9 Νοε 2018

Ο Βαρθολομαίος παρέδωσε την Εκκλησία σε δολοφόνους, βλάσφημους και αιρετικούς.


Την ώρα που ο Πέτρο Ποροσένκο καλεί τους εκπροσώπους της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας να εγκαταλείψουν την Ουκρανίαέρχεται στην επιφάνεια το ποιόν των «ιερωμένων»  που ανήκουν πια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στους οποίους παραδίδει τις ψυχές των Ουκρανών ο όλος «αγάπη» Βαρθολομαίος.

Για τον αναθεματισμένο και καθηρημένο σχισματικό Φιλάρετο Νενισένκο που «αποκατέστησε» μόνος του ο Βαρθολομαίος, μάθαμε πρόσφατα ότι είχε σύζυγο και παιδιά, ενώ θεωρείται ύποπτος για τον θάνατο του προκατόχου του και αρκετών άλλων σχισματικών «επισκόπων».
Πρόσφατα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε την πρώτη προσωπική συνάντηση με εκπροσώπους του ψευδο-«Πατριαρχείου Κιέβου» μετά την αποκατάστασή τους, οι οποίοι συνόδευσαν τον Πέτρο Ποροσένκο στην Κωνσταντινούπολη για την υπογραφή ενός «Συμφώνου Συντονισμού και Συνεργασίας». Στην αποστολή αυτή που συνόδευσε τον Ποροσένκο βρισκόταν και ο «ιερέας» Alexander Dedyukhin, ο οποίος κατόπιν δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο facebook μία φωτογραφία στην οποία ο Βαρθολομαίος του έκανε δώρο έναν Σταυρό.
Τα πιστεύω του συγκεκριμένου «ιερέα» είναι τα εξής;
Δεν γίνεται θαύμα στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων παίρνει φως από λάμπα όταν του δώσει σήμα το τηλεοπτικό κανάλι NTV που πρώτο αναμεταδίδει την τελετή.
Η αιματηρή Μαϊντάν ήταν ενέργεια του Αγίου Πνεύματος και οι Άγιοι Απόστολοι δεν είχαν ανάγκη από βόμβες μολότοφ διότι είχαν το πυρ του Αγίου Πνεύματος. Για όλους εμάς όμως που ζούμε έξω από εκείνη την παραδεισένια ζωή οι μολότοφ είναι αναγκαίες.
* Η έκρηξη στο μετρό του St. Petersburg το 2017 που κόστισε τις ζωές 15 ανθρώπων ήταν η απάντηση στις προσευχές του Πατριαρχείου Κιέβου: «Προσευχηθήκαμε την Κυριακή να μας απελευθερώσει ο Κύριος από την εισβολή ξένων, και να, στη βόρεια πρωτεύουσα αυτών των ξένων μαχητών έγινε τρομοκρατική επίθεση. Έχουν σχέση αυτά τα γεγονότα; Φυσικά και έχουν. Ζητάμε από τον Θεό να μας ελευθερώσει και όλο το μίσος και το κακό που στρέφεται εναντίον μας να επιστρέψει εκεί απ’ όπου προήλθε.» Πρόσθεσε επίσης ότι ένας Χριστιανός δεν πρέπει να δίνει τα συλλυπητήριά του σε μια τέτοια περίπτωση.
* Ο μόνος τρόπος για να «συγχωρεθούν» οι επιδρομείς είναι να τους σκοτώσεις: «Η συγχώρεση έρχεται σε διάφορες μορφές. Υπάρχει συγχώρεση μέσω της σφαίρας ενός αυτόματου – έτσι συγχωρείς έναν επιδρομέα, στέλνοντας σε ένα από τα ζωτικά του όργανα 6 έως 12 γραμμάρια αγάπης. Αυτό επίσης μας ελευθερώνει. Το βασικό είναι να μην ξεχάσουμε την απλή αλήθεια: ένας νεκρός εχθρός δεν είναι πια εχθρός. Ένας νεκρός εχθρός είναι απλώς ένα πτώμα. Και κερδίζουμε ελευθερία συγχωρώντας όσο περισσότερο μπορούμε.»
Η κανονική Εκκλησία θα πρέπει να επιτραπεί να παραμείνει στην Ουκρανία αλλά μόνο «μικρή και διωκόμενη».
* Η πορνεία, τα ναρκωτικά και ό,τι άλλο, θα πρέπει να νομιμοποιηθούν«Ναι, είμαι υπέρ όλων: όπλα, πορνεία, μαριχουάνα -τί άλλο θα σας άρεσε;» γράφει, υποστηρίζοντας ότι «Ο Ιησούς Χριστός μας έδωσε ελευθερία».
Παρόμοιες δηλώσεις όμως έχει κάνει και ο «ιεράρχης» του «ιερέα» Alexander Dedyukhin, ο «Πατριάρχης» Φιλάρετος. Τον Νοέμβριο του 2016 είπε: «Δεν πρέπει να νομίζουμε ότι ο πληθυσμός του Ντονμπάς είναι αθώος με αυτά τα βάσανα. Είναι ένοχος! Και πρέπει να εξιλεώσει την ενοχή του με μαρτύριο και αίμα», προσθέτοντας, «Ψηφίσατε για ομοσπονδία στο δημοψήφισμα; Ναι ψηφίσατε. Αμαρτήσατε; Αμαρτήσατε. Να λοιπόν η συνέπεια της αμαρτίας σας. Αν δεν είχατε αμαρτήσει, αν δεν είχατε ψηφίσει, δεν θα είχατε υποφέρει τόσο πολύ
Εν τω μεταξύ, ένας άλλος «ιερομόναχος» του «Πατριαρχείου» Κιέβου, ο Bogdan Kostyuk, είναι γνωστός για τις ομιλίες και τα βίντεο που ανεβάζει στον λογαριασμό του στο facebook, τα οποία αναλύουν τα μυστικά της ρητορικής δεξιοτεχνίας του Χίτλερ. Μετά την καταγγελία της Ένωσης Ορθόδοξων Δημοσιογράφων, τα βίντεο είτε κατέβηκαν, είτε προβάλλονται σε ιδιωτικές περιηγήσεις. Η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων έχει πάντως αποθηκεύσει αποσπάσματα αυτών των βίντεο.
Ο συγκεκριμένος «ιερομόναχος» μοιράζεται επίσης δημοσιεύματα που αφορούν τον Δεξιό Τομέαμια εθνικιστική τρομοκρατική οργάνωση η οποία ευθύνεται για την κατάσχεση Εκκλησιών και τον ξυλοδαρμό των κληρικών και των πιστών της κανονικής ΕκκλησίαςΗ Εκκλησία δε στην οποία «υπηρετεί» αυτός ο «ιερομόναχος» έχει επίσης κατασχεθεί, αναφέρει ο κανονικός ιερέας Gennady Shkil.
Το ιστολόγιο OrthoChristian δημοσίευσε πρόσφατα την «εικονογραφία» μίας πρόσφατα κατασχεμένης Εκκλησίας στην οποία υπάρχουν ναζιστικά σύμβολα.
Έχοντας διαβάσει τα παραπάνω, μπορούμε τώρα να «καμαρώσουμε» εμείς οι Ρωμηοί τις δηλώσεις του «Πρώτου»! της οικουμένης! Βαρθολομαίου κατά την συνάντηση που είχε με τον Ποροσένκο:
«Αυτή η αυτοκεφαλία, την οποία τόσο ενθέρμως και με νοσταλγία περιμένατε επί σειράν ετών, για να μην πω και αιώνων, είναι δικαίωμά σας. Όπως ήτο δικαίωμα και όλων των άλλων λαών της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων, που οι εκκλησίες τους έλαβαν την αυτοκεφαλία από τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Και είναι αποκλειστικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά τους ιερούς κανόνες, να δίνει αυτή την αυτοκεφαλία όταν κρίνει σκόπιμο, όταν οι εκάστοτε συνθήκες θα έχουν ωριμάσει. 
Είμαστε πεπεισμένοι, εδώ εις το Οικουμενικόν Πατριαρχείο, ότι η απόφασίς μας θα οδηγήσει τον Ουκρανικόν λαό και τους εκεί ορθοδόξους πιστούς εις την περαιτέρω ενότητα, την οποίαν εστερήθησαν τα τελευταία περίπου τριάντα χρόνια, και ότι η καινούργια Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Ουκρανίας θα συσπειρώσει περί τον εαυτόν της, σχεδόν όλους του Ορθοδόξους πιστούς της χώρας. Και έτσι αυτή η Εκκλησία, η Αυτοκέφαλος, θα εισέλθει στην οικογένεια των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και θα εργαζόμεθα όλοι μαζί για το καλό των πιστών μας και για τη δόξα του ονόματος του Κυρίου.»
Ο δε Ποροσένκο, «είπε μεταξύ άλλων, ότι η Διμερής Συμφωνία που υπεγράφη θα βοηθήσει τον Ουκρανικό λαό, στο δρόμο προς την αυτοκεφαλία, και θα σταματήσουν οι αιρέσεις, οι εντάσεις και θα κυριαρχήσει πάλι η ειρήνη στην Ουκρανία.»
Είναι ο ίδιος Ποροσένκο που πριν λίγους μήνης ζητούσε ένωση και με τους Ουνίτες.
Ο Ουνίτης Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ.
Δεν είναι ανέκδοτο, είναι η μαύρη αλήθεια.
Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.
Πληροφορίες από Orhtodox Christianity




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ!!!!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com