21 Νοε 2018

Η Ελλάδα της φούντας

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την κάνναβη! Έλληνες δολοφονούνται από την αλβανική αστυνομία, η Μακεδονία χαρίζεται στους Σκοπιανούς, οι Τούρκοι αλωνίζουν, οι άστεγοι πληθαίνουν, οι εξαθλιωμένοι αυξάνονται, το μεταναστευτικό κύμα των Ελλήνων που δραπετεύουν από τη χώρα για να βρουν δουλειά συνεχίζεται και οι συριζαίοι αλληλοσυγχαίρονται για τις δουλειές που θα ανοίξουν με την καλλιέργεια και την επεξεργασία φαρμακευτικής (για την ώρα) κάνναβης.

Η Αριστερά ασχολείται συστηματικά με τις εμμονές της, την ίδια στιγμή που αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των πραγματικών ανθρώπων και υποβαθμίζει το επίπεδο ζωής των πολιτών. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης ανακοινώθηκε ότι δύο νεοσύστατες εταιρίες πήραν τις πρώτες άδειες για την εγκατάσταση μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.
Για να χρυσωθεί το χάπι της απόφασης του κράτους να εξοικειώσει τους πολίτες με την κουλτούρα της κάνναβης οι υπουργοί είπαν ότι έως το τέλος του χρόνου θα αδειοδοτηθούν ακόμη 12 επενδυτικά σχέδια, συνολικής αξίας, μαζί με τα δύο πρώτα, 185.000.000 ευρώ, τα οποία θα «ανοίξουν» περίπου 770 θέσεις εργασίας.
Η φαρμακευτική κάνναβη είναι ο προάγγελος της νομιμοποίησης της ελεύθερης χρήσης χασισιού και των παραγώγων του. Αυτό, άλλωστε, δεν έχουν πάψει να το διακηρύττουν και να το υπόσχονται μια σειρά προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ύστερα από το χασίσι, τις φούντες και τις μαριχουάνες θα ακολουθήσει η νομιμοποίηση ακόμη σκληρότερων ναρκωτικών. Ο λόγος είναι προφανής: η συλλογική κατηφόρα ποτέ δεν σταματά από... μόνη της. Πρέπει να βρεθούν οι άνθρωποι και να ληφθεί η απόφαση από την κοινωνία να τερματιστεί η παρακμή και να αντιστραφεί η πορεία που οδηγεί την πατρίδα στην ολοκληρωτική καταστροφή της.
Φυσικά και δεν είναι λύση για την οικονομία η κάνναβις. Λύση είναι ο εξορθολογισμός του φορολογικού συστήματος, η μείωση των φόρων, ο μηδενισμός της γραφειοκρατίας και η εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Αυτά στην Ελλάδα τα βλέπεις μόνο αν κάνεις χρήση παραισθησιογόνων ουσιών.
dimokratianews20.11.2018
Πρώτες άδειες για... χασισοφυτείες
dimokratianews20.11.2018
14 εταιρίες έως το τέλος του 2018 θα επενδύσουν 185.500.000 €
H ανάπτυξη στην Ελλάδα της φτώχειας και της ανεργίας έρχεται τελικά μέσα από τη... φαρμακευτική κάνναβη. Η αρχή έγινε με την αδειοδότηση των δύο πρώτων εταιριών που θα επενδύσουν στη χώρα συνολικά 22.000.000 ευρώ και θα ανοίξουν 117 θέσεις εργασίας.
Εως το τέλος του 2018, μάλιστα, αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως άλλες 12 εταιρίες και οι 14 εταιρίες από την Ελλάδα, τον Καναδά και το Ισραήλ θα επενδύσουν συνολικά 185.500.000 ευρώ και θα δώσουν δουλειά σε 770 εργαζομένους, αγρότες και επιστημονικό προσωπικό. 
Τα παραπάνω ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις δύο πρώτες άδειες στην Ελλάδα για την καλλιέργεια κάνναβης για ιατρική χρήση. Οπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας, η εταιρία ΜΠΙΟΜΕΚΑΝΝ θα επενδύσει στη Λάρισα 9.500.000 ευρώ και η BIOPROCANN Α.Ε. θα προχωρήσει σε επένδυση 12.500.000 ευρώ στην Κορινθία. Η πρώτη επένδυση αφορά 11 στρέμματα και θα εργαστούν 51 άνθρωποι και η δεύτερη 46,5 στρέμματα με 66 εργαζομένους.
Η πρώτη σοδειά αναμένεται μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο και τα προϊόντα θα πωληθούν στο εξωτερικό με στόχο την τόνωση των εξαγωγών.
«Είμαστε πολύ αυστηροί σε ό,τι αφορά τα δικαιολογητικά που ζητάμε και κάθε χρόνο θα γίνεται έλεγχος ότι δεν έχει αλλάξει η εικόνα που αδειοδοτήσαμε» ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προανήγγειλε την αλλαγή του πλαισίου για τη βιομηχανική κάνναβη με σκοπό, όπως είπε, «τα προϊόντα κάνναβης να αποκτήσουν υψηλή προστιθέμενη αξία».
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σημείωσε πως «υπάρχουν έμπρακτες προθέσεις επενδυτών και η Πολιτεία ελέγχει και δίνει τις άδειες» και συνέχισε ότι στον ΕΟΦ υπάρχει επιτροπή με πείρα στο θέμα, η οποία θα καθορίσει τις τελικές προτάσεις για τις ειδικότητες των γιατρών που θα συνταγογραφούν τα φάρμακα και όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν το κλινικό κομμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com