9 Νοε 2018

Ποροσένκο: Ρώσοι ορθόδοξοι «Go home»!

Έκπληκτος δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όταν πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, κάλεσε το Πατριαρχείο της Μόσχας να εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι χθες, ο Ποροσένκο δήλωσε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «δεν έχει να κάνει τίποτα στην Ουκρανία», καλώντας τους εκπροσώπους της να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και να μεταβούν στη Ρωσία.
«Όταν ο κ. Ποροσένκο λέει ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει να κάνει τίποτα στην Ουκρανία, πού αναφέρεται; Υπάρχει μόνο μία Ορθόδοξη εκκλησία που αναγνωρίζεται με βάση το κανονικό δίκαιο στην Ουκρανία και ονομάζεται Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (του Πατριαρχείου της Μόσχας). Επικεφαλής είναι ο Μητροπολίτης Ονούφριος, οι κληρικοί και οι προσκυνητές του είναι Ουκρανοί πολίτες. Για αυτούς μιλάει ο πρόεδρος της Ουκρανίας; Για εκατομμύρια Ουκρανούς πολίτες;», έγραψε ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα στο Telegram.
Τον Οκτώβριο η Συνόδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε την απόφασή του να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας, εξέλιξη που οδήγησε τη Ρωσική Εκκλησία στην απόφαση να διακόψει τον δεσμό της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Πηγή: Sputnik - orthodoxostypos

2 σχόλια:

Γιάννης Νεστορίδης είπε...

Όταν μια αυθαίρετη απόφαση ενός βδελυρού επισκόπου, έχει ανυπολόγιστες συνέπειες. Ουσιαστικά ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου. Ο συγκεκριμένος, παίζει πολύ καλά το παιγνίδι των σκοτεινών δυνάμεων, έχει μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει για όλους.

Ανώνυμος είπε...

Δείχνει ο κ. Ποροσένκο πόσο άσχετος είναι στα θέματα της Εκκλησίας. Και με αυτόν τον άνθρωπο συμβαδίζει ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και ανάψει φωτιές! Για αυτό στην ιστορία θα μνημονεύεται με την επωνυμία, μεταξύ άλλων,"ο εμπρηστής".

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com