30 Οκτ 2018

Το παρακράτος δολοφόνησε τον Κωνσταντίνο Κατσιφά !

Το παρακράτος δολοφόνησε τον Κωνσταντίνο!
 Αποκάλυψη! Φωτό-ντοκουμέντο από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Κατσιφάς
 Ένας σωρός από πέτρες (!) η μόνη προστασία του. Πώς έγινε «μάχη» εφόσον ήταν (ουσιαστικά) ακάλυπτος;

Θύελλα αντιδράσεων, πολλά ερωτήματα αλλά και διατάραξη των σχέσεων της χώρας μας με την Αλβανία έχει προκαλέσει η δολοφονία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα -πατέρα ενός 10χρονου κοριτσιού- από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων στο χωριό Βουλιαράτες, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο Κωνσταντίνος είχε υψώσει την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο. Οι Αλβανοί αστυνομικοί την κατέβασαν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει φραστικό επεισόδιο. Ωστόσο, η κίνηση των Αλβανών που εξόργισε τον 35χρονο ήταν ότι του έδειξαν τα όπλα τους. Ο νεαρός πήγε σε έξαλλη κατάσταση στο σπίτι του και πήρε ένα καλάσνικοφ. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στην πλατεία του χωριού και πυροβόλησε στον αέρα, με αποτέλεσμα να τον καταδιώξουν οι αστυνομικοί. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο εκδοχές για το τι ακολούθησε.
Είτε οι Αλβανοί κομάντος εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 35χρονο και, στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν μόνοι τους για να στήσουν ένα περιστατικό εμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών είτε οι σφαίρες του νεαρού τελείωσαν, βγήκε με το όπλο προτεταμένο, φώναξε «Ζήτω η Ελλάς» και τον πυροβόλησαν. Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Κατσίφας δέχτηκε χαριστική βολή στο κεφάλι από τους Αλβανούς αστυνομικούς, την ώρα που βρισκόταν τραυματισμένος στο έδαφος. Εδώ να σημειώσουμε ότι, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες, ένας σωρός από πέτρες ήταν η μόνη του προστασία. Πώς έγινε μάχη εφόσον ήταν ουσιαστικά ακάλυπτος;
Κατέθεσαν μήνυση
Η οικογένεια του Κωνσταντίνου έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά της αλβανικής αστυνομίας ενώ ταυτόχρονα αρνείται να παραλάβει τη σορό του, αναμένοντας να έρθει πραγματογνώμονας από την Αθήνα για να την εξετάσει. Η οικογένεια αναζητεί δικηγόρο από την Αθήνα που θα αναλάβει την υπεράσπισή της. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα τελευταία 24ωρα έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας σε αλβανικούς στόχους στη χώρα μας (όπως η πρεσβεία της Αλβανίας), ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται και οι φυλακές, για να αποφευχθούν επιθέσεις σε βάρος Αλβανών κρατουμένων.
Χθες αλβανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φέρεται ότι διακρίνεται ο Κατσίφας, τη στιγμή που τον καταδιώκουν τα μέλη των αλβανικών ειδικών δυνάμεων, και προσπαθεί να αποφύγει τα πυρά τους. Εξάλλου, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, υπήρξε η πληροφορία ότι ο 35χρονος είχε συλληφθεί το 2008 στο Χαλάνδρι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
----
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
Ολο το «σύστημα» επιστρατεύτηκε για να υποβαθμίσει ή να παραποιήσει τη δολοφονία του Ελληνα ομογενούς στην Αλβανία. Ακόμα και η Ελληνική Αστυνομία (!) χρησιμοποιήθηκε. Ασφαλώς ύστερα από τέτοια γεγονότα απαιτείται ψυχραιμία, αλλά αυτή δεν μπορεί να επιβάλλεται με ψέματα και προπαγάνδα. Τέτοιες προσπάθειες έχουν συνήθως το αντίθετο αποτέλεσμα.
Είναι απαράδεκτη η βεβήλωση της μνήμης του νεκρού, τον οποίο πάνε ξαφνικά να μας παρουσιάσουν ως «ημίτρελο» ή παραβατικό. Στον χορό μπήκαν, δυστυχώς, και οι δημοσιογράφοι. Κανείς δεν καταλαβαίνει ότι στην εποχή μας τίποτα δεν μένει κρυφό;
Δ. Ριζούλης
----
Τον είχαν φακελώσει οι μυστικές υπηρεσίες
Κορυφή του παγόβουνου του αλβανικού εθνικισμού που, όπως αποκαλύπτεται, βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα, χαρακτηρίζεται από τους ομογενείς η εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανήμερα την 28η Οκτωβρίου από Αλβανούς αστυνομικούς.
Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Χειμαρριωτών Σπύρος Κούτουλας, το χέρι των αστυνομικών όπλισε η μισαλλοδοξία που τροφοδοτείται νυχθημερόν το τελευταίο διάστημα από μέσα ενημέρωσης της γείτονος.
«Μετά τις αποκαλύψεις για τα μυστικά κονδύλια από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, όλες οι εκπομπές της αλβανικής τηλεόρασης καλλιεργούν ένα κλίμα μίσους κατά της ελληνικής μειονότητας. Πιστεύω πως όλο αυτό συνδέεται με το τραγικό περιστατικό που είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Κωνσταντίνος. Πρόκειται για θύμα του αλβανικού παρακράτους και των μυστικών υπηρεσιών» δηλώνει χαρακτηριστικά. Οπως λέει, ο αδικοχαμένος 35χρονος κάθε χρόνο τέτοια ημέρα συμμετείχε στον σημαιοστολισμό του χωριού του, καθώς είχε υπέρμετρη αγάπη για την πατρίδα του, ωστόσο ποτέ οι αστυνομικοί δεν κατέβαζαν τις σημαίες. 
«Ποτέ δεν υπήρχαν προβλήματα με την τοπική αστυνομία, που, αν και αποτελείται μόνο από ξένους, σέβεται τον τοπικό πληθυσμό και δεν δημιουργεί κόντρες» σημειώνει, τονίζοντας ότι οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες έστησαν μια πολύ επιτυχημένη προβοκάτσια εις βάρος του Κωνσταντίνου Κατσίφα. «Τον είχαν φακελωμένο και ήξεραν πως θα αντιδράσει».
Αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 35χρονος άνδρας έπεσε νεκρός, ο κ. Κούτουλας δίνει τη δική του εκδοχή, αντικρούοντας τα επιχειρήματα της αλβανικής πλευράς. Όπως λέει, τα χτυπήματα με σφαίρες που δέχθηκε στο στήθος και το κεφάλι δεν επιτυγχάνονται όταν το θύμα βρίσκεται σε άμυνα.
«Τόσο εύστοχα χτυπήματα επιτυγχάνονται μόνο από κοντά και όταν το θύμα δεν ανταποδίδει πυρά. Είναι αδύνατον κάποιος να αμύνεται εναντίον σου και να τον πετύχεις στο στήθος και το κεφάλι» υπογραμμίζει με νόημα και προσθέτει: «Ο Κωνσταντίνος σκοτώθηκε γύρω στις 13.00 την Κυριακή. Μία ώρα αργότερα η αστυνομία πήγε στο σπίτι του δήθεν για να τον ψάξει και χτύπησε τη μητέρα του. Λίγες ώρες μετά τα αλβανικά μέσα μετέδιδαν ότι συνελήφθη και στις 17.00 ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκε επειδή αντιστάθηκε. Είναι ξεκάθαρο ότι στήθηκε μια επιχείρηση συγκάλυψης».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Χειμαρριωτών, ο ισχυρισμός των μέσων ενημέρωσης της Αλβανίας αλλά και του πρωθυπουργού Εντι Ράμα πως ο θανών ήταν εξτρεμιστής επειδή είχε στην κατοχή του όπλο είναι αβάσιμος, διότι μετά τις ταραχές στην Αλβανία και τη διάλυση των στρατοπέδων το 1997 ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού οπλοφορεί.
«Ένα τέτοιο όπλο ενδεχομένως είχε στο σπίτι του και ο Κωνσταντίνος, το οποίο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει πυροβολώντας στον αέρα όταν αλλοεθνείς κατέβασαν την ελληνική σημαία. Η μόνη του λόξα ήταν η αγάπη του για την πατρίδα».
«Μου το 'φαγαν το παιδί μου οι Αλβανοί τα σκυλιά»
Συγκλονίζει ο ανείπωτος πόνος της μητέρας του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών ανδρών των ειδικών δυνάμεων ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, όταν ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο χωριό Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου.
Ταυτόχρονα, καταγγέλλει ότι άνδρες των αλβανικών ειδικών δυνάμεων δεν δίστασαν να εισβάλουν στο σπίτι της και να τη χτυπήσουν. «Δεν έχω ψυχή, δεν έχω κουράγιο. Γιατί να μου το σκοτώσουν το παιδί μου; Γιατί τον λεβέντη μου; Μας διέλυσαν. Μου το 'φαγαν το παιδί μου οι Αλβανοί τα σκυλιά. Δεν ήθελαν ελληνική μειονότητα. Είχε χαρά το παιδί να στολίσει το σχολειό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για τους ήρωες. Μου το 'φαγαν το παιδάκι μου, τη ζωή μου... Δεν τη θέλω πια τη ζωή μου χωρίς το παιδί μου, χωρίς την ψυχή μου» είπε χαρακτηριστικά η Βασιλεία Κατσίφα χθες στην τηλεόραση του ΑNT1, με την οδύνη από τον χαμό του γιου της να «τσακίζει» τη φωνή της.
«Πώς θα κάνω εγώ κουράγιο; Κωνσταντίνε μου, λεβέντη μου, καρδιά μου, σ’ έφαγαν οι Αλβανοί, ζωή μου» μοιρολογούσε η χαροκαμένη μάνα, σοκαρισμένη ακόμα από την τραγωδία που χτύπησε το σπίτι της.
Την ίδια στιγμή, όπως κατήγγειλε η ίδια, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από ομογενείς οι οποίοι μίλησαν μαζί της, το μεσημέρι της Κυριακής Αλβανοί κομάντος εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας, το έκαναν άνω κάτω, μπήκαν ακόμα και στο δωμάτιο του γιου της, ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν την ηλικιωμένη γυναίκα με τα κοντάκια των όπλων τους, η οποία εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για το περιστατικό που είχε προηγηθεί!
----
Ανθελληνικό παραλήρημα και χυδαίες προσβολές
Προκλητικός «οχετός» από τον Αρτάν Χότζα μέσω facebook
Το ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία εξαιτίας της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα φαίνεται ότι δυναμιτίζει μερίδα του Τύπου της γειτονικής χώρας. Την ίδια στιγμή, έχει ξεσπάσει ένας άτυπος διαδικτυακός πόλεμος στο προφίλ του 35χρονου, με Αλβανούς να προσβάλλουν με χυδαίο τρόπο τη μνήμη του.
Λάδι στη φωτιά ρίχνει το άνευ προηγουμένου ανθελληνικό παραλήρημα του Αλβανού δημοσιογράφου Αρτάν Χότζα. Με έναν προκλητικό οχετό στο facebook ο διάσημος στη χώρα του ερευνητής απειλεί τους Έλληνες πως θα πάθουν τα ίδια με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, αν προσπαθήσουν να υψώσουν ξανά την ελληνική σημαία στη Βόρεια Ήπειρο!
Στην ανάρτηση που έκανε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 35χρονου ομογενούς στους Βουλιαράτες ο Αλβανός δημοσιογράφος εκθειάζει τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, υπενθυμίζοντας τη δολοφονία δύο «Αλβανών μαρτύρων», του αξιωματικού Φατμίρ Σέχου και του στρατιώτη Αρσέν Γκίνι, στα ελληνοαλβανικά σύνορα στις 10 Απριλίου του 1994.
Αμέσως μετά απευθύνεται στους Έλληνες με μία αυστηρή προειδοποίηση: «Καλύτερα να κλαίνε οι μητέρες σας από να φορέσουν μαύρες μαντίλες οι μητέρες μας. Ας μάθουν ποιος είναι ο νοικοκύρης του σπιτιού την επόμενη φορά...» αναφέρει σε προκλητικό ύφος ο Αλβανός δημοσιογράφος.
Την ίδια στιγμή η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα έχει γίνει αφορμή για να ξεσπάσει ελληνοαλβανικός «πόλεμος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του 35χρονου, το προφίλ του κατακλύστηκε από συλλυπητήρια μηνύματα.
Ωστόσο, άρχισαν να καταφθάνουν κατά δεκάδες και τα μηνύματα από Αλβανούς, κυρίως, χρήστες που προσέβαλαν χυδαία τη μνήμη του νεαρού πατριώτη: «Πού είναι ο ήρωάς σας σήμερα; Φυσικά, οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις τον σκότωσαν. Αλβανία για πάντα» αναφέρει σε χλευαστικό τόνο ένα από τα εκατοντάδες αισχρά σχόλια που έχουν αναρτηθεί κάτω από την κεντρική φωτογραφία στο προφίλ του Κωνσταντίνου Κατσίφα και το οποίο συνοδεύεται με αλβανικές σημαίες.
«Πέθανε σαν σκυλί...» αναφέρει άλλο σχόλιο, ενώ περισσεύουν τα εθνικιστικά μηνύματα που προωθούν την προπαγάνδα της «Μεγάλης Αλβανίας».
dimokratianews30.10.2018
«Ρεσιτάλ» ενδοτισμού από την απαράδεκτη Ζορμπά
dimokratianews30.10.2018
Η υπουργός υιοθέτησε χωρίς ντροπή την αλβανική εκδοχή για τη δολοφονία του 35χρονου Κων. Κατσίφα
Εντελώς προκλητικά και εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά υιοθέτησε πλήρως την αλβανική εκδοχή για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τους Αλβανούς αστυνομικούς. Με μια τοποθέτηση που δεν έχει καμία σχέση με την επίσημη της ελληνικής πλευράς και συγκεκριμένα του υπουργείου Εξωτερικών, σε ανάρτησή της στο facebook θέλησε να... διαβεβαιώσει ότι «καμιά ελληνική σημαία δεν κατέβηκε» και ότι ο άτυχος ομογενής «είχε απειλήσει να πυροβολήσει», ενώ απέδωσε τον θάνατό του στο γεγονός ότι «δεν παραδόθηκε», αν και η Αστυνομία τού το είχε ζητήσει. 
Χωρίς καν να περιμένει να δει πού θα καταλήξουν οι έρευνες και παρά το γεγονός ότι η ίδια παρέστη και κατέθεσε στεφάνι στους Βουλιαράτες την Κυριακή, η κυρία Ζορμπά φέρεται ότι έμαθε για τον θάνατο του Κατσίφα καθ' οδόν και δημοσιοποίησε αυτά που άκουσε δίχως να μπει στον κόπο να τα διασταυρώσει. Ασχημη εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι στο κείμενο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει βάλει τόνους σε καμία λέξη! 
«Σήμερα στο νεκροταφείο πεσόντων στους Βουλιαράτες κοντά στην Κλεισούρα για να τιμήσουμε τους Ελληνες πεσοντες» έγραψε η υπουργός Πολιτισμού και συνέχισε: «Ημερα μνήμης στον τόπο που έπεσαν. Πυκνή συγκίνηση ανάμεσα στα βουνα που πολεμησαν με πατριωτισμο εναντιον του φασισμου. Παντου ελληνικες σημαιες, παροντες εκπροσωποι της ελληνικης και αλβανικης κυβερνησης, η πρεσβης της Ελλαδας, βουλευτες, δημαρχοι, πληθος κοσμου και παιδια του σχολειου. Δοξολογια, καταθεση στεφανων, ομιλια της πρεσβεως, εθνικος υμνος Ελλαδας και Αλβανιας, ποιηματα παιδιων. Φυγαμε στις τρεις το μεσημερι χωρις να εχει υπαρξει καμια ανησυχια». 
«Στο μεταξυ», σημειώνει η κυρία Ζορμπά, «ειχαμε πληροφορηθει οτι καποιος ομογενης με καλασνικοφ ειχε απειλησει το πρωι να πυροβολησει θεωρωντας οτι η συμφωνια των δυο κυβερνησεων να αποκαταστησουν τη μνημη των νεκρων ηταν προδοσια. Καμια ελληνικη σημαια δεν κατεβηκε, ολες ηταν υψωμενες. Μετα τις 3μμ στο δρομο της επιστροφης πληροφορηθηκαμε οτι ο ομογενης περικυκλωθηκε, η αστυνομια του ζητησε να παραδοθει, δεν παραδοθηκε και τον σκοτωσαν. Ηταν ενα τραγικο συμβαν που κανεις μας σημερα ολο το πρωι, μεσα στην ατμοσφαιρα συγκινησης που επικρατουσε, δεν μπορουσε να φανταστει» υπογράμμισε και ενώ ουσιαστικά είχε αποδεχθεί ό,τι επικαλέστηκε η αλβανική πλευρά, κινούμενη εκτός της επίσημης κυβερνητικής γραμμής.
----
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
Δεν μπορεί να είσαι υπουργός Πολιτισμού και να καταργείς στην πράξη την ελληνική. Δεν μπορεί να γράφεις κείμενο χωρίς τόνους, προσβάλλοντας και υποβαθμίζοντας τη γλώσσα σου. Η κυρία Ζορμπά, παρόλο που υπήρξε η ίδια εκδότρια και διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, φαίνεται ότι έπαθε βέρτιγκο από τη μετακίνησή της από το γραφείο του κ. Σημίτη στον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα...
δ
----
«Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση του ομογενούς»
Να πέσει φως στην υπόθεση δολοφονίας του 35χρονου Ελληνα ομογενούς στην Αλβανία ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταδικάζοντας παράλληλα τις προκλητικές δηλώσεις Ράμα περί «εξτρεμιστή τρελού», ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αποφεύγοντας να πυροδοτήσει περαιτέρω το κλίμα, κάλεσε την αλβανική πλευρά να τηρήσει «χαμηλότερους τόνους», τη στιγμή που έχει χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.
«Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα έκανε σχόλιο σαν αυτό του Εντι Ράμα» δήλωσε από την πλευρά της η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα. Νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές ζήτησε ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, σημειώνοντας ωστόσο ότι «η κυβέρνηση δημιουργεί την εικόνα ότι βρίσκεται σε αμηχανία, ότι είναι σε ένα ξεμονταρισμένο σύστημα», καθώς συνέκρινε την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ και τις δηλώσεις Ζορμπά.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η οικογένεια του θύματος δικαιούται και πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια εμπειρογνώμονα για τις έρευνες. Να επιμείνει στην προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας κάλεσε την κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής, ενώ το Ποτάμι διερωτάται αν η αλβανική αστυνομία έδωσε τη δυνατότητα παράδοσης στο θύμα. Ανησυχία και προβληματισμό εξέφρασε το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «εκμετάλλευση του γεγονότος από εθνικιστικές δυνάμεις και των δύο χωρών». Με τη θυσία των Ισαάκ και Σολωμού στην Κύπρο συνέκρινε τη δολοφονία Κατσιφά στην Αλβανία η Ενωση Κεντρώων. Παρόντος του Νίκου Μιχαλολιάκου, η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην αλβανική πρεσβεία.
----
Έντονο διάβημα στην πρέσβειρα της Αλβανίας
Διάβημα διαμαρτυρίας για την εν ψυχρώ δολοφονία του Eλληνα ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αστυνομικές δυνάμεις της Αλβανίας επιδόθηκε στην πρέσβειρα της Αλβανίας, η οποία κλήθηκε για τον λόγο αυτόν χθες το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών. 

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα από την πρώτη στιγμή για το τραγικό συμβάν μόλις αυτό γνωστοποιήθηκε και ζήτησε εξηγήσεις για την «απαράδεκτη» αντίδραση των αλβανικών Αρχών.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, διατυπώθηκαν στην πρέσβειρα της Αλβανίας αυστηρές ενστάσεις όσον αφορά την επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της ανθρώπινης ζωής, ενώ ζητήθηκε επισταμένα οι Αρχές της Αλβανίας να διαλευκάνουν πλήρως τις συνθήκες υπό τις οποίες έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, και αμέσως μετά να ενημερωθεί η ελληνική κυβέρνηση.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Αλβανία, μέσω του διαβήματος διαμαρτυρίας που επιδόθηκε στην πρέσβειρα, να τηρήσει χαμηλούς τόνους και να μην επιδίδονται αξιωματούχοι της σε προκλητικές δηλώσεις, ιδίως όταν υπάρχει νεκρός, που τροφοδοτούν τα «αντανακλαστικά των κοινωνιών», όπως υποστήριξε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
----
«Στα κάγκελα» και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Την οργισμένη αντίδραση των χρηστών των social media προκάλεσε η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Ελληνα ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά Αλβανών αστυνομικών στην περιοχή Βουλιαράτες. Ο τραγικός θάνατός του κυριάρχησε στις αναρτήσεις των Ελλήνων, που συγκλονισμένοι έσπευσαν να συλλυπηθούν την οικογένειά του που έμεινε πίσω αλλά και να εκφράσουν τα θυμό τους για τις συνθήκες υπό τις οποίες έπεσε νεκρός.
Πλείστες ήταν οι σχετικές αναρτήσεις σε facebook, Ιnstagram και twitter, στο οποίο μάλιστα το hashtag #Κωνσταντίνος Κατσίφας κυριάρχησε ήδη από το βράδυ της Κυριακής. «Κάθε χρόνο ύψωνε την ελληνική σημαία, γιατί είναι νομικά κατοχυρωμένο μειονοτικό δικαίωμα. Η αλβανική αστυνομία παράνομα κατέβασε τη σημαία επιχειρώντας να τον συλλάβει φτάνοντας στο μοιραίο! Πέθανε για τη γαλανόλευκη, φωνάζοντας ζήτω η Ελλάδα!» έγραψε χρήστης του twitter. Ενα ακόμη συγκινητικό μήνυμα ήταν νεαρού χρήστη, που έγραψε πως «τα τελευταία λόγια του Κωνσταντίνου Κατσίφα πριν πέσει νεκρός από αλβανικά πυρά.... ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΑΘΑΝΑΤΟΣ. #28ηΟκτώβριου». Τη δική του εκδοχή μετέφερε στα social media ακόμη ένας χρήστης, ο οποίος έγραψε: «Ο καθένας μας έχει την άποψή του για τον “Κωνσταντίνο Κατσίφα”. Η αλήθεια είναι ότι είναι νεκρός για τις ιδέες του, κάτι που τον κατατάσσει σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από τις χιλιάδες των εθνικιστών *μαχητών του πληκτρολογίου*. respect ως προς αυτό».
Υπήρξαν φυσικά και αδιανόητες αναρτήσεις, όπως η παρακάτω: «Βγήκαν οι γελοίοι οι πολιτικοί μας και καταδικάζουν τη δολοφονία Κατσίφα. Το ότι είχε καλάσνικοφ και πυροβολούσε δεν τους νοιάζει. Οι Αλβανοί έπραξαν όπως πρέπει να πράττει κάθε σοβαρό κράτος. Θάνατος στα αποβράσματα».
Δεν έλειψαν φυσικά κι εκείνοι που πολιτικοποίησαν το θέμα, όπως φαίνεται από την παρακάτω οργισμένη ανάρτηση: «H ευκολία με την όποια υιοθετήσατε χθες τις δικαιολογίες της Αλβανίας, και αναφέρομαι σε άτομα του Δεξιού χώρου, οι άλλοι ήξερα πόσο σκουπίδια είναι, είναι εμετική. Είστε ένα μάτσο βιόλες και σας αξίζει Τσίπρας 50 χρόνια», η οποία προκάλεσε τα ποικίλα σχόλια των «ακολούθων» του στο twitter.
----
Εμπρηστικές οι δηλώσεις του Εντι Ράμα
Να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα ζητούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με την τελευταία μάλιστα να αφήνει βαρύτατες αιχμές κατά των εμπρηστικών δηλώσεων του Εντι Ράμα. Η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα μεταφέρθηκε στη Βουλή, με την κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, να υποστηρίζει πως πρώτη προτεραιότητα είναι το να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.
Ο κ. Χαρίτσης κάλεσε, μάλιστα, με νόημα τα κόμματα να μη δίνουν με τις τοποθετήσεις τους έναυσμα σε «ακροδεξιές κραυγές να καπηλευτούν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα». Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη της Ν.Δ., ο οποίος όχι μόνο έψεξε τον Αλβανό πρωθυπουργό, αλλά εξέφρασε και τον προβληματισμό του για το κατά πόσο θα ακολουθηθεί η ορθή ανακριτική διαδικασία στη γείτονα. Ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για «απολύτως απαράδεκτη δήλωση του Ράμα», καθώς, όπως είπε, από τη στιγμή που υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα, δεν μπορεί αυτή να φαλκιδεύεται εκ των προτέρων από πολιτικές δηλώσεις. Ενοχλημένη από την απαράδεκτη τοποθέτηση του Ράμα εμφανίστηκε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να σημειώνει ότι «οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού έριξαν λάδι στη φωτιά. Αυτά που είπε, έτσι όπως τα είπε, δεν βοήθησαν». Την έως τώρα στάση της κυβέρνησης στηλίτευσε η Χρυσή Αυγή, που μάλιστα αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οσο για το ΚΚΕ, ο Σάκης Βαρδαλής ζήτησε κι εκείνος την πλήρη διερεύνηση των τραγικών γεγονότων, κινούμενος ταυτόχρονα στην κυβερνητική γραμμή, μια και ισχυρίστηκε πως οι εθνικιστικές δυνάμεις των δύο χωρών «εκμεταλλεύονται» τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com