2 Οκτ 2018

Κωνσταντίνος Γρίβας: Έπεσαν οι μάσκες, η «συμφωνία Πρεσπών» είναι προϊόν βίας. (βίντεο)

Ουσιαστικά η συμφωνία των Πρεσπών είναι νεκρή. Εάν θέλουνε να την κρατήσουνε σε κατάσταση ζόμπι, να την μετατρέψουνε σε γεωπολιτικό ζόμπι έτσι ώστε να προωθήσουν κάποιους παρανοϊκούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ, πρέπει πλέον να μας το πούνε ότι κάνουνε αυτήν την δουλειά.

Έχουνε πέσει τα προπετάσματα και οι φερετζέδες περί «επίλυσης προβλημάτων στα βόρεια σύνορά μας», περί «αντιεθνικιστικών οραμάτων» κτλ.
Το δημοψήφισμα δείχνει ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του σλαβικού πληθυσμού των Σκοπίων όχι απλώς είναι ενάντιο σε αυτήν την συμφωνία, είναι μετά βδελυγμίας ενάντιο. Και για λόγους εθνικιστικούς, και επειδή απ’ ότι φαίνεται δεν θέλουν για λόγους πολύ σοβαρούς να μπούνε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Πολύ μεγαλύτερη έκφραση αποδοκιμασίας η αποχή, δείχνουν ότι δεν θέλουν καν να νομιμοποιήσουν την διαδικασία.
Η Ελληνική κυβέρνηση έχει μία τεράστια ευκαιρία να πετάξει από πάνω της αυτό το καταστροφικό λάθος που έκανε να προωθήσει αυτήν την συμφωνία, που αν επιβληθεί θα έχει πάρα πολύ αρνητικές συνέπειες για το μέλλον της Ελλάδας συνολικά. Εάν δεν το κάνει, δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Υπάρχει μόνο η επιβολή μίας πολιτικής η οποία εξυπηρετεί ολοκληρωτικά και απόλυτα πλέον συμφέροντα ξένων δυνάμεων.
Αποσταθεροποιεί την περιοχή. Από την στιγμή που ο λαός των Σκοπίων δεν θέλει αυτήν την συμφωνία, εάν επιβληθεί δια της βίας, όχι μόνο δεν θα επιλυθούνε οι όποιες εντάσεις υπήρχανε μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων αλλά αντιθέτως θα φτάσουνε σε πρωτοφανή ύψη. Εάν η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει να συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα δια της βίαιας επιβολής -και στον λαό των Σκοπίων- τότε αυτό σημαίνει ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, ότι τοποθετεί τις δύο χώρες σε μία συγκρουσιακή πορεία σε βάθος χρόνου. Δημιουργεί πρόβλημα εθνικών ανταγωνισμών την στιγμή που είχαμε μόνο το θέμα της ονομασίας, το οποίο, ναι μεν ήταν πάρα πάρα πολύ σοβαρό, αλλά ήταν μόνο του, ήταν εγκιβωτισμένο σε ένα πλαίσιο ασφαλείας και κατά τα άλλα συνεργαζόμασταν.
Εδώ δεν μιλάμε για ένα δημοψήφισμα για το τι λουλούδια θα φυτέψουμε αλλά για ένα θέμα που θα επηρεάσει την χώρα για τους επόμενους αιώνες. Απαιτείται πολύ μεγάλη συμμετοχή.
Όταν επιβάλεις πολιτικές οι οποίες θα επηρεάσουν τρομακτικά το μέλλον της χώρας δεν μπορείς να αγνοείς τις διαθέσεις του λαού. Εάν το κάνεις, δεν είναι μόνο ότι καταργείς ουσιαστικά την δημοκρατία, δημιουργείς μία γεωπολιτική βόμβα, γιατί αυτή η αντίδραση αργά η γρήγορα, και μάλλον γρήγορα, θα βγει με κάποιον τρόπο. Δεν μπορούμε μέσω νομικισμών και τυπικών διαδικασιών να υποκρινόμαστε ότι δεν βλέπουμε τον ελέφαντα στο σαλόνι. Δεν κάνουμε απλά λάθος, δημιουργούμε μία γεωπολιτική βόμβα.
Οι δηλώσεις των ανεκδιήγητων αξιωματούχων μετά το δημοψήφισμα δείχνουν ότι η συμφωνία επιβάλλεται δια της βίας από πάνω. Δεν έχει καμία σχέση με δημοκρατία, καμία σχέση με τις διαθέσεις των λαών της περιοχής, καμία σχέση με προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και σταθεροποίησης του συστήματος Ελλάδος-Σκοπίων. Είναι προϊόν ευρύτερων γεωπολιτικών σχεδιασμών. Έχουνε πέσει οι μάσκες, είναι προϊόν βίας.
Οι Έλληνες κυβερνώντες θα πρέπει να δεχτούν αυτήν την αλήθεια. Δεν μπορούνε πλέον να συνεχίσουν να επιμένουν στο παραμύθι ότι προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα Ελλάδος και Σκοπίων.
Η πραγματικότητα είναι ότι εκτελούνε διατεταγμένη υπηρεσία για την δημιουργία μίας γεωπολιτικής αρχιτεκτονικής την οποία η Δύση θεωρεί ότι την βολεύει αυτήν την στιγμή, εις βάρος των διαθέσεων των λαών.
Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα. Εάν θέλουνε στοιχειωδώς να έχουν μία επαφή με τα απομεινάρια της δημοκρατίας, τότε το Ελληνικό πολιτικό σύστημα οφείλει να δεχτεί ότι δεν υπάρχει πλέον συμφωνία των Πρεσπών.
Πάρα πολύ δύσκολα θα καταφέρει ο Ζάεφ να πάρει τις εκλογές εάν οδηγηθεί σε αυτές. Έχουν ανατραπεί τα δεδομένα στο εσωτερικό της χώρας και πολύ δύσκολα μπορεί να επιβιώσει η σημερινή πολιτική αρχιτεκτονική μέσα στα Σκόπια. 
Η συμφωνία αυτή έχει στην ουσία τελειώσει. Είναι μία τεράστια ευκαιρία για την πολιτική ηγεσία, και γενικά το πολιτικό σύστημα, να αλλάξει ρότα και να ξεφύγει από αυτήν την παγίδα στην οποία έβαλε τη χώρα και να ευθυγραμμιστεί εκ νέου με τις διαθέσεις του Ελληνικού λαού. Χωρίς να χρεωθεί έναντι στους δυτικούς συμμάχους «δεν είμαστε εμείς οι κακοί» -αφού θέλουμε σώνει και καλά να δείξουμε ότι είμαστε το καλό παιδί- «οι Σκοπιανοί δεν το θέλουνε, εμείς τί φταίμε;» Απλά πράγματα. Εάν επιμείνουνε σε αυτήν την καταστροφική για την Ελλάδα συμφωνία, τότε πλέον έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα.
 
Περιγραφή βίντεο, Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com