12 Οκτ 2018

Λυκούργος Νάνης, Ημέρα αποφράς για την παγκόσμια Ορθοδοξία!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!
ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Η εν Κωνσταντινουπόλει λίαν προσφάτως συνελθούσα πατριαρχική σύνοδος, υπακούοντας, προφανώς, στα κελεύσματα του προσφυώς αποκαλουμένου "πάπα της Ανατολής", πατριάρχου Βαρθολομαίου, έλαβε την ολέθρια απόφαση και προχώρησε οριστικά στη χορήγηση αυτοκεφαλίας στη σχισματική "Εκκλησία" της Ουκρανίας, "αποκαθιστώντας", ταυτόχρονα, τους σχισματικούς επισκόπους Φιλάρετο και Μακάριο. Διευκολύνεται αφάνταστα, κατ αυτόν τον τρόπο,  και η υλοποίηση της  σχετικής γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής επιδιώξεως του ρυμουλκούντος το εσβεσμένο Φανάρι υπερατλαντικού, πλανητικού χωροφύλακα...
Η εν λόγω απόφαση "νομιμοποιώντας" την αντικανονικότητα και την παρανομία και διενεργώντας εκκλησιολογικό και εκκλησιαστικό πραξικόπημα διήυρυνε ακόμη περισσότερο το ήδη υπάρχον χάσμα με τη Ρωσσική Εκκλησία με συνέπεια να επίκειται άμεσα η εκδήλωση ενδοορθοδόξου σχίσματος με την προοπτική αυτό να καταστή, λίαν συντόμως, πανορθόδοξο.
Οι εν Φαναρίω οικούντες με" πρώτον και καλύτερο" τον "προκαθήμενο"  εκλαμβάνοντας, προφανώς, την οικουμενική Ορθοδοξία ως φέουδο  και τιμάριό τους, συμπεριφέρονται  και ενεργούν δίδοντας την εντύπωση ότι δεν υπολογίζουν  κανένα πνευματικό και ιεροκανονικό φραγμό, προκειμένου να υλοποιήσουν τους αντικανονικούς  σχεδιασμούς τους και να πραγματοποιήσουν  τις ηγεμονικές επιδιώξεις τους.
Μετά την , επί σειράν ετών, "πανηγυρική"  περιφρόνηση,αθέτηση και καταπάτηση πλειάδος ιερών κανόνων που ρυθμίζουν τις σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τους αιρετικούς και τους αλλοθρήσκους, οι εκκλησιαστικοί παράγοντες του Βοσπόρου  προέβησαν εσχάτως, άνευ ουσιώδους εκκλησιαστικού λόγου και αιτίας, σε μία επιεικώς άφρονα και ασύνετη ενέργεια που εξ αντικειμένου απεργάζεται τη δημιουργία ενδοορθοδόξου σχίσματος και "νομιμοποιεί" τον παπικής εμπνεύσεως και κοπής ηγεμονισμό τους.
Παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις και τις έγκαιρες προειδοποιήσεις που απευθύνθηκαν στον κ.Βαρθολομαίο από την πλευρά τοπικών Εκκλησιών, επισκόπων,  παραγόντων της θεολογικής επιστήμης, εγκύρων και αγαπώντων την Ορθοδοξία και πονούντων για τη διατήρηση της πανορθοδόξου ενότητος ιστολογίων, προκειμένου να μην εμμείνη στην αρχική αδιαλλαξία του, αυτός εν γνώσει των συνεπειών  των επιλογών του  και στανικώ τω τρόπω προχώρησε σε μία πράξη διχασμού, διαίρεσης και δολοφονίας της περιλάλητης "πανορθόδοξης ενότητας", για την οποία κατά τα άλλα εκόπτετο η ψευδο-συνοδος της Κρήτης!
Το εσβεσμένο Φανάρι  αυτή τη στιγμή  αποτελεί τον κύριο αίτιο, διαμορφωτή, συντηρητή και πολλαπλασιαστή της ανωμαλίας και ακαταστασίας του συγχρόνου εκκλησιαστικού βίου.
Και ενώ η εμπρηστική  απόφαση της φαναριωτικής συνόδου βάζει μπουρλότο στην Ουκρανία αλλά και στην οικουμενική Ορθοδοξία  το σχετικό συνοδικό ανακοινωθέν απευθύνει έκκληση " πρός πάσας τάς ἐμπλεκομένας πλευράς νά ἀποφεύγουν καταλήψεις Ναῶν, Μονῶν καί ἄλλων περιουσιακῶν στοιχείων, ὡς καί πᾶσαν πρᾶξιν βίας καί ἐκδικητικότητος, εἰς ἐπικράτησιν τῆς εἰρήνης καί τῆς ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ"! Βαβαί της ηθικής αντινομίας των εν Φαναρίω οικούντων! Μα εσείς δεν βάλατε τη φωτιά και ανάψατε πυρκαιά; Τι περιμένετε μετά από αυτό; Να επικρατήσει ειρήνη; Ειρήνη χωρίς την προυπόθεσή της, την τήρηση της κανονικότητας τουτέστιν;
Ως πότε θα ταλαιπωρεί και θα ζημιώνει την οικουμενική Ορθοδοξία  το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με τη σημερινή ηγεσία του; Πότε επιτέλους θα συγκροτηθεί μία ΟΝΤΩΣ πανορθόδοξη σύνοδος η οποία θα θέσει επιτέλους φραγμό στην παπική-εξουσιαστική  νοοτροπία του και συμπεριφορά του; Δεν μας έφθανε ο αλήστου μνήμης Μακάριος Κύπρου που εισήγαγε την αίρεση του παποκαισαρισμού στην πολύπαθη Κυπριακή Εκκλησία διχάζοντας κατά τρόπο ανεπίτρεπτο το ποίμνιό του και ευτελίζοντας το αρχιερατικό αξίωμα τώρα έχουμε και το Φαναριώτη imperator που με τη μονοκρατορική πολιτική του ευτελίζει επίσης το κύρος του αρχιερατικού υπουργήματος!
Υ.Γ. Ας ελπίσουμε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, έστω και υπό την προβληματική ηγεσία του ανεπαρκούς νυν αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, δεν θα αναγνωρίσει το εκκλησιολογικό και εκκλησιαστικό πραξικόπημα του Φαναρίου σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα και θα πράξει τα ιεροκανονικώς δέοντα αποδοκιμάζοντάς το στην πράξη.

2 σχόλια:

Μανιάτη Βηρσαβεέ είπε...

Είναι η ώρα ευθύνης πλέον για όλους. Όλοι πρέπει να αναλογιστούν που οδηγεί την Εκκλησία ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Όλοι πλέον θα πρέπει να σταματήσουν να εθελοτυφλούν και να δουν την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, υπό την οποιαδήποτε ηγεσία και καθοδήγηση οδηγείται στο σατανισμό. Οδηγείται στο να καταντήσει ένα παρακλάδι της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Μετά τη διάλυση της Ουκρανικής Εκκλησίας θα έλθει η αναγνώριση της Εκκλησίας των Σκοπίων, με το όνομα Εκκλησία της Μακεδονίας. Όμως ήλθε η ώρα για όλους να δούμε τι θα κάνουμε και πως θα πορευθούμε ενόψει όλων αυτών.Θα έχουμε την ευκαιρία νομίζω να ακολουθήσουμε έναν διαφορετικό δρόμο. Το δρόμο της γνήσιας Ορθοδοξίας που εδώ και καιρό ακολουθεί ο Πατέρας Θεόδωρος Ζήσης και εάν ο Πατριάρχης Κύριλλος αποκηρύξει και επισήμως τον Οικουμενισμό και όλες τις ενέργειες του Πάπα και καταγγείλει το υπερμνημόνιο που διαλύσει την Ορθοδοξία και τη θέτει υπό την απόλυτη κυριαρχία του Πάπα και κατ' επέκταση του ίδιου του θηρίου, τότε μπορούμε να τον ακολουθήσουμε. Εμείς πάντοτε υπήρξαμε συνετοί και νουνεχείς και αποφύγαμε όλες τις προκλήσεις. Εκφράσαμε τις αντιθέσεις μας και μετά περιμέναμε. Όμως δεν μπορούμε να δηλώνουμε εσαεί υποταγή στην παναίρεση του Οικουμενισμού και να προσποιούμαστε ότι δεν συμβαίνει τίποτε. Συμβαίνει η Ορθόδοξη του Χριστού Εκκλησία έχει παύσει να είναι η του Χριστού Εκκλησία και γίνεται δυστυχώς συναγωγή του διαβόλου. Η ΝΤΠ μας θέλει πειθήνιους και υποτελείς στα κελεύσματα της και ο Ιησούς Χριστός μας λέει ότι αν είμαστε χλιαροί θα μας ξεράσει. Ήλθε η ώρα να αποτινάξουμε το ζυγό της απάθειας, της αδράνειας και της αδιαφορίας και να ακολουθήσουμε τον Λυτρωτής μας Ιησού Χριστό, που είναι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή

Ανώνυμος είπε...

Οι στιγμές που ζούμε και τα γεγονότα αυτά είναι όχι απλά σοβαρά, αλλά τραγικά έτσι όπως εξελίσσονται, είναι γεγονότα για γερά νεύρα. Αναμένεται η απάντηση της Συνόδου της Ρωσίας στις 15 του μηνός. Μετά και από αυτό το γεγονός που θα κορυφώσει το δράμα, δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν ή και οι δύο παίζουν πλέον τα "ρέστα" τους και όποιος επικρατήσει ή έχουμε μέσω αυτής της διαμάχης μία Θεία επέμβαση που θα οδηγήσει στην διάσπαση, της αμαρτωλής ειρήνης των φιλοοικουμενιστών, μίας Ειρήνης που οδηγεί την Ορθόδοξη Εκκλησία σταθερά και σταδιακά στα " βράχια " της πνευματικής συντριβής.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com