3 Οκτ 2018

Και η Σαρία στο τραπέζι Γαβρόγλου - μουφτήδων

Τη νέα σελίδα που γύρισε η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αποτυπώνει εύλογα η φωτογραφία από τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με τους τοποτηρητές μουφτήδες Διδυμοτείχου Οσμάν Χαμζά, Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ και Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ

Από το 2017 η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών. Το πρώτο βήμα ήταν η απομάκρυνση, μέσω της πρόωρης συνταξιοδότησης, των μουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης, και η αντικατάστασή τους με τοποτηρητές.
Επίσης, δρομολογήθηκαν αλλαγές και στην απονομή της δικαιοσύνης για τους μουσουλμάνους της Θράκης, με τη Σαρία πλέον να γίνεται από υποχρεωτική προαιρετική και το ελληνικό Αστικό Δίκαιο να έχει υποχρεωτική εφαρμογή. Αυτή η αλλαγή ήταν επιβεβλημένη, λόγω και της καταδίκης της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Ο υπουργός Παιδείας, παρουσία του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή, συνεχάρη τους τοποτηρητές μουφτήδες για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία.
Οι τοποτηρητές των μουφτειών έθεσαν στο υπουργείο Παιδείας ζητήματα θρησκευτικού χαρακτήρα που απασχολούν τη μουσουλμανική μειονότητα και διατύπωσαν τις απόψεις τους σχετικά με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη Σαρία.
dimokratianews 02.10.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com