9 Οκτ 2018

Απίστευτη βεβήλωση! Αγνωστοι ( ; ) γκρέμισαν τον σταυρό-σύμβολο της Λέσβου, που ενοχλούσε τις ΜΚΟ


Τεράστιο θέμα με τη βάρβαρη πράξη που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη. Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Σιωπούν τα «συστημικά» media

Μόνο ντροπή και αποτροπιασμό προκαλεί η απίστευτη και θρασύτατη ενέργεια κάποιων αγνώστων, οι οποίοι κατέστρεψαν το σύμβολο της Ορθοδοξίας, έναν τσιμεντένιο σταυρό που είχε τοποθετηθεί στη βραχώδη ακτή Απελή κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος σταυρός είχε τοποθετηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση (!) συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης! 
Πρόκειται για την Κίνηση «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», τα μέλη της οποίας έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν την τοποθέτηση του υπερμεγέθους σταυρού «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας»... 
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση τότε ανέφερε: «Προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους, ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι (προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες) να προσέρχονται για κολύμβηση. 
Η πράξη αυτή είναι παράνομη, αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας»... Σε αυτήν την ακτή σύχναζαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εκτός από Ελληνες, και πολλοί αιτούντες άσυλο. 
Προφανώς, κατά την άποψη των μελών της ΜΚΟ, είναι «προσβλητικό» και «ρατσιστικό» να τοποθετήσει κανείς -στη χώρα μας (!)- το σύμβολο της Ορθοδοξίας, τον σταυρό, καθώς κάτι τέτοιο απέτρεπε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από το να κάνουν τα μπάνια τους στη συγκεκριμένη ακτή...
Αντιδράσεις
Όλα αυτά τα ανήκουστα επιχειρήματα προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, έντονες αντιδράσεις από κατοίκους της Λέσβου. Και τη στιγμή που ο σταυρός στην ακτή Απελή είχε φτάσει να γίνει -αν είναι ποτέ δυνατόν!- πεδίο αντιπαράθεσης, ήρθε την Κυριακή το βράδυ η απίστευτου θράσους πράξη του γκρεμίσματός του σταυρού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη κάτοικοι της Μυτιλήνης έχουν αντιδράσει με έντονο τρόπο για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και μάλιστα δηλώνουν αποφασισμένοι να ανακατασκευάσουν τον σταυρό. 
Είναι, πάντως, γνωστό ότι εδώ και αρκετό καιρό η Λέσβος «βράζει» λόγω του μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο στο νησί, γεγονός που έχει προκαλέσει και -πολλές φορές σοβαρές- εντάσεις. Το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να απαγγελθούν κατηγορίες γι’ αυτήν την αποτρόπαια ενέργεια, καθώς είναι προφανές ότι στρέφεται ενάντια στα θρησκευτικά «πιστεύω» της πλειονότητας των κατοίκων της Λέσβου αλλά και όλης της χώρας.
dimokratianews09.10.2018

3 σχόλια:

Efstathios Efstathios είπε...

Γεμίσαμε εξυπνάκηδες του τύπου "Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου". Όλοι οι αποτυχημένοι που κρύβονται πίσω από την εφεύρεση NGO (ΜΚΟ) έχουν άποψη επί παντός επιστητού!!!

Ανώνυμος είπε...

Τιμ να πει κανείς σε αυτή τη περίπτωση..Εντάξει σε φιλοξενώ, σε υποδέχομαι και ενοχλείσαι επειδή εγώ πιστεύω και δείχνω τη πίστη μου? Και στο σπίτι μου ε.., στο δικό μου χώρο ε... δεν σου επέβαλα στο δικό σου σπίτι τίποτα...Και με υποκινούμενες οργανώσεις, και χρηματοδοτήσεις αβέρτα... μου γκρεμίζεις το σύμβολο της πίστης και της σωτηρίας μου? Η ντροπή για να εκδηλωθεί θα πρέπει να βρίσκει δοχεία με ήθος πράγμα σπάνιο στην εποχή μας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com