Πάνω από 100.000 ευρώ η ζημιές
Οι κουκουλοφόροι βρήκαν τα κλειδιά από τις καθαρίστριες, με αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση στις γραμματείες τις οποίες έσπασαν. Εικόνες χάους στη Σχολή
Ρεπορτάζ: Σοφία Παπαμαυρουδή - Αλεξία Καλαϊτζή
Τα 100.000 ευρώ υπολογίζεται ότι ξεπερνά το κόστος των ζημιών που σημειώθηκαν στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά τη λήξη της πορείας για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη Θεσσαλονίκη.
«Έχουν καταστρέψει όλη τη Σχολή. Ενώ αρχικά πιστεύαμε ότι οι ζημιές άγγιζαν τις 50.000 ευρώ, λεπτό με το λεπτό ανακαλύπτουμε περισσότερες και πλέον είμαστε σε θέση να πούμε ότι οι ζημιές ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ», δήλωσε στη Voria.gr ο αναπληρωτής Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής και πρόεδρος του Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, Συμεών Πασχαλίδης, εκφράζοντας την αγανάκτησή του καθώς όπως είπε «δεν γίνεται να έρχονται να τα ρημάζουν όλα κάθε δύο μήνες».
Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, οι κουκουλοφόροι βεβήλωσαν εικόνες και τοιχογραφίες, έσπασαν θρανία, τζάμια και καρέκλες. Επιπλέον, βρήκαν τα κλειδιά από τις καθαρίστριες και απέκτησαν πρόσβαση στις γραμματείες.
Η αίθουσα συνεδριάσεων της Σχολής έχει καταστραφεί και δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει, ενώ ακόμη και 12 ώρες μετά, η μυρωδιά από τη φωτιά και τα δακρυγόνα είναι ακόμη αισθητή σε διάφορα σημεία του campus.
«Διέλυσαν και ξήλωσαν μεταλλικές πόρτες, έσπασαν τις τουαλέτες, κατέστρεψαν τους υπολογιστές στις γραμματείες και έχουν κλέψει σκληρούς δίσκους με σημαντικά αρχεία. Είναι πρωτοφανή πράγματα αυτά, οι γραμματείες αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να λειτουργήσουν».
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Κοσμήτορα, η Σχολή θα παραμείνει κλειστή σήμερα και τουλάχιστον έως τη Δευτέρα, προκειμένου να επιδιορθωθούν οι ζημιές, ενώ εντός της ημέρας ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και συνέντευξη Τύπου.
«Όταν καταλύεται ο ναός της γνώσης, τότε η κοινωνία δεν είναι ασφαλής», κατέληξε.
Από την πλευρά του ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Θεόδωρος Γιάγκου τόνισε:
«Εδώ είναι μια καταστροφή άνευ προηγουμένου. Δηλώνει το επίπεδο της απόλυτης παρακμής. Δυστυχώς αυτό δεν είναι πανεπιστήμιο και δυστυχώς αναδεικνύουν αυτή τη θεωρούμενη επέτειο ως επέτειο καταστροφής».
Ο ίδιος τόνισε πως την χθες το πρωί είχε έρθει στη σχολή που τελούσε υπό κατάληψη και είχε λάβει την υπόσχεση από τους καταληψίες ότι δεν θα προκαλέσουν ζημιές. Πρόσθεσε ακόμα πως είχε ειδοποιήσει την σύγκλητο για την κατάσταση διευκρινίζοντας ότι μόνο η σύγκλητος μπορεί να καλέσει τις αστυνομικές αρχές εντός πανεπιστημίου.
«Μπαίνει το θέμα του ασύλου. Εξέρχεται από τα όρια της ευθύνης των κοσμητόρων και πάει στα όρια της κυβερνητικής επιλογής», τόνισε ακόμα.
Μάλιστα ερωτηθείς αν θα κλείσει οριστικά η Θεολογική, ο κ. Γιάγκου δεν απέρριψε το ενδεχόμενο επισημαίνοντας πως είναι ζήτημα πανεπιστημιακής επιλογής.

Πηγή:voria.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΚΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥ ΘΡΑΣΥΤΗΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Λύπηρό το γεγονός για ένα σχολείο, μέσα στο οποίο δίδαξαν και μαθήτευσαν μεγάλες προσωπικότητες της Εκκλησίας μας. Ούτως ή άλλως όμως, από απόψεως αποστολής και προορισμού, έπαψε να είναι η γνωστή παραδοσιακή Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης. Γι` αυτόν τον λόγο, ίσως στέλνει κάποιο πολύ σημαντικό μήνυμα ο Θεός με αυτό το γεγονός! Μακάρι να υπάρξουν ψυχές, που θα το αδράξουν ως αφορμή και θα προσπαθήσουν, σ` αυτούς τους δίσεκτους καιρούς, να το ξαναστήσουν στην παλιά του αρχή αποκαθιστώντας καιτην παλιά του αίγλη!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com