8 Νοε 2018

Ανδρέας Καστανιώτης: Η επικρατούσα θρησκεία στη χώρα, είτε μας αρέσει, είτε όχι είναι η ΟΡΘΟΔΟΞΗ!!!


Αποτέλεσμα εικόνας για Ανδρέας Κατσανιώτης βουλευτής
Πάτρα 08/11/2018
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΝΔ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ
Τίτλος: «Η Ορθοδοξία είναι στην ψυχή του Έλληνα και όχι αναφορά στο Σύνταγμα»
Ο κ. Τσίπρας εργαλοιοποίησε την Εκκλησία για μερικές εντυπώσεις…
Για άλλη μια φορά είμαστε θεατές μια κωμικοτραγικής παράστασης που έδωσε ο πρωθυπουργός "εργαλειοποιώντας"  ουσιαστικά την εκκλησία για επικοινωνιακούς λόγους και για να καρπωθεί πρόσκαιρες εντυπώσεις, με απώτερο στόχο να δείξει  στο ακροατήριο του ότι βρίσκει νέες θέσεις για προσλήψεις κομματικού στρατού.

Έτσι δημιουργούν  προβλήματα κα ανασφάλεια σχετικά με τη μισθοδοσία των απλών ιερέων, που σίγουρα δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, με τη στενή έννοια του όρου, αλλά θρησκευτικοί λειτουργοί.
Ο κ. Τσίπρας πρόβαλε και χρησιμοποίησε το θέμα του δήθεν χωρισμού Εκκλησίας - Κράτους, που εν τοις πράγμασι είναι ένα ζήτημα που επιλύεται με απλές νομοθετικές ρυθμίσεις, για να δικαιολογήσει την αριστεροσύνη του.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά αναίσχυντος ψεύτης. Τόσους μήνες κορόϊδευε... Γιατί το πλαίσιο συμφωνίας που έθεσε στον Αρχιεπίσκοπο δεν το παρουσίαζε στην κοινωνία και δεν το έθετε στην πολιτική συζήτηση;
Γιατί απλά είναι "Θεομπαίχτης". Δηλώνει άθεος και πηγαίνει στο Άγιο Όρος. Σίγουρα ο σωστός δρόμος για την επίλυση της όποιας διαφοράς είναι να συζητούν και να συναποφασίζουν Εκκλησία και Πολιτεία, όπως τόσα χρόνια γινόταν σε πνεύμα αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού.
Δυστυχώς σήμερα οτιδήποτε αξιακό έχει αυτή η χώρα στοχοποιείται από την κυβέρνηση. Για να αποσπάσει τους πολίτες από άλλα φλέγοντα ζητήματα, απολύτως συνειδητά, θέτει στο στόχαστρο κάθε τι που άπτεται με την πίστη του Έλληνα και τη σχέση του με την εκκλησία και την ενορία.
Προσπαθεί να γκρεμίσει τους αξιακούς πυλώνες της χώρας μας. Βέβαια υπάρχει και η ευθύνη από την Ιεραρχία για να προστατεύσει αυτή τη σχέση και να μην επιτρέψει την άλωση των ιερών και των οσίων του γένους! 
 Ξεχνάνε βέβαια όλοι αυτοί που απεργάζονται αυτή την τακτική, ότι η ορθοδοξία δεν κατοχυρώνεται μόνο στο Σύνταγμα της Ελλάδας. Έχει κατοχυρωθεί με το αίμα και τις θυσίες των προγόνων μας. Είναι στην ψυχή του κάθε Έλληνα. Είναι συνυφασμένη με τηνν πατρίδα. Σε μια εποχή που γύρω μας έχουμε τόσα προβλήματα, σε μια εποχή που ο κόσμος νοιώθει την ανάγκη, και το βλέπουμε κάθε Κυριακή στις Εκκλησίες, να ξαναγυρίσει στις ρίζες του, δεν υπάρχει θρησκευτική ουδετερότητα. Η επικρατούσα θρησκεία στη χώρα, είτε μας αρέσει, είτε όχι είναι η ΟΡΘΟΔΟΞΗ!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Ανδρέα Κατσανιώτη ένα έντιμο και σοβαρό νέο έλληνα πολιτικό.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com