11 Οκτ 2018

Η Αρχιερωσύνη (Ἀρσένιος μοναχὸς -Σκήτη Κουτλουμουσίου-Ἅγιον Ὄρος)


Αποτέλεσμα εικόνας για αρχιερατικες στολες

Η ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗ
Πολλοί αρχιμανδρίτες, ορέγονται και έχουν μέσα τους διακαή πόθο, να ανέβουν κάποτε στον αρχιερατικό θρόνο και στηρίζουν αυτόν τον πόθο τους στα λόγια του Αποστόλου Παύλου: «εἴ τις ἐπισκοπῆς ὀρέγεται, καλοῦ ἔργου ἐπιθυμεί (Α΄ Τιμ. γ΄, 1.)». Φυσικά, εμείς δεν θα διαφωνήσουμε, αφού όντως έτσι έχουν τα πράγματα. Όμως, οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά την Προς Τιμόθεον Α΄ Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, που αναφέρεται στα προσόντα που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι, που ορέγονται τον επισκοπικό θρόνο. Εάν διαπιστώσουν πως απέχουν πολύ από την κατοχή αυτών των βασικών προσόντων, πρέπει να γνωρίζουν πως είναι ακατάλληλοι για αυτό το αξίωμα. Φυσικά, όσοι προχωρούν με αναίδεια,, ενώ γνωρίζουν καλά πως είναι ανάξιοι για την Αρχιερωσύνη, τότε οι ίδιοι βαστάζουν αυτό το κρίμα.

Αν εξετάσουμε καλά αγαπητοί μου την ζωή των Αγίων Αποστόλων και των διαδόχων Αγίων Αρχιερέων, θα δούμε πως ήταν εντελώς ξένοι προς τους κοσμικούς πολιτικούς άρχοντας. Δεν είχαν την παραμικρή φιλία και δοσοληψία μαζί τους. Γιατί γινότανε αυτό; Απλούστατα επειδή ήταν ξένοι κατά πνεύμα. Οι μεν Άγιοι ποιμένες της Εκκλησίας είχαν το Πνεύμα του Χριστού, οι δε πολιτικοί άρχοντες είχαν το πνεύμα του κόσμου τούτου, του πονηρού κοσμοκράτορος. Όμως, αν κάποιος από αυτούς μετανοούσε, τον δεχόντουσαν μετά χαράς οι Άγιοι. Φυσικά, η ιστορία μας έχει να μας πει πως κατά καιρούς υπήρξαν φιλόΧριστοι βασιλείς κι αυτοκράτορες, όπως ο Μ. Κωνσταντίνος και άλλοι. Σε αυτήν την περίπτωση λένε:«Θεοῦ τὸδῶρον», διότι δεν υπάρχει τελειότερο πράγμα από αυτό, να βλέπουμε την πολιτική ηγεσία του τόπου μας, να έχει μέσα της εκούσια το πνεύμα του Χριστού. Όμως, βλέπουμε σήμερα τους αρχιερείς και γενικά τον κλήρο, να έχει στενές σχέσεις με τους παράνομους πολιτικούς μας, χωρίς καν να τους ενδιαφέρει ότι μέσα τους, οι πολιτικοί έχουν το εχθρικό πνεύμα του κοσμοκράτορος.
Όλοι μας έχουμε μείνει άφωνοι, από τις φοβερές προδοσίες των κυβερνόντων μας, ακόμη και η άψυχη φύση επαναστάτησε εναντίον τους με πλημμύρες και φωτιές! Και μόνον οι ποιμένες της Εκκλησίας μας μένουν ασυγκίνητοι και αμετακίνητοι από τις πάγιες θέσεις τους. Για αυτούς, οι προδότες πολιτικοί μας είναι τιμώμενα πρόσωπα! Παντού τους βλέπουμε να είναι σφιχταγκαλιασμένοι μαζί τους! Δεν λυπούνται που καταστρέφουν οι κυβερνώντες την αγνή νεολαία μας, με το δολοφονικό νομοσχέδιο των εμφύλων ταυτοτήτων από 15 χρονών! Όχι, δεν ενδιαφέρει αυτό τους σεβαστούς μας Ιεράρχες, αυτούς ενδιαφέρει η αγαστή συμπόρευση μαζί τους. Το ιερό όνομα της Μακεδονίας ξεπούλησαν οι αξιοκατάκριτοι και οι ποιμένες μας εντείνουν τον αγώνα τους, μόνο για πολυαρχιερατικά πομπώδη συλλείτουργα, με χλιδάτα ιερά άμφια και πανάκριβα συμπόσια και όλα αυτά μας λένε πως γίνονται προς δόξαν Θεού! Ξεχνούν εκουσίως οι σεβαστοί μας ποιμένες, πως ο αρχιερατικός θρόνος στηρίζεται πάνω σε τέσσερα λεοντάρια, που συμβολίζουν πως αυτός που θα ανέβει σε αυτόν πρέπει πρώτα να έχει καρδιά λεονταρίσια, να λέει μόνον την αλήθεια του Χριστού και όχι να κάνει διπλωματικό κήρυγμα. Επίσης, να μην υπολογίζει καθόλου τις όποιες συνέπειες θα έχει από τους πολιτικούς άρχοντας, όταν η αλήθεια του Χριστού θα τους γίνεται κόλαφος.
Είναι φοβερό αυτό που ζούμε αγαπητοί μου, να βλέπουμε ορισμένους αρχιερείς να σκέπτονται και να κηρύττουν σαν να είναι πολιτικοί άρχοντες. Δυστυχώς, ακούσαμε και έναν από αυτούς να λέει: «οι ομοφυλόφιλοι δεν αισθάνονται έλξη για άτομα άλλου φύλου ώστε να έρθουν σε γάμο με κάποια από αυτά. Τί θα κάνουν; Θα μείνουν άγαμοι; Αλλά τότε αδικούνται». Μάλιστα αγαπητοί μου, αυτά είναι λόγια του Ορθοδόξου Μητροπολίτου Διοκλείας Καλλίστου Γουέαρ και φυσικά όταν μας λέει ο Σεβασμιώτατος πως αδικείται, εννοεί πως τον αδικεί η πολιτεία που δεν του παρέχει ακόμη τη νόμιμη άδεια, να παντρευτεί έναν ομόφυλό του. Πουθενά δεν αναφέρει ο εν λόγω επίσκοπος, πως η ομοφυλοφιλία είναι ψυχασθένεια, όπως είναι επισήμως ονομαζομένη από Αγίους Πατέρες και επιστήμονες. Πώς θα έλεγε κάτι τέτοιο, όταν συνδέεται άρρηκτα με το πονηρό σύστημα των ανόμων πολιτικών;
Εμείς, ο πιστός λαός του Χριστού, με πολύ πόνο ψυχής ύστερα από όλα αυτά που ακούμε, ευχόμαστε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, να σώσει την Ορθοδοξία και ιδιαιτέρως την πολύπαθη πατρίδα μας Ελλάδα. Αμήν!
Ἅγιον Ὄρος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς ο πατήρ Αρσένιος, όπως πάντα άλλωστε, ορθοτομεί λέγων την Αλήθεια.Γιατί αυτά που καυτηριάζει, είναι αλήθειες και μένει ,πλέον, σε όλους εμάς να αναλογιστούμε..αν έχουμε την καρδιά λιονταριού για να αντιδράσουμε... Πολλοί εκ της διοικούσης Εκκλησίας φιλοδοξούν να δοξάζονται κρυπτόμενοι. Εμείς , ο "λαός του Θεού" έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε..?

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com